Öncelikle büyüklerime ve küçüklerime selamın aleyküm.Forumda tanışma başlığı tahminimce var lakin ben bulamadım başlığı forum yöneticileri kusura bakmasın yeni konu açtığım için,müsait bir bölüme taşırsınız başlığı durum düzelir inşallah kusura bakmayın:) Biraz kendimden bahsetmek istiyorum aranıza yeni katıldım,forumu google’de arıçılık hakkında bilgiler ararken buldum üye oldum,üyeliğimi onaylayan yöneticiye ve bu forumu bir ücret almadan bilgi ve fikir paylaşımını emek verenlere bizlere bu imkanı sunan herkeze teşşekürü borç bilirim allah sizden razı olsun.
İsmim Fatih DEMİRBAŞ 28 yaşındayım.aslen trabzonluyum doğma büyüme istanbul/sultanbeyli ilçesinde ikametgah ediyorum.mesleğim turizm seyahat otobüs işletmesi acentam vardır.arıçılık küçüklüğümden beri bir merakımdır.çevremde çok az kişi var arıçılık işi ile uğraşan,hayatla ilgili koşuşturmalar mesai saatlerin ters düşmesinden dolayı bir araya gelemiyoruz.
arıçılık hakkında hiçbir bilgim yoktur.mesai saatlerimin çoğunluğu bilgisayar başında geçtiği icin arıçılık hakkında bilgileri forumdan öğrenebilirim diye düşündüm.bende iyi bir arıçı olmak istiyorum.en yakın arıçılık kursuna gidip sertifika almak,ve burdan büyüklerimin küçüklerimin paylaştıkları bilgileri fikirleri öğrenmek istiyorum.bu işin ehlisi olmak ilerde kendi arılarımın ballarını alarak insanlara takdim etmek,ülkeme doğaya arıcılığa insanlara hizmet etmek istiyorum.bundan sonra bol bol aranızda olucam öncelikle 1 2 ay kendime zaman vererek forumdaki bütün konuları bilgileri fikirleri emek verenlerin paylaştıklarını öğrenmek istiyorum.sizden ricam ilk öncelik olarak okumam gereken konu varsa yararlı linkleri bu konunun altına atarsanız çok memnun olurum.fazla başınızı şimdiden şişirmek istemiyorum bügünlük bu kadar diyorum ilerde bol bol sorular sorarım vakit ayırdığınız okuduğunuz için çok teşekkür ederim hayırlı akşamlar kolay gelsin.
Aleyküm selam Fatih kardeşim hoş geldin sefalar getirdin. Çaresiz bir hastalığa yakalanmışsın hayırlı olsun. Öncelikle koloni yönetimini tekrar tekrar okumanı tavsiye ederim.
Foruma hoşgeldin fatih kardeş.
Arıcılığa sıfırdan başlayacaksın,ve forumdan öğrendiklerinle başlayacaksın
Bu senin için büyük bir şans
Çünkü bilgilere en doğru kaynaktan ulaşacaksın,başarısız olma ihtimalin çok düşük.
Eğer forumu takip edersen birkaç kovanlada pratik yaparsan
bir yıla kalmaz ana arı yetiştirmeyi bile başarabilirsin.
Yapacağınız tek şey birkaç kovan arı alıp acemiliği üzerinizden atmak.
Şİmdiden hayırlı olsun diliyorum.
ismail abi ve ibrahim abi hoş bulduk teşekkür ederim sağolun.tavsiyeleriniz için teşekkür ettim.
Fatih bey hoş geldiniz. 6 gün sonra arıcılıkta 1 yılımı tamamlıyorum. Arıcılıkla ilgili 2 kitap bitirdim fakat bulunduğum bölgenin mevsim farklılığı itibari
ile kitaptaki bilgiler; örneğin arıların salkım durumu, sonbaharda doğan işçi arıların kışın salkımdan dolayı pek uçmadığından ömürlerinin daha uzun
olması gibi bilgiler bizim yöreye tam olarak uymadığını gördüm. Yani demem o ki ben arıcılığın a dan z sini bu forumda öğrendim.
Onlarca konu başlıkları açıp, sayfalarca üşenmeden yazıp resim paylaşan; yüzlerce kez sorulmuş aynı soruları üşenmeden sabah erken, gece
geç saatlerde cevaplayan; yeri geldiğinde kendinden yaşça çok küçük biri tarafından yanlış anlaşılıp eleştiriye maruz kalan ve yine de foruma
küsmeyip sabırla her yeni arıcının sorularını cevaplandıran değerli büyüklerimden ve küçük kardeşlerimden öğrendim arıcılığı. Allah onları bu
forumdan eksik etmesin Allah razı olsun onlardan. İnanın çevremdeki 10 yıllık 30 yıllık arıcılar bugün bana oksalik asitin nasıl yapılacağını
soruyorsa ana arısız kalan koloninin nasıl bir işleme tabi tutulacağını soruyorsa bunu buradaki değerli üstadlara borçluyum. Umarım sizler
de gece gündüz bol bol okuyup her farklı konuda farklı bilgilere ulaşırsınız bizim gibi
Hoş geldin FATİH.
En kısa sürede bir iki kovan edinmelisin okumak ve tecrübe etmek Arıcılığı hızla öğrenmene yarar.
Beykoza kestane balına geldiğimizde bizede uğrayabilir bilgilerini artırabilirsin.
mithat abi ve mustafa kemal abi ilgi ve alakanız hoş görünüz samimiyetinizden dolayı çok teşekkür ederim. şuan kendime azda olsa sitemim var neden daha önce burayı keşfetmedim çok teşekkür ederim.
yeni başladığım için acele etmeden bilgileri iyice öğrenmek istiyorum,kendime bir zaman verdim öncelikle çoğu konuyu okumak gerekli kitaplarıda tedarik ederek yola girmeyi düşünüyorum.
sonra sizin tavsiyeniz üzerine bir kaç kovan koloni ile acemiliğimi üstümden atarak bu işte hayırlısı ile ilerlemek.tekrar teşekkür ettim forumda konuları bilgileri okumak için müsadenizle
Fatih Üniversitemize kayıt yaptırdın. Hayırlı uğurlu olsun .Allah Utandırmasın. Başarılı bir arıcılık dilerim. Azimli ve sabırlı olmalısın.
özcan abi teşekkür ederim sağolasın
Herkese merhaba,
Tanışma bölümüne yazmam biraz gecikti bu yüzden kusuruma bakmayın.İsmim Serdar Bu arada ben Antalya’da yaşıyorum tam yirmi sekiz yıldır ama aslen doğma büyüme İzmir liyim.Hava alanında Mobil Oil den emekliyim.Uçaklara akaryakıt ikmal bölümünden.
İşlerim çok yoğun.İnsana sorarlar elbet “Hem emekliyim diyorsun hem işler çok yoğun” nasıl oluyor bu?
Gerçekten de öyle emekli olunca daha çok çalışmaya başladım desem yalan olmaz.
Yıllar yılı çalışırken hep "Bir emekli olayım şunu yapacağım,emekli olayım ilk iş şunu yapacağım…derken o işler öyle bir birikti ki emekli olmadan önce bu kadar çalışmıyordum desem yeridir.Neler yapmıyorum ki, bir güne neler sığdırmıyorum.
Sabahları çok erken kalkarım.İlk iş yaz da olsa kış da olsa mevsim bahçemi bir güzel gezerim.tavuklarımı yemlerim yumurtalarımı toplar dolaba koyarım.Sonra mevsime göre ne sebze ekmişsem onlarla ilgilenirim.Çapa yapılacaksa çapa sulanacaksa sulama …bahçeciler iyi bilir vaktin nasıl geçtiği anlaşılmaz uğraşırken.Güzeldir toprakla uğraşmak.İnsanı yorar ama huzur verir sağlık verir.Hele sofranıza yetiştirdiklerinizden birki bir şey koydunuzmu işte o an gider bütün yorgunluğunuz.Hanım benden biraz geç kalkar kahvalyıyı hazırladımı ıslık çalarak çağırır beni.Zaten bende o ıslığı bekler dururm hep.Bir ıslık insanı hayata bağlarmı? Beni bağlıyor işte.
Kahvaltıdan sonra atölyeme gider çalışmaya başlarım artık o gün ne varsa proğramda.
Ben sıkı bir karavancıyım.Çok karavanlarım oldu şimdi hepsini sattım taaaa başa yani çadıra döndüm.Çadırın zevki hiçbirşeyde yok.Karavancılıktan sadece cam ve havalandırma üretimi miras kaldı şimdilerde onu yapıyorum.Pek başka yapan olmadığı için yoğun geçiyor günlerim.Allah’a şükür beni oyalayacak birşeyler oluyor sürekli.Boş kalmak insanı yıpratıyor.Amaçsız bir yaşam ölümü beklemektir bence öylece ne zaman öleceğini düşünmek.Binlerce şükür ki benim hastalanmaya pek vaktim olmuyor.
Sanki bunca iş yetmiyormuş gibi şimdi de kalktım arıcılığa bulaştım.Yaşım 65 kalktım birde kurs birip belge aldım.Eeeee bir şeyi yapacaksan bilerek yapacaksın demişler.Bilmediğin işten hayır gelmezmiş ama esas bundan sonra öğrenmeye başlıyorum arıcılığı.Kolay iş değil canlıyla uğraşmak.Aslında benim hiç yapmamam gereken bir iş arıcılık.Çünkü arıya karşı allerjim varmış varmış diyorum…bunu sokulup üç defa acile götürdüklerinde öğrendim.Öyle böyle kötü olmuyorum.Ambulansla zor yetiştiriyorlar hastaneye ama bulaştım bir kere bırakmam mümkün değil.Çok zevk alarak yapıyorum.Sıcak da olsa hava kat kay giyinip öyle bakıyorum arılara.Şimdilerde biraz alışmaya başladı vücudum.Tek tek sokmalar bir çeşit bağışıklık kazandırdı sanki.Zaten aşı dediğimiz de bu değilmi ki.
Kendi kovanlarımı kendim yapıyorum.Avatarda gördüğünüz kovanlar kendi imalatımdır.Öyle sıradan kovanlar değildir.Ağacı marin teknolojisi ile muamele ediyorum.Tuzlu suda teknelere nasıl yıllarca birşey olmuyorsa benim kovanlarım karada heralde on yıllarca dayanır ama ben görebilirmiyim o kısmet.
İşte böyle arkadaşlar.Zahmet ettiniz gözlerinizi yordunuz buraya kadar okudunuz.Sizinle tanıştığıma çok memnun oldum sevgili arı dostu kardeşim.Bugünkü proğramımda yapılacak kovanlarım var izninizle müsaadenizi istiyorum.
Sağlık ve sevgi ile kalın sağlıcakla.
Serdar abi foruma hoşgeldiniz
Çok yönlü becerileri olan, ve çalışkan bir emekli olduğunuz,Kısa tanıtımdan sonra belli oluyor
Birikimlerinizle foruma faydalı olacağınızı düşünüyorum.
Teşekkür ederim İbrahim kardeşim.Birlikte öğreneceğiz.
Sn karavan rumuzlu arkadaş (İsminiz olmadığından nasıl hitap edeceğimi bilemedim) ve Fatih kardeşim:
Arıcılık camiasına ve foruma hoş geldiniz. Doğru bir meşgaleye başlamışsınız ve doğru yerdesiniz.
Ben de 50 yaşından sonra arıcılığa amatör olarak başladım ve ne biliyorsam forumdan öğrendim.
Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Haklarını helal ederler inşallah.
Arıcılıkta ve hayatta ikinize de başarılar diliyorum.
Serdar abi hoş geldiniz
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim Yusuf kardeşim.İsmimi tanıtım bölümünde yazmıştım ama gözden kaçmış.İsmim Serdar bu arada
Memnun oldum serdar bey: Antalya’da yaşadığınızı yazmışsınız. Ben de Adana / Ceyhan’da deniz kenarındayım. Forumdaki bilgilerden yararlanırken genel bilgiler veriliyor bu genel bilgiler bazen bizim gibi sıcak bölgelerdeki arıcılara pek uymuyor.
Mesela: Arı iç ve doğu bölgelerde birkaç ay hiç çalışmazken yani kış salkımındayken buralarda hemen hemen hiç salkıma girmiyor. Hava müsait olduğundan arılar devamlı uçuyor ama pek bir şey bulamadan geri dönüyor. Bu durum da kış arılarının ömürlerinin kısa olmasına sebep oluyor. Yani şunu demek istiyorum: Genel bilgi işçi arılar kışın 4-5 ay yaşar, buralarda tam bilemiyorum ama 2 aydan fazla yaşadığını sanmıyorum. Arılar yumurtlama faaliyetini hiç durdurmuyor.
Ayrıca gezgin arıcılık yapanlar ile sabit arıcılık yapanların uygulamalarında da çok farklar olabilir.
Forumdaki paylaşımlarda bu hususlara dikkat ederseniz sizin için faydalı olur kanaatindeyim.
Hoşbuldum Muammer kardeşim.Teşekkür ederim.
Hayırlı olsun, foruma hoş geldin Serdar abi.
Merhaba Yusuf kardeşim bende sizlerle tanıştığıma memnunum.Dediklerinizde haklısınız.Uyarılarınızı da dikkate alacağım.Teşekkür ederim.
Hoş buldum İsmail kardeşim.İlgine teşekkür ederim.