inşaallah Kadirim ![]()
Geçen gün halaoğlu bana resimleri yolluyor çam ağaçlarının arasına çadırı kurmuşlar denize bilmem kaç metre mangalıda yakmışlar keyif çatıyorlardı
bende günde 16 saat mesaiye devam ![]()
inşaallah Kadirim ![]()
Geçen gün halaoğlu bana resimleri yolluyor çam ağaçlarının arasına çadırı kurmuşlar denize bilmem kaç metre mangalıda yakmışlar keyif çatıyorlardı
bende günde 16 saat mesaiye devam ![]()
Merhaba Abdullah bey Muğla'dan haber varmı?Bal süzmeye ne zaman gideceksiniz?Bizde bir hafta önce arıları koyup geldik...
Salih bey selamlar
Hasat yaptık biz hatta cumartesi günü Niğdeye indirdik. Tabi biz giderken halen daha gelenler vardı ama müthiş kalabalıktı o ayrı mesele
Genel olarak 4 / 1 oranında hasat yapılıyor arısı iyi olanlar bu seviyede daha kötü olanlar ise henüz yapmadılar. Bodrumda geçen hafta hergün rüzgarlıydı hatta fırtına seviyesinde rüzgar vardı ama bu hafta hava normal görünüyor Yeni gelenler inşaallah kısmetlerini alırlar
Arıları çama yeterince hazırlayamamışım daha doğrusu nasıl yapılacağını tam bilmiyordum. Ancak şunu öğrendim en az 6 yavrulu 10 çerçeve arı ile gelmek gerekiyor. İşte o zaman 1 ay zaman zarfında belki 2 hasat yapılabilir. Yavru miktarına di,kkat edilmezse koloni çok kayıp veriyor mevcut çok düşüyor. Buna rağmen çok şükür ben 24 koloni götürmüştüm 8.5 teneke bal aldık. Ayrıca 1 hata çadır ve deniz keyfide karımız oldu ![]()
Bereketli olsun Abdullah abi. ![]()
Allah razı olsun Kadirim teşekkür ederim ![]()
Bereketli olsun Abdullah.Arılarınız ne kadar kaldı camda 8,5 tenekeyi kaç günde aldınız ve arılarınızın durumu nasıldı?
Sağolasın abi ![]()
Abi 10 ar çerçeve güzelce sıkıştırmıştım ama yavru miktarına pek dikkat etmemiştim 26 Ağustosta gittik 20 Eylülde geri döndük. Bal akımı ise 2 Eylülde başlamış. Arılarda şuanda yavru çok az ortalama ise 5 yada 6 çerçeveye düşmüş vaziyette.
Seneye daha güzel olur inşallah bereketli olsun.Biz bayramda ilk sağımı yaparız diye tahmin ediyorum.Bölgedeki arkadaşlardan haber bekliyoruz.
İnşaallah sizinde bereketli olur Salih bey
herkese selamlar…
çok boş bırakmışız buraları…
Aynen öyle abdullah bey
koskoca forumu yüklediniz sırtımıza yıkıldığımız yere kadar götüreceğiz bakalım ;D ;D
mesaj gitti sanırım ![]()
1 yıl demeye 1 ay kalmış nerdeyse
Ne oluyor anlamadım mesaj hep eksik gidiyor.
Şaka bir yana abdullah abi sağlığınız sihhatiniz yerindedir inşallah
hasattan hasata demek ki
teşekkür ederim herkese ![]()
çok şükür iyilik ne olsun işte paralel takılmaya fazla dalmışız demekki ![]()
aslında arılarla ilgileniyorum bu sezon bal verimi düşük olmasına rağmen çok şükür yinede fena sayılmaz. Ancak paylaşımlarda süreklilik önemli işte sanırım onu yerine getiremiyoruz
birde sosyal medya nın aktifleşmesi forum türü sitelere karşı ilgiyi azalttı. insanlar biraz daha kolay çabuk ve kısa olanı tercih etmeye başladılar sanırım.
neyse sizlerde iyisinizdir inşaalah ![]()
Ne işiniz varsa sosyal medyada… ![]()
HB
Abdullah bey merhaba, bereketli olsun, eskilerden foruma takılanlar azaldı.
Buna bende dahil, forum olmadan arıcılık olmaz, foruma uğramamak
eksikliktir, bırakın dünyayı, Türk arıcılığından bile haberimiz olmaz,
onun için, zaman buldukça foruma şöyle bir göz atmalıyız. Hoşça kal.
Abdullah bey bu sene çama geliyor musunuz?
Haklısınız Hasan abi esasen sırf muhabbet etmek için bile gelmek gerekiyor arada…
Salih bey bu sene izinlerim tutmuyor maalesef geçen sene hem denemek için hemde tatil kaçamağı için gitmiştim. Bu sene zor gibi belki halamın oğlu giderse onunla sadece kovan yollarım.