16 günde ana arı çıkar diye biliyoruz ama bizim analar 21 günde çıktı!!!!

Bir de bu ananin ötme olayi nedir? O kadar viziltinin arasında nazil duyabilir miyiz? Yoksa bu ötme tabiri mecazi bir anlatim mmi? Cahilligime verin… :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

[b]https://www.youtube.com/watch?v=-ugTGMga2wM[/b]

Bazen ana içeride ölebiliyor ve doğal olarak doğum gerçekleşmiyor, işçiler de bozmuyor, bekle ki ana çıksın.

Benzer bir durumu ben de yaşadım memeyi bozup içeride ölüp kararmış anayı görünce canım sıkıldı tam çerçeveyi geri bırakacakken önce çıkan başka bir anayı gördüm.

Kıymetli dostlar 13 Mayıs’ta anayı imha ettim bugün 1 haziran yaptığım kontrolde ana arı görmedim gördüğüm şey ise henüz kapanmamış içinde sütü ve kurtçuğu duran ana memeleri bunu açıklayacak olan varmı üstadlar. Arı beş çerçeve havalar sert gidiyorsada arı uçuşu polen gelişi var ne olmuş olabilir

Anası olmayan yumurta olmayan kovanda hangi kurtçuklara süt koyup ana yetiştirecekler?

Ancak:

Bu kovan anası supersedurmuş siz asıl anayı bulup öldürmüşsünüz.
Kalan genç ana arı soğuklardan dolayı yeteri kadar döllenemiş onu da arılar öldürmüş.
Onun yumurtasından yeni ana arı yapıyorlar.

Murat abi anayı 13 Mayıs’ta imha ettikten sonra yapılmış ana Memeleri hala kovanda duruyor sütlü ve larvalı şekilde süt donmuş gibi. Yani yeni meme dikimi yok…merak ettiiim şey şu beş çerçeve bir arı memeyi yarıya kadar yapıp neden kapatmasın…ya da benmi göremedim ana çıktımı (dört defa devrettim)

günlüklü yeni çerçeve ver diğer meme başlayan çerçeveyi memeleri bozup başka kovana kovana verip takip et bakalım