Yasin Yusuf YAMAN Arılığı 2

Hayırlısıyla yaklaşık 2 yıldır takip ettiğim ve nerdeyse 7-8 aydır üye olduğum ve herkesin halisane yardım etmeye çalıştığı bu güzel foruma bende arılık açıyorum. :slight_smile:
İlk kolonimi nisan ayında çok sevdiğim bana da her türlü işimde yardımcı olan bana arıcılıkla ilgili hiç bir bilgisini saklamayan Bora abiden aldım.
Haydi Bismillah. Olumlu olumsuz bütün yorumlarınıza açığım biliyorum ki her yorumunuzun bana çok katkısı olacaktır. Çünkü biliyorum ki bu forumda art niyetli kimse yok.

Yasin bey hayırlı olsun

Foruma arılık açmak iyi bir başlangıç sizi bundan sonra forumda daha çok aktif tutar

Kovanın biride birlik üyesi [emoji1] maşallah

Kovanlar neden duvar üzerinde ?
rüzgarın etkisiyle devrilme olasılığı olabilir mi ?

mustan

Hayırlı olsun. Yerleşim yerine çok yakın. Bence yerleşim yerinden daha uzak ve güvenli bir yere koyun. Burada çok sıkıntı yaşarsınız.

Sürekli forumdayım zaten Mustan abi teşekkür ederim.
Evet arıcı bir abi verdi o kovanı oğul alırken acil lazım olmuştu.
İşim icabı haftasonu bakabiliyorum arilara köydeki benim evin arkası en musait yer kimseye de zararı yok buraya koymak zorunda kaldım.
İsmimle hitap etsen yeter abi ben bey telaffuzunu sevmiyorum. :wink:

Sağolasin Hakan abi bu sezon burada idare etmek zorundayım. Bizim eve yakın diğer evlere uzak arıların bakış yönüne doğru hiç ev yok göz alabildiğince ova.

Yasin kardeşim forumda iki tane arılık var senin maşallah [emoji1] bereketli olsun

mustan

Abi sağolasin diğerini yanlış yere açmışım bi hayır sever onu kaldırıverirse çok iyi olur.

O hayır severler Murat hocam ve Mehmet hocam oluyor [emoji1]

mustan

Murat hocam veya Mehmed hocam dan ricam kaldırıverirse sevinirim.

İyi günler abilerim. Arılığımdaki iki zayıf kovanımın arıları yaşlıydı, 3 er çerçevelikti, anaları seneye sağlam çıksın diye ikisini de idam ettim.
Toplamda arılığımda 3 tane zayıf 3er çerçevelik kovanım var.
Bu kovanları ne yapmamı veya nasıl beslememi önerirsiniz?
Kovan içini daraltmam gerekli mi?
Ya da bunları birleştireyim mi?
Her türlü çözüm önerilerinize açığım.

İyi günler

7 kovan yazıyor başka kovanların nasıl?

biri kara kovan diğerleri de zayıf sayılır 7-8 çerçevedeler.
Yalnız az az bal geliyor, güzel de polen geliyor.
Köyde mısır sebze karpuz ayçiçeği vs. yeşillik bol gelişimi bunlar hızlandırır değil mi?

Forum bu aralar çok durgun cevap verecek kimse yok sanırım.

:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: Sorman hata sanırım ah bizim olsam keşke.

İyi günler

Arılık da kovcanlar şu günlerde eşit olmalı.Doğru mu?benim doğrum.kışa eşit güçde girerler.şu anda kapalı kavru takviyesi,bol polen gelişiyle kendi yaptığım kekle mükemmel gelişim sağlıyor. şu anda sanki bahar,

Arının gelişimini polen hızlandırdığı için kültür bitkileri olumlu etkiler.
Burada mısırdan polen çok geliyor.

Bizim buralara gel abi arıları koyacak çok yer var.

Esitlememi öneriyorsun yani abi öyle mi?

Burada silajlık mısırlar daha yeni oluyor ve her yer mısır tarlası nerdeyse. Eylül sonuna kadar polen gelir sanırım.

Ama ne yapmam gerektiğiyle ilgili tam bir cevap alamadım maalesef :frowning: