Bende bölmelerimi aynı şekilde yaptım. Tek fark, ben 10 çerçevelik koloniyi 5 e böldüm, hepsi de gayet iyi durumdalar.
işin golayına gaçıp tapatalktan gönderivedim
Bende bölmelerimi aynı şekilde yaptım. Tek fark, ben 10 çerçevelik koloniyi 5 e böldüm, hepsi de gayet iyi durumdalar.
işin golayına gaçıp tapatalktan gönderivedim
Yüksükleri aynı kovana yaptırınca eşit veya eşite yakın bakım yapıldığını varsayıyoruz.
Normal şartlarda doğal seçim gerçekleşip sadece birisi muhtemel en iyisi ana olacaktı.
Sizin yaptığınız yöntemde çok iyi olmayanlarda ana olma şansı yakalıyor.
Belkide örneğinizde olduğu gibi ana oluyorda olabilir.
Bence analar döllenmiş.Bir benzerini bende yaşadım.Bunun üzerine konuyu açmıştım.Usta bir arıcının tavsiyesi ve forumdan edindiğim bilgilerle buna benzer sorunların yaşanabildiğini;sorunun ya ananın döllü yumurta atamaması veya uzun süre kapalı-açık yavrusuz kalan kolonide yalancılaşan arıların yumurta atması…
ustalardan edindiğim bilgilere göre; Sorunun;başka bir kovandan arısız olarak kapalı-açık yavrulu,günlük yumurtalı petek takviyesi ile düzeldiğini gördüm.
merhaba veysel bey bu sene ilk baharda bu tür problemler yaşandı mevsimle alakalı olabilir en iyisi koloniye yaşlı ana vermeniz koloni toparlandıktan sonra tekrar yeni ana verebilirsiniz. kolaygelsin