turbo yemlik kullanan arkadaslar varmı. artıları eksileri nelerdir. tüm arılıga almayı düşünüyorum kapaklı olanlar mantıklı geliyor … amaç hem örtü tahtası olarak kullanmak hemde arı ile muhatap olmadan besleme yapmak gece karanlıgında dahi olsa yada yagmurda
Yorumlara göre bende deneyebilirim özellikle sonbahar stok beslenmesinde çok işe yarar gibi görünüyor 7 litre kapasitesi var ama tamamı kullanılabiliyor mu? Kullanan arkadaşlar artılarını eksilerini yazarlarsa ona göre değerlendiririz.
benim sıkıntım sonbahar işten cıkıyosun hava müsait degil hava müsait sen iştesin hava erken kararır batı karadeniz yagmur camur cogunlukta sonbaharda
vakit kısmı kovan çogaldıkça sorun olmaya başladı 5 litre vermeyede gerek yok haftada 1 litre 2 litre vereyim yeter yavruyu üşütmeden arıyı gece tedirgin etmeden …
Apimyenin kullandığım 2 adet plastik kovanı var. bu kovanlarda turbo yemlikler var. Kış için iyi olabilir. ama genel kullanımda bez daha kolay gibi sanki.(hatta şu anda sera naylonu kullanıyorum 60 kadar kovanımda). Kapağı kaldır, gazeteyi eline al içeriyi izle…
Benim iki adet var.İlk zamanlar kovanı açmadan arıları rahatsız etmeden şuruplama yapmak güzel gibi geldi fakat üst yalıtım çok sağlıklı olmuyor.Bahar aylarında yavrunun olduğu zamanlarda yavru üşütme olur endişesiyle kullanmıyorum.Sonbaharda yavrusuz dönemde stoklama yaptırmak için kullanıyorum.Bence fiyat kullanış açısından bölme tipi yemliğe göre lüks.
Bu yemliklerden ben de kullandım Mustafa. Markasını hatırlamıyorum. Grimsi renkte olduklarını hatırlıyorum sadece.
En önemli özellikleri, güneşe maruz kalmaktan hoşlanmamaları. Bu konuda, arıcılıkta kullanılan diğer plastikten mamul ürünlerden daha çok hassaslar. Aynı ortamda bulunan çanta yemlikler veya beyaz pvc kaplar hala sağlamken bu yemliklerin kapakları ve gövdeleri gevreyip ufalandı ya da döndü.
Onder abi birinci kalite seffaf olanlari mevcut.
Bi kac yerden haber bekliyorum atolye kurma asamasinda olucaz sonuclaninca alip almama konusuna karar verilecek atolyeyi kurarsak kendimiz imal edicez ahsaptan atolye kurulursa guzel olucak kek karma toplu serbet yapimi imkanlar daha articak
İşlev olarak bu sulukların benzeri yıllardır arıcılıkta kullanılıyor adına kanarya suluğu deniliyor.
Uçma deliğinden besleme için çok kullanıldığından yağma riski yüksek olduğundan uygun görülmüyor.
Bu arı suluğu çerçeve az olunca kovan içine kullanılır.
Çerçeveler çoğalınca ya üzerine ballık konulur, içine yerleştirilir veya dışarıdan uçma deliğinden kullanılır.
Bende kullanıyorum ama turbo değil bir kucuk boyu. Çok memnunum isten cikip ariliga gitmem hazirlik falan derken hava karariyor bu yemlikler sayesinde hic sorun yasamadan surup yada kek verebiliyorum. Tavsiye ederim.
Kapaklı olan yemliklerden bende kullanıyorum.Örtü tahtası olarakta tercih ettim.Aklıma takılan üzerinde havalandırma delikleri idi.Fazla hava akımı olur yavruları öldürürüz diye düşünüyordum.Bazı koloniler propolisle deliklerin tamamını kapadı bazıları sadece kovan çercevesini kapadı,Kimisi hiç ellemedi bile.Yemleme bakımından pratik fakat bir sorun var ;kovan kontrolunde kapagı acmak ıstedıgınızde sorun cıkıyor.Arılar kapağı propolisle yapıstırıyor,kaldırırken bir tık etmesi arıları alarma geçirmeye yetiyor.