Tesadüfen Fark Ettim!

Herkese Selamlar. daha önce bundan bahseden olmuş olabilir, ancak ben göremedim.

arıya bakarken bir kovan hırçınlaşamaya başladı. bende eldiven takmaya karar verdim, ancak o an eldivenleri bulamadım.

arabadan malzemeleri karıştırırken kırmızı renkli bulaşık eldiveni buldum. bu da idare eder diyip mecburiyetten taktım. fark ettim

ki arı maskeye saldırsa dahi eldivene kesinlikle dokunmuyor, nerdeyse üstüne dahi konmuyor. o zaman aklıma arıların “kırmızı” renkle arasının iyi olmadığı geldi.

haftaya daha da net anlamak için, bir elime normal eldiven diğerine, hatta sağ elime kırmızı mutfak eldivenini giydim. sonuç tahmin ettiğim gibiydi. Sinirlenen (ki her daim sinirli olan kovanlar mevcut) arılar normal beyaz renkli eldivene ve maskeye saldırsalar da “kırmızı” renkli eldivene dokunan olmadı.

tavsiyem odur ki; hırdavatçılarda bulaşık eldiveninin sanayi tipi kalın olanı var, kırmızı veya turuncu renk zaten, ondan alıp kullanın. En azından elinizden sokulmazsınız.

umarım faydası olur.

Arılar kırmızı rengi göremez değilde, kırmızı rengi algılayamazlar desek daha dogru olur heralde. Arı orada bir nesne görüyor ama kırmızı olarak değil de siyah falan olabilir diye tahmin ediyorum.

Bence sizin yaptığınız testte renkten ziyade o eldivenin kokusu arıları etkilemiş olmasın?

Benim bildiğim, sadece boğalar kırmızıya tepki verir, onların tepkiside biraz sert olur. ;D

Renk tayfına göre arı kırmızıyı göremiyor.Eldivenin kokusundan dolayı veya ne olduğunu anlayamadıklarından elinize üşüşmediler.Bugun bende formik asit için kullandığım eldiveni kullandım.Arılar pek elime atlamadı.İbrahim bey boğanın kırmızıya sinirlenmesi mit’ten ibaret boğalarda kırmızıyı göremiyor.Hayvanı Matadorun salldığı örtü tahrik ediyor

Matadorlar neden hep kırmızı renkli kullanıyorlar?

Hep kırmızı demekten ziyade renkli ve süslü kıyafetler giyiyorlar.Pastel renkler ağırlıklı.Kullandıkları örtü bile her zaman kırmızı olmayabiliyor.
Boğanın nasıl gördüğünü bir tarafa bırakalım.Acaba kırmızı ve kan arasında bir bağ olabilir’mi?Bence kırmızı renk boğayı değil tribünlerde oturan insanları etkiliyor.

https://www.google.com.tr/search?tbm=isch&sa=1&q=matador+picture&oq=matador+picture&gs_l=img.3...408.1967.0.2480.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.img..0.0.0.OLRC47cF0P8

bence o renkle alaklı değil kullandığınız eldiven deri ise o zamanla kötü bir koku oluşuyor ondan çok sokar. en iyisi eldiven kullanmamak arılarınız daha sakın olcaktır bunu çok rahat gözemleyebilrsiniz

ibrahim abi

boğaya sormuşlar nedir bu senin kırmızıyla alıp veremediğin diye

boğa demişkki

kırmızıyla alıp veremediğim yok ta aptal yerine koyuyorlar ona kızıyorum

Ben arılıkta arıcı eldiveni değil kauçuk inşaat eldiveni kullanıyorum bu yıl. Mutfak eldiveninden daha kalın. Çok kullanışlı ve ucuz.
Parmak uçlarından biraz kesrek ter sorununu çözüyorum

Ben de gayet ince, yeşil renkli bir eldiven kullanıyorum uzun zamandır.

Daha önce deri, turuncu, beyaz ve siyah renkli eldiven kullandım. Açıkcası yeşil renkli bu eldivene iğne değdirmiyorlar. Çok memnunum. Renk ile alakası var diye düşünüyorum.

Turuncu ve siyahtan onlarca iğne toplamışlığım var, yeşilde 1 bile yok.

http://images.all-free-download.com/images/graphiclarge/red_rose_with_bee_185290.jpg

Renkle pek alakası olmayabilir. Eğer kırmızı renkten uzak dursalardı, kırmızı renkli çiçeklere de yaklaşmazlardı sanıyorum.

Tabi bu ışığın yansıması ile de alakalı olabilir. Arıların görme yetenekleri bizlerden çok üstün. UV ışınlarını da görebiliyorlar. Bu sebeple bize kırmızı görünen şey onlara başka bir renk görünebilir.

Bugün markete gidip kırmızı bulaşık eldiveni alayım dedim. Baktım yeşil vardı. Zaten kırmızı ve yeşilden bahsedilmiş konuda. Benim saldırgan arıların yanına gittim.

İncecik yeşil eldiveni giydim. Öncelikle 1 yıldır deri, nitril her türlü eldiven kullandım şunu söylemeliyim çok rahat çalıştım bu ince eldivenle.

Ayrıca ana arısız kovanı da açtım, çerçevedeki arıları da silkeledim maskenin sinek teli kısmına saldıran o kadar çok arı oldu ki ama bir tanesi bile elime saldırmadı.

Eğer gerçekten bunun renkle alakası varsa bundan sonra sürekli bu mutfak eldivenini kullanırım.

Eldivenin rengi önemlidir belki ama arılar daha çok insan tenini terini ve kokusunu algıladıkları noktalardan saldırıyorlar.bulaşık eldiveni buna mani olduğu için ellere saldırmıyor olabilirler diye düşünüyorum .üzerimizdekiler kalın olunca genelde ayaklardan çorapların üzerinden iğneliyorlar .koku ve ısı algılama yetenekleri çok gelişmiş[emoji3]

Kırmızı cisimleri hiç görememek başka şey, kırmızıyı kırmızı olarak görememek başka şey.

Ben de forumdaki yorumlardan sonra deneme amaçlı mutfak için kullanılan bulaşık eldiveni aldım.(Yeşil renkli varmış)
Normal arıcı eldivenine göre el hassasiyeti daha iyi oluyor. Arıcı eldiveni ile kovan kontrollerinde istemeden de olsa birkaç arı eziliyordu bu da arıların hırçınlaşmasına sebep oluyordu.
Bulaşık eldiveninde hiç arı ezilmesi olmadı. Deneme çok başarılı. Hiç iğne yemedim.

Yusuf bey belki 20 defa açtım kovanı ‘‘yeşil’’ bulaşık eldiveninden hiç sokmadı. Hatta geçen dedemin kovanını körüksüz açtım bal hasadı için bacaklardan alnımdan kollardan 8 iğne yedim fakat elden bir igne bile yemedim :slight_smile:

Aynen. Bundan sonra favorim yeşil bulaşık eldiveni.
İnşallah hanım, eldiveni takmışken şu bulaşıkları da yıkayıver demez :smiley:

Umarım demez Yusuf abi :slight_smile:

bende denemek istiyorum bu yeşillerden , marka ismi vermeniz mümkün mü ? yanlış alıp ellerimizi davul yapmayalım :slight_smile:
marka ismi vermek sıkıntı olursa foto da olur

Bakayım üstünde marka yazıyor mu?

A-101 Marketlerde bulunuyor.

Dikkat etmek lazım. Numaralidirlar.

S M L XXL gibi.

El buyukluk durumuna göre alınız.