Öncelikle yorum yazan, yeni başlayanları sıkılmadan dinleyen ve yol gösteren herkesten Allah razı olsun okudukça çok şey öğreniyorum. 20 gün önce 7 çerçeveyle başladım sizlerin dediği gibi gün aşırı şerbet beslemesi yaptım ve şu an arılarım 9 çerçeve oldu sayıları çok arttı ve 9.da günlük yumurta var. Kat vereceğim fakat bir çok kaynaktan okudum video izledim aşağıdaki linki de okudum ana arı ızgarası ne zaman koyulacak bulamadım.
https://www.aricilik.gen.tr/index.php?topic=205.0
Şimdi en çok merak ettiğim ana arı memeleri var 5-6 tane onları temizledikten sonra kat verirken kuluçkalıktaki siyahlaşmış eski yavrulu 2 çerçeveyi kata aldım diyelim; iki yavrulu ortada sağına soluna ham petek koydum. Kuluçkalıkta boş kalan yerlere ise 2.ve 9. boşluklara ham petek yerleştirdim bunlar doldukça merkeze alacağım bunu da anladım. Peki ben ana arı ızgarasını kuluçkalıkla ballık arasına ne zaman yerleştireceğim ballıktaki 2 ham petek de şişirilip yavrulu olunca mı bunu öğrenmek istiyorum. Amacım tek kovandan bal almak ve bu işi şimdilik tek kovanla öğrenmek.