Cahit Bey beni yanlış anlamayın amacım kimseye muhalefet olmak değil sadece bir şeyler
öğrenmeye çalışıyorum… Bir yerde bir yanlışınız var oğul olayının gerçekleşmesi için içeride illa
ana arı olması gerekmez…
Bunu da yine tecrübelerime dayanarak söylüyorum…
Yaklaşık 2 veya 3 sene önce idi. Bir nedenden dolayı kafkas f1 ine 2. ilaveyi atamayacaktım.
İlave atmayınca da sıkışık olmasından dolayı oğula gitmesinden korktum…
Bu nedenle bu kovanın ilavesindeki tüm çıtaları yanına koyduğum boş kovana koydum.
Aradan bir kaç gün geçtikten sonra bu yeni oluşturduğum kovanda asıl ana dolaşıyordu diğeri anasız
kalmış idi. Onu da kontrol ettiğimde içerisinde 15- 20 civarı meme gördüğümü hatırlıyorum…
Hiç birine dokunmadan bıraktım ve nihayetinde nur topu gibi kafkas melezi oğullarımız oldu…
Acemilikle başta koktuğumuz olay başımıza geldi…
Asil beyin son yazdığı iletiye bakaraktan 1 meme koyduklarının olması gereken günde 2 ve üzeri
koyduklarının daha geç çıktığını düşünüyorum…
Veya da daha önce aynı konu başlığı altında bir abimizin de söylediği gibi daha geç fark ettiğini
düşünüyorum.
Evet doğrudur Asil bey 16 günü dolduran analar büyük bir ihtimalle memeden çıkamayınca ötmeye
başlarlar… Ve şunu da söylemek gerekir ki ; ana arı 21 günde değil mutlaka 16 günde olgunlaşır ama
memeden 16 günden az olmamak kaydı ile ne zaman çıkar bilinmez… Bunu işçi arılar bilir… Tabi yine
şuraya dikkat çekmek istiyorum; bölmelerde eğer tek meme var ise ana arı mutlaka gerektiği gün
çıkar… Ama 2 ve üzeri memede ise ana arıların ne zaman çıkacağını biz değil işçi arılar bilir…