Amatörce Ana Arı Üretimi (Kurtçuk Aktarımıyla) ilgili sorular, cevaplar

Amatörce Ana Arı Üretimi (Kurtçuk Aktarımıyla) ilgili sorulmak istenenler bu konu altında sorulabilir.

kenanbey teşekkürler ana arı yetiştirecek arkadaşların ufkunu acıyorsun benim bile yetiştiricem geliyor anlatımın cok güzel ve acıklayıcı elinize sağlık allah yolunuzu acık etsin yağlık olmadan bırakalım selamlar

bu konu 2 yerdemi var banamı öyle geldi

Konu 2 yerde var, bir tanesinde Kenan Gişan arkadaşımız Ana üretimini özetliyor.

Bu başlık altında da, sorulara cevap verilecek. Konu bölünmesin diye diğer konu altında soru sorulmasına izin verilmeyecek.

Benim yaptığım konuyu biraz kısaltmak.

Asıl konuyu Halil yazdığına göre, teşekkürüde o hak ediyor bence.

emeğinize sağlık …

Anaarı olcak talihli ''c'' 4 günlük olanlardı herhalde değil mi?

Yada en iyi kaç günlük olanı aktarmak daha iyidir?

4 günlük C…

Zaten 3 günü yumurta…

Yumurta erir erimez kurtçuk oluverince en iyi zaman…

Bu da 4 güne denk geliyor.

Özetliyor olması gerçekten güzel. Aradığımız şeyi bulma konusunda fazla zaman kaybetmemiş oluruz.

“Ertesi gün alınacağı için çerçevelerde yana doğru yatmış çatlamaya hazır yumurtalı veya yeni oluşan kurtçuklu olmalıdır.”

Kenan abi petekte yumurtalar az çok belli oluyor. Buradaki 3 günlük olan yumurtayı belirlemeniz mümkünmü ?

Benim gibi tereddüt yaşayanlar için faydalı olacağı düşüncesindeyim. Teşekkürler.

Harika bir paylaşım,teşekkür ederiz.

İsmail bey siz hele bir başlayın, zamanla en küçük larvayı ayırdedersiniz.

Ben ve Kenan bey de dahil gürbüz, iyi gelişmiş larvalardan transfer yaptık.

Benim mazeretim var, yakın gözlüğü de kullansam belli bir yaşın altındaki larvayı zor seçiyorum.

Onun için zamanla bu melekeler gelişir merak etmeyin.

Sn.İsmail USLU

Aşağıdaki resimden bakabilirsiniz.

http://img297.imageshack.us/img297/2928/122312.jpg

Halil zamanında numaralandırmış.

Kurtçuk aktarımı.

Önümüzdeki hafta gerekli malzemeyi temin edip, denemeyi düşünüyoruz.

Damızlık koloniye meme astırma yöntemiyle 14 ana doğumu gerçekleştirdik.

Bir sonraki turu kurtçuk aktarımı ile denemek istiyoruz.

Bu yöntemi uygulamak için gereken malzemeyi internet üzerinde temin edebileceğimiz bir site var mı?

Fiyatları yüksekte olsa Civan Arıcılıkta vardı Nicot marka…

Güner Kayral’ın sitesinde takım halinde uygun fiyata vardı ama Nicot marka olmadığını söylemeliyim…

Çin kaşığı zaten hepsinde var.

Zonguldak piyasasında bir takımı 5 TL.

Güner Kayral’ın sitesinde daha uygunmuş.

Sayın meerci bulunduğunuz yerden almanızı tavsiye ederim, ileride ilave olarak almak istediğinizde parçaların biri tekir bir bekir (adı bekir oalnlar alınmasın) :wink: olmaması açısından, birde kargoya vereceğiniz ücretle aynı hesaba gelecek, saygılar.

Kendi adıma soru üreteçek deneyime geçmedim ancak Kenan Gişan beye teşekkür etmeliyim.Sayfaları çevirmeden takip edilmesi varya her fırsatta kitap okur gibi okuyorum görsel üstelik bunun sayfayı cevirisi yok.

Yarın karşımıza çıkacak ana arı üretirken bu öğrendiklerimiz dahada pekişeçek bunun amatör değil ustaça bir iş olduğu alanen ortada.Her hangi bir köye gitsek şunları uygulasak ve zamanı gelince ana arıları köylünün eline versek herhalde bir uzman köyümüzü şereflendirdi hürmetiyle karşılık buluruz.

selam arkadaşlar. bu sütunun açılması en çok bana yarayacak galiba.önce hepinize bol, bereketli bir sezon diliyorum. bu sene 6 ad kolonim var sezon bittikten sonra ana üreteceğim.her şeyi tam öğrendim dedim ki,bir arkadaş aklımı çeldi.ben baldan sonra larva transveri yaparak ana üretip, arıları da bir hafta sonra 5+5 bölüp çerçevelerin arasına ana memelerini koyarak ana çıkartacaktım.arkadaşın söylediği şu: 5+5 arıya anayı kabul ettiremezsin,2-3 çerçeve böl anayı çıkart,yumurtaya geçsin,ondan sonra koku ile çerçeve aktarımı yap diyerek bütün hesaplarımı alt üst etti.başta sitesini adeta ezberlediğim Halil bey olmak üzere diğer arkadaşlar bildiklerini benimle paylaşmalarını isterim.ilk defa ana üreteceğim. hepinize saygılar.

5 çerçevelik koloniden ana kabul etme çok sorun olmaz.

Tabii kafeste vereceksiniz yinede.