Farklı bir marka, peteği düz olanı tercih ettim. Satıcıya söylediğimde de “diğer türlü olduğunda erkek gözü yaptığını, bu sebeple bu şekilde bastıklarını” söyledi. Kendi imalatlarıymış.
Verimi nasıl etkiler bilemiyorum ama doğasına ters diye tercih etmedim.
Her ne olursa olsun, arının doğasına aykırı bir işlem asla yapılmamalı.
Eğer ben de yanlış görmediysem petek gözleri aşağıya bakıyor.
Petekler hafif açı ile yukarı bakmalı. Bence çok sıkıntı çıkabilir.
ham Peteği çerçeveye takarken ben hiç bakmıyorum,
Gerçekten bakıp öyle mi takıyosunuz ? (Y) y’nin ağzı yukarıda olacaktı dimi ?
Çok şey farkediyor mu bilmiyorum ama şimdiye kadar farkında olmadan ya doğru taktım ya da farketmiyor
ben iki resim arasında hiç bir fark göremiyorum problem nedir?
ham petek diğer adıyla klavuz, temel petek.
yani peteğin kabartılması için bir taslaktır sadece, arı olması gerektiği gibi kabartır zaten.
hatta parça parça kesip yanlamasına bile koysanız petek gözleri olması gerektiği gibi açılı kabartılacaktır.
bence önemli olan o ham petekteki gözlerin büyüklüğü. yani işçi arı yada erkek arı gözü olduğudur.
Hiç dikkat etmemiştim. Arılara gidince ördükleri dalaklara bakacağım. Dikkatli bakınca ilkinde altıgenin köşesi yukarı bakarken ikinci resimde kenar kısmı yukarı bakıyor.
Şöyle söyleyim, petekte bir gariplik var gibi geldi. Köşelerin aşağıya baktığını biliyordum. Ama emin olamadım. Yandaki kabarmış peteklere baktığımda onlar düzdü. Başka marka petek istedim, o da düzdü. Ters basılmış ya da kesilmiş olduğunu düşündüm. Ancak bilinçli bir şekilde böyle yapılması ilginç geldi.
Hakikaten dikkatine hasta oldum.
Bunca yıldır hobi arıcılık yapıyorum hiç dikkatimi çekmemiş.
Hemen bendeki hazır petekleri kontrol ettim.(Muğla Petek)
Söylediğin gibi sivri uçlar aşağıda.
Bu nasıl iş anlamadım. Bendeki hazır petekleri normal montaj yönünde değilde, 90 derece yana çevirince sizin söylediğiniz durum ortaya çıkıyor. Düz kısımlar aşağıya denk geliyor.
Fakat benim gördüğüm kadar petek gözlerinde ve göz açılarında bir değişiklik yok. Ya da ben göremiyorum. :-\
Peki düz kısımı aşağıya getirince ne gibi sonuçlar elde etmişler ki, bunu böyle üretiyorlar? Kim üretiyor bunları? Konuşmak lazım.
Teşekkür ederim [emoji846]. Sivri uç aşağıya gelince erkek gözü daha çok yapıyormuş. Satıcının iddiası böyle. Bu sebeple bu şekilde basmışlar ya da kesmişler.
Daha önce başıma gelemediği için sonucu nasıl olur bilmiyorum.
Ben de hep Muğla Petek alırım. Muğla petek ile satıcının ürettiği peteği yan yana koyup gösterdim. Ama bilinçli yapmışlar. Ben yanlışlıkla bastılar sanmıştım.
Petekler dikdörtgen şeklinde kesiliyor, aldığımız peteği terste taksak köşe kısmı aşağıya gelmiyor mu? Diğer türlü olması için(düz kısmı aşağı yada yukarı gelmesi için) 90 derece döndermek gerekmez mi? O zamanda boyutlar uymayacağı için yanlış takma ihtimalimiz yok gibi geldi bana. Eğer konuyu doğru anladıysam.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğru anlamışsınız da, düz kısmı aşağıya gelen petekler bilinçli olarak yanlamasına basılmış.
Yani normal basılmış petekleri nasıl takıyorsanız, ters basılmış olan peteklerde yanlamasına takılınca petek gözü alt kenarı aşağıya geliyor.