Yağmur yağarken şurup verme

Arkadaşlar merhaba;
Sanırım tüm ülkede bal sezonu bitti, artık sonbahara girdik sayılır. Bizde 10 gündür neredeyse aralıksız yağmur yağıyor. Bu sene yeni başladım ve hiç bal alamadım. Bal alamadık bari kışı atlatalım acemilik etmeyelim diye çabalıyorum. Geçen Cumartesi arılara koştura koştura bir bakmıştım. Şuruplamayıda yumurtlamayı artırmak amacıyla az az ve sık sık veriyorum. 1 Haftadır kovanların kapağını açamadım. Dün yağmur yağmasına karşın, kapakları kaldırıp örtünün köşesinden şurupluğu görecek kadar açıp rahatsız etmeden şuruplama yaptım. Ona rağmen biraz kızdılar. İşimi hızlıca bitirdikten 10-15 dakika sonra gördüm ki yağmur yağmasına karşın arılar dışarı çıkıyordu. Kovan önünde yığılmalar ve sanki güneş var gibi çalışıyorlardı(uçarak gidip gelenler vardı).

Şurubun içinde şeker ve su var. Arı şurup ile su ihtiyacını da görür deniliyor. Çıkan arılar su almak için mi dışarı çıkıyordur. Yoksa Gezeleme isteği mi duyuyorlar. Bu işin zararı nedir? Ben biraz baktım foruma ama net bu sorunun cevabını göremedim. Tecrübeli hocalarımızdan yardım bekliyorum.

Birçok yerde sezon bitti ama ben en iyi balı 20 ağustos ile 20 eylül arasında alıyorum. Umarım bu sene de öyle olur…
Yağmurlar yağdı hava ısındı çiçekler yeniden açmaya başladı umarım güzel bir ay olur

şurup vermenin bir zararı yok endişelenmeyin yağmurlu veya açık hava farketmez, sadece kışın verirseniz sıkıntı olur

Anladım hocam. Teşekkür ederim. O halde size bol verimli bir dönem dilerim. Bizim bölge sürekli yağıyor. İnşallah seneye tadına bakacağız artık.