Trabzon'um Cennetim...

Trabzonluyum arılarım ve kovanlarım orada ama sizlere ARDAHAN dan selamlar yolluyorum

işim gereği sürekli geziyorum memleketi bu sıralar doğuda görevliyim Ağrı , Kars , Iğdır ,Ardahan

Geçen gün Posof daydım çok güzel bir yer ama soğukdu yüzlerce kovan gördüm kışlatılmışlardı.

Biz Trabzonda henüz tam anlamı ile kışlatmadık kovanları diyebilirim.

Çok yer gezdim il il dolaştım ama Memleketim Trabzon um gibiini görmedim…

Bu cümlemden kimse incinmesin hak verirsiniz herkesin mekanı kendine cennet gelir…

DEĞERLİ KARDEŞİM BENDE İSTANBUL BEYKOZDA ARICILIK YAPIYORUM TRABZONLUYUM GERCEKDEN SENİN SÖYLEDİĞİN GİBİ TRABZONUMUZ HER YÖNÜYLE BAŞKADIR . BU CENNET KÖŞEŞİNİ ÖZLEDİM

Forumda herkese her yer Trabzon :slight_smile:

Sayın ZEKİ KILIÇ:

Önce hoş geldiniz.

Biz küçük harfle yazıp, yorum okuyucusuna daha güzel derdimizi anlatıyoruz.

Sanıyorum hızla ve heyecanla forma girdiniz, farkında olmadan yanlış tuşa bastınız.

bende Trabzonlu biri olarak sana katılıyorum. ilk görev yerim istanbul ve şu an bitliste bulunuyorum 8 sene memleketten ayrı kalınca insan değerini kat be kat anlıyor ve özlüyor. tüm türkiyeye selamlar

VEALEYKÜMSELAM…

Memleketimin insanı arıcılığa pek meraklı değil herhalde…Hiç bir hareket yok…Yapmayın Cennet gibi bir yerde çeşit çeşit

çiçeklerin olduğu bir yerde neden arıcılık olmasın ki…Yoksa bu formdan mı haberleri yok acaba bunların…

çok şükür giresundayım nihayet hasret bitti. darısı tüm gurbetçilere diyim. şu an köyüme 50 km uzaktayım. arıcılık faaliyetlerine devam. 8 kovanı bitliste bıraktım en kısa sürede getiriceğiz . inşallah uyum sorunu olmaz.

Gönlünüzce ve Bereketli olsun

RABBİM bizede o günleri gösterir İNŞALLAH

Birde biz görsek şuraları… :slight_smile:

sezon başlıyor haydi hemşerilerim. umarım bu civarda arı sütü üreten var diye işitir, görürüz İnşaallah

2016 yılının tüm arıcı arkadaşlarıma bol kazanç ve huzur getirmesini diliyorum.

Trabzon un havası sızın olsun 20 Nısan yağmur başladı  7 hazıran bitti . 24 Nısan  da kar yağdı .
 Çay  bitkisi İklimi  bozdu.

?

Bizim orda sadece çay marketlerde var,

ama yinede nisan ayında kar yağabiliyor

bunu çaya nasıl bağladınız bende anlamadım

çayın, karla bağlantısını açıklarsanız bizde bilgilenmiş oluruz.

TRABZON  ve RİZE de ÇAY   ağaçı  yetişir  açık alan hiç yok   yollar harıç her yer yemyeşil  sabah kalkarsın güneş

öğle  olmadan  sıcaksa orman ve bitki örtüsünden  duman gibi  buhar yükselir az sonra  duman olur  sahil açık 

yüseklerde  yağmur   her gün   mayıs  öğleden sora  kiraz ayı  [haziran} her gün  çürük ayı [ temmuz} her gün yağmur

her tarafa çay ektiler, çay yüzünden yağmur yağıyor, kar yağıyor, iklim bozuldu arılar çalışmıyor diyor anladığım bu.