Abdullah BULCA Arılığı

Geçmiş olsun Abdullah bey

Allah sabır versin.

Bazen hayal kuruyorum; para olsada arazi alsam, rahatça kovanları koysam diye.

Abdullah bey,

Seninki kadar zor bir durum hiç aklıma gelmemişti.

İşin zor, kolay gelsin.

Abdullah abi canını sıkma,

vardır bundada bir hayır.

Arıları direk Niğde’ye kaldır.

Ya da bırak bildiğini yap.

Kepçeci 20 gün çalışamaz o bölgede…

Arılara bir kötülük yapmasınlarda gerisi mühim değil.En iyisi arılarınızı daha uzak ve randımanlı bir yere taşımanızdır. >:( Aslında yer sahibi ile noter huzurunda bir sözleşme yapmak.

arazi sahibi ayıp etmiş :frowning:

Haklısınız mesafe olukça yakın ancak dedim ya güvendiğim bahar ayında arılar çok uzak mesafelere gitmiyor.

Halil abi niğdeye şu anda gidemem maalesef çünkü yaylada hala karlar erimedi köyümde bile kiraz daha bu hafta açtı niğdeye götürürsem haftada bir ancak kontrol edebilirim arıları.

İkinci olarak bir başka köye gidip 10 15 gün durduktan sonra geri gelmek

Abdullah bey geçmiş olsun.

Arıcılığı kendi arazinizde bile yapıyor olsanız insanlarla ilişkilerinizde sıkıntı oluyor.

Bunu en iyi bilenlerden birisiyim.:slight_smile:

Baharda arılar fazla uçmaz derken 1,5 kilometrenin yarısını düşünün.

Bulunduğu yerden 750 m uçmuşsa o yerleri tanır.

Diğer yerden de 750 m geldiğinde yine aşina olduğu bölge içerisindedir.

O zaman tekrar arıları kaldırdığınız yer yönelirler.

Sıkıntıyı göze alarak 20 gün kadar başka yerde misafir edip öyle taşımanız.

Kolay gelsin.

**Geçmiş olsun.İnşallah en kısa zamanda uygun bir yer bulursun.

abdullah bey geçmiş olsun inşallah daha iyi bir yer bulursun

abdullah bey geçmiş olsun inşallah daha iyi bir yer bulursun.Arazi sahibi gerçekten çok ayıp etmiş.

Geçmiş olsun Abdullah bey, umarım zararsız çıkar bir yol bulursunuz…

Aslında arıcılık için en önemli konu arılığın güvende olması…

Yağrın karşımıza ne gibi bir sorun çıkacağı hiç belli değil…

Geçen hafta arılıkta çalışırken leş kokusu aldım, kokuyu takip ettip arılığın dibine, 30 metre yakına 2 tane koyun leşi atmışlar >:(

Acele etme Abdullah Dualarımız seninle inşaallah gönlüne göre hayırlı bir yer bulursun.

Mut’ta yer bulsam işine yarar mı?

Bu durumu çok iyi bilirim, aynısı benim başıma gelmişti… gerçi benimkisi hemen sabah kaldır demedi ama muhterislik edip benden 5 yıllık kirayı birden istedi, bende kabul etmedim tabi, 5 yıla kim öle kim kala, sonra bir bahaneyle mızıkçılık edip yerden çıkmamı istedi, Temmuz ayıydı, yılbaşına kadar çık dedi… ne kadar ikna etmeye uğraştıysak da olmadı ve mecburen Ekim ayında yeri boşalttık,…
Böyle durumlarde kamu arazileri çok iyi oluyor,… şimdi durduğumuz yer köye ait bir arazi, çık diyen yok, kimseyle bir anlaşmazlık da yok… bir aksilik çıkmazsa böyle devam eder diye düşünüyorum…

Neyse Abdullah Bey,
Geçmiş olsun…

Adam gelmiş,uğramış sana , belliki bir isteği var senden (neler konuşuldu)
umduğunu bulamayınca…

Öncelikle hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Desteklerinizi görmek beni çok mutlu etti.

Biz arıcılar olarak sanırım insafsız ve anlayışsız insanlarla karşılaşmaya devam edeceğiz. Keşke bir şeyler olsa da hepimiz bu tür sorunlar yaşamasak…

Eve henüz geldim ki tüm günüm taşınma yer bulma vs ile geçti. Arıları bir başka köye taşıdım yaklaşık 8 9 km kuş uçuş mesafesi var orada 15 gün durduktan sonra kalıcı yerime tekrar döneceğim.

öte yandan beni çıkarttıkları köyden de bulduğum yeni kalıcı yeri bugün kepçe ile güzelce düzelttik önce bir yol açtık sonra biraz düzeltme büyük taşları temizlettik. Yeni yerim çok harika oldu ama kepçe 1 bucuk saat çalıştı 125 lira para aldı ama yapılan işe bakınca gerçekten fazlasını bile hak ettiğini düşünüyorum. İnşaallah yakın zamanda taşındıktan sonra fotoğraf çekerim. Manzarası bile süper tüm Mersin ayaklarımızın altında :slight_smile:

İyi aman…

Herkes yaptığı ile kaldı.Geçmiş olsun aynı zamanda yeni yerin hayırlı ve bereketli olur İnşallah.

Abdullah bey sorunu çözdüğünüze sizin adınıza sevindim. Hayırlı olsun.

Ev sahibinin sert mizaçlısı kiracısını ev sahibi yapar misali.

Ayrıca

Kepçeyi biraz daha çalıştırın 250 Tl daha verin

Belki gelen giden olur :slight_smile: