Merhaba arkadaşlar,ben Yaşar Şengül 1961 İZMİR dogumluyum ve halada izmirde yaşamaya devam ediyorum…emeklilikten sonra yani 9 yıl önce izmirin mordogan beldesine yerleştim,emeklilik hayaliydi güzelde oldu Tanışma başlıgı bulamadıgımdan konuyu direk olarak açtım
Epeydir bir kovanım olsada kendi balımı yapmayla ugraşsam derken,yaklaşık 2 hafta önce arkabahçedeki agaçtan gelen ugultuya baktıgımda,dalın üstünde tüneyen bir ogul gördüm…geçen sene amatör olarak arıcılıga başlayan arkadaşıma haber verdim…birlikte yakaladık…sonra mordogandaki bir arıcıdan ikinci el bir kovan ve sanırım geçenseneden kalma kabartılmış siyahlaşmış boş petekli 4 çıta ile birlikte aldım…arıları bu kovana koydum,2,3 günde bir 2 bardak su 2 bardak şekerli karışım vererek besliyorum…galiba amatör arıcı oldum koloni yönetimi başta olmak üzere hemen hemen sitedeki ilgili tüm konuları okumaya çalışıyorum…Tabiki çok faydası oluyor…
Hem bu bilgileri paylaşan arkadaşlara teşekkür etmek hemde sizlerle tanışmak için bu konuyu açtım…Verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar sagolun…
Bende hep arım olsun istiyordum ama biraz sıkıntılarım vardı bir seyi ne kadar gönülden istersen Allahütala yardim ediyo sizin bahsettiginiz gibi bagceme gelen bir ogulla basladim .Hoşgeldiniz arılarız hayırlı olsun .Bereketli bir sezon gexirmeniz dilegimle.
Slm abicim gerçekten çıplak ellemi bakiyon.ben daha 1 kere bile eldivensiz bakamadım.anında veriyorlar antibiyotik .maşallah. Sende ki cesaret bende yok vallaha
[quote author=özer selçuk link=topic=11840.msg245201#msg245201 date=1430851642]
Slm abicim gerçekten çıplak ellemi bakiyon.ben daha 1 kere bile eldivensiz bakamadım.anında veriyorlar antibiyotik .maşallah. Sende ki cesaret bende yok vallaha
[/quote
Caner kardeşim,arıdan korkan sanırım arıcılık yapamaz :) işte bu gazla bende kendimi alıştırmaya çalışıyorum..henüz bir zarar görmedim..ama illaki bi gün olucak..."Arıdan korksaydık bal yemezdik" gibi bir ata sözüde uydurayım hemen :) ilgine teşekkür ederim sagolasın..