Abdullah BULCA Arılığı

Bizde de kestane mantarları ağaçta oluyor,toplayıp yiyoruz bir şey olmuyor.!

ben birini yerken görmeden o mantardan yemem

tabi ki mantar toplamanın ve yemenin şakaya gelir tarafı yok mantardan anlayan biri olmadıkça kimseye mantar topla ve ye demem zaten ben sadece anlayanlar vardır onlarla paylaşmak için eklemiştim resimi

geçen sene dağa mantara gitmaye pek vakit bulamıyordum, arılığı dağa taşıyınca yolumun üstü oldu artık bol bol toplarım…

Mantar yemek güzel ama toplaması!
Benim için mantar toplamak balık tutmak kadar zevkli.
Mantar toplarken kendimi o kadar kaptırıyorum ki ormanda gruptan kaybolan ilk ben oluyorum. :stuck_out_tongue:

hocam mantar toplarken kayboluyorsan sakın kestane toplamaya gitme kesin kaybolursun
benim götürdüklerimden biri kayboldu kaptırınca kendini telefon caldı ben kayboldum ama bereket telefonum calışıyor eee söyle bakalım nerdesin sağında ne var kestane solunda nevar kestane
eeee nasıl olucak bu iş deyine başladı mızırdamaya yakınmış bulduk bulunca domuzlar yeseydi ne olcaktı deyince ağlamaya başladı büyük teyzem şimdi gidelim diyorum hadi bak işine senden kestanemi istedik diyor

Abdullah abi nerelerdeyse… ::slight_smile:

geldim kadirim :slight_smile:

bu sene çok boşladık gerçektende :slight_smile:

arılara bile az vakit ayırır oldum işler baya bir yoğundu da inşaallah bundan sonra yoluna girer diyelim

sizler nasılsınız

Hoş geldin Abdullah abi, özlettirdin kendini… :slight_smile:

Arıların resimlerini bekliyoruz.

inşaallah en kısa zamanda gidebilirsem arılığa çekerim :slight_smile:

bu sene mersin baya kötüydü özellikle mart ayında bereket şimdi güzel gidiyor havalar arılarda asılmaya başladı ama 6 yıldır arıcıyım belkide en kötü kış bahar çıkışıydı buralar

selamlar cümleten nasılsınız :slight_smile:

Muğlaya çama giden varmı bir iki soru soracaktım

Merhaba Abdullah bey biz geçen sene Fethiye tarafına gitmiştik bu sene akım yeni başlayacak bazı bölgelerde başlamış diye haber alıyoruz.Biz henüz gitmedik giden arkadaşlar çok arı geldiğini ve şimdiden her tarafın kalabalık olduğunu söylüyorlar.

Teşekkürler Salih bey

Bende ilk defa bu sene gidiyorumda ( daha doğrusu arılarım gidiyor ) Şu anda yoldalar.

Sormak istediğim bana 10 ar çerçeve olarak ayarla dediler ayarladım bazıları biraz fazla sıkıştı fakat kafama takıldı 8 saatlik yolda inşaallah bir şey olmaz

ikincisi ise sanırım sağım 2 hatta bazen 3 kere oluyor dediler böyle mi oluyor gerçekten yani her sağım zamanı Muğlaya gitmem gerekecek sanırım…

Başka neler oluyor anlatabilirmisiniz

Biz ilk defa gecen sene gittik arıların sıkışık olması gerekiyor 06-09-2013 de arıları götürdük 26-09-2013 de bal almaya gittik,gidince bütün çerçeveler bal dolu ve hiç yavru kalmamış vaziyette oluyor.Balı alıp süzülen petekleri tekrar arıya verince yavru atmaya başlıyor.Daha sonra tekrar gidip 1 tur daha bal alıyorsunuz,üçüncü turda yapılan arıya kalıyor kış beslemesiyle uğraşmıyorsunuz.
        Çam macerası bittikten sonra arılar biraz kadro kaybediyor ama bu sizin için sorun olmaz arılığınızı takip ettiğim için baharda kadro sorununuzun olmadığını biliyorum.Şimdiden bereketli olsun.

Teşekkür ederim Salih bey

10 çerçevelik arı çamdan çıktıktan sonra 2 3 çerçeveye düşüyor diyorlar Eğer böyleyse kış için ciddi bir besleme gerekebilir yine de

O kadarda düşmez 5-6 çerçeveye düşer.O da senin için sorun olmaz.Ama ilk gittiğinde bütün çerçevelerde balı görünce ana kaybı mı var diye düşüneceksin.Ben geçen sene zayıf arılarıda götürmüştüm 6 çerçevelik arı 3 çerçeveye düştü 2 çerçeveye düşen vardı arkasından havalar soğudu bakıcı kadrosu düştüğü için yavruda ona göre oldu baharda arılar oğul veremedi, kendini ancak topladı.

anladım hayırlısı bakalım :slight_smile:

abdullah bey arılığınız hayırlı olsun,inşallah çam balındanda istediğiniz bereketi ve emeğinizin karşılığını alırsınız.

Allah razı olsun teşekkür ederim…

Hayırlı sağımlar olur inşallah…