YaKuP YılMaZ KöŞeSi

Cok ideal bir başlangıç yapmıssın 15 kovanla başlamak cok iyi bir akıl amma malıyeti oluştururken niye ilk başlarda aldığın arıları fiat a dahile etmedin ?

damızlık ana ve bölmeye hazır ana vererek ilk senen de baya sistemli çalışmışsın seneye ana arınında üretirsin ilk seneye göre bence 15 arıyı kontrol etmek bahardan bu yana iyi iş

benim bile babam eski arıcı iken 6 arıdan fazlasının göze alamadım :wink:

Maşallah yakup bey…
Güzel başlangıç yapmışsınız.
Hiç oğul almadınız mı bu süreçte?

Evet yeniyim bu yıl başladım
İki adet saf kafkas damızlık aldım abi İnşAllah seneye kendim üretmeyi deneyeceğim nasip olursa

Arıları maliyete dahil etmedim çünkü rahmetli dedemindi.Uğraşacak olmayınca ben yaptım
Teşekkürler sizler ve forumun bayağı faydasını gördüm teşekkürler.
Her üyenin arılıgını ve fotoları tartışma ve konuları inceledim
Eski düzen ve çoğu bildiklerimin yanlış olduğunu burda ve arılıkta tecrübe ederek öğrendim

Teşekkürler abi
Oğul almadım…Çünkü forumda arıcının arısı yavru vermez deniyordu…
Balı aldıktan sonra bölme yaptım
Yeni yaptırdığım kovanların altını elekli yaptırdım
Erken kat attım sıkışıp yavruya gitmesin

Kovanların görsellerini görmemiz mümkün mü?

ismail kardeşim haftasonu arılığa gidince paylşabilirim.Hafta içi okuldayım arılar memlekette

Halil BİLEN abimizin dediği gibi:

Hak ettik belki de ama finalde çok çalışması gerekenlerdeniz.
Arı ürünlerinin temiz - kalıntısız - doğal üretimi her arıcının hedefinde zaten…
Fakat ürünlerin böyle olmadığı ile ilgili sektör içi ve dışından çok fazla söylem var.
Haklı oldukları yönlerde var iken…
İstedikleri kadar kötülesinler…
Arı ürünleri üreten arkadaşlar…
Eğer doğru ürün üretiyor iseniz…
Hep daha iyiye doğru çaba sarf ediyorsanız…
Eninde sonunda yeni ürün çıkana kadar ürünlerinizi değerlendireceksiniz.
Acele etmeyin.
Ürünleriniz erkenden bitiyorsa.
Üretiminiz yetersiz demektir.
Ayağa kalk ve daha çok ÜRET.
İnsanlar, harıl harıl kaliteli ürüne ulaşma çabası içinde.
Stoklanabilen ürün ürettiğimiz sektörümüzün kıymetini bilelim.

Uykusuz gecelerin…
Saatlerce forumu takip etmenin…
Takip ettiklerini arılıkta test edip tecrübeyle sabitlemenin…
Her şeyin en güzeline en iyise talip olmanın…
Arılarla yatıp arılarla kalkmanın…
Eşini aileni ihmal edip hanımdan fırça yediğim günlerin…
Kelimelerin yetersiz kaldığı anların…
Ve daha neler nelerin …
Emeğin sevginin alınterinin yorulmanın …
Aşkla yaptığın bu güzel arıcılığın en sonunda aldığın balın…
Kadrinin kıymetinin bilinmesi…
Şu an itibariyle üretilen balı alanlardan güzel dönütlerle seneye de balımı ayırmayı unutma diyen dostlarımızın…
Kurak geçen bi senede korka korka teneke alıp dolarmı dıye düşünüp
Dolu dolu doldurup ve kaliteyi değerli dostlara kaliteli bi ücrete verip
Bunun doyumsuz mutluluğunu yaşamak
Arıcılığa başladığım ilk yılda yaşamanın mutluluğu paha biçilemez

Selamlar saygılar değerli büyüklerim..iki sorum var
     25 tane arıya keke yapmak için pudra şekeri ve polen almak istiyorum nerden alabılırım ?
     Elimde 20 kg bal var kaç kg polen kaç kg pudra şekeri karışımıyla kek yapabilirim teşekkürler

Bir çuval toz şeker, pudra şekerine dönüştürüldükten sonra içine yaklaşık 12 kg bal alabiliyor.
Kıvamını karıştırırken ayarlayabilirsiniz.
Poleni kek içine karıştırmıyoruz. Ayrı olarak kullanabilirsiniz. Kolay gelsin.

Poleni kek içine karıştırmamanızın özel bir nedeni varmı?

Polen kek, şerbete karıştırılarak verildiğinde, arı bu poleni gözlere taşıyamayıp tükettiğinde kabızlık sorunlarına yol açıyormuş.
Normal yapılan keke, şerbete karıştırılmadan ayrıca polen keki yapılarak verilmesi, arının bunu gözlere taşıması, daha sağlıklı yöntem olduğu söyleniyor.

Bu sene ben yağtırdığım keklere çuval başı 2 şer kg polen koydum, bir sıkıntı yaşamadım.

Her hangi bir bilimsel veri varmı acaba okumak isterim.

Biliyorsunuz balın içindeki çiçek tozu kristalleşmeyi hızlandırıyor.

Hatta bazı uzmanlar erken donan balı kış aylarında kovanda bırakılmasın diyebiliyor.

Donuk görünüşten çok önce bal kristalleşmeye başlıyor, biz ancak onun katılaştıktan sonra donmuş deyip söylüyoruz.

Belki de donmıyacak bala bile kristalleşmesi için çiçek tozu katıp bunu hızlandırıyoruz.

Eğer kek içine çiçek tozu katarsak arı dışarıya çıkıyorsa su kullanıp balı işliyor midesinden sonra çıkışta bunu ayırabiliyor.

Ama çiçek tozu olan bal salkımdayken yenirse bunu ayıramayıp barğırsaklarında depoluyor ve sorun başlıyor.

Ama çiçek tozu kekinin içinde ilgi çekmek ve yalnızca tatlandırmak amaçlı bal varsa çiçek tozunu işleyip yavru gıdasına çeviriyor veya gözlere depoluyor.

En iyisi besleme kekini ayrı çiçek tozu kekini ayrı yapalım.

Erol abi bi çuvaldan kastınız 50 kg lık toz şeker mi?Benim arılar 25 tane 15 tane de komsunun var
40 arıya çokmu olur sanki

Abi polen keki nasıl yapılıyor malum doğudayız biz marta kadar polen yok çiçekler açmaz

Murat abi keke kesinlikle polen katmıyoruz kural alorak not aldım .Teşekkür ederim.
Çiçek tozu kekinininde yapılışını anlatırsanız arılarım 25 tane kovan başı kç gram vermelıyım hazırlanısını anlatırsanız sevınırım

Numan; yaptırdığın kekler bitti mi? Arıya etkisini iyi gözlemleyebildin mi? Yanlış anlamayın arkadaşlar. Ben kek yapılırken gördüm, benim bile yiyesim geldi. Hatta tadına baktım bile.

-Değerli arıcı abilerim polen keki yapmak için polene ihtiyacım var.
-satın almak isterim.
-Teşekkürler