Merhabalar;
Arkadaşlar, 3 gün önce arılarımdan biri oğul verdi. Aldığım oğula iki tane ballı çıta, iki tanede ham petek koydum. Koyduğum ham petekler arılar tarafından özellikle tellerin geçtiği kısımlardan yırtılıyor. Bunun sebebini bilen varsa yardımlarını bekliyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Oğulun mevcudu ne kadar, kaç çerçeveyi sarıyor ?
Oğul 3 çerçeveyi tam olarak 4 çerçeveyide biraz seyrek olarak sarıyor
Ham mumlar fazla olmuş, eğer elinizde varsa 1 kabarmış atın araya, yoksa verdiğiniz 2 hamdan birini alınız. ilerleyen günlerde mum ihtiyaçlarına yönelik belirtileri gördüğünüzde 2 hamı ekleyebilirsizin.
Arılar petek örerken vücutlarından salgıladıkları balmumu kadar, yakından bulabilecekleri balmumu kaynaklarını da kullanıyor.
Mum salgılayacak arı sayısı az, nektar ve polen akımı zayıf ise fazla konulmuş olan ham petekleri balmumu kaynağı olarak kullanıyorlar.
aynı oranda benimde bir oğul vardı ben yaptıklarımı söyleyim belki yardımcı olur,kovana koydum varrova için ilçladım duvarlara biraz ballı çerçeve koydum ortaya 2 ham petek,2 gün arayla akşam üstü 1/1 besledim şu an durumu gayet güzel.
Kabarmış / Ham / Kabarmış düzeni iyi olacakmış o oğul için.
Bir de üstünde besleme kabı…
Arkadaşlar dediklerinizi uyguladım. Bugün itibariyle bir sorun görünmüyor. Yardımlarınız için teşekkürler.