Ana Arı Boyama

usta sağ olasın bugün numaraları aldığımız yer pazartesi getirteceğini söyledi

Okuldayken kazeinden bir tutkal yaptıydık ama nasıldı hiç hatırlamıyorum, organik mi organik işte

değerli arıcı arkadaşlar ben bi kalem buldum arıyı boyayıp hemen salıyorum çıtanın üstüne 100/100 garanti ölüm yok 15 adet ana boyadım şimdiye kadar.sonuç gayet iyi

arıcılıkta yüzde yüz diye birşey yok yüz arı boyadınmıki yüzüde tutsun

Ersen Bey nasıl bir kalemmiş bu bulduğunuz kalem?
Biraz bilgi verebilir misiniz?Bir de foto mümkünse. :frowning: :frowning:

Neden olmasın ki?100\100 olması olur.Arıçıyla alakalıdır her şey.

ÖMER BEY BAHSETTİĞİNİZ APARATIN BİR RESMİNİ GÖNDEREBİLİR MİSİNİZ?

arıcılıkta ikikere iki her zaman dört etmiyor ki yüzde yüz tutsun profösörler bile tezi bulur yazar bir başkası cıkana kadar bu böyle der yüzde yüz demez

Sayın Bekir Arsan.Başkaları nasıl yapar,ne konuşur bilmem ama bana göre arıcılıkda ne olursa arıcıdan kaynaklanıyor.Ben bu işte zahmet çekmişim ve sonunu iyi görmüşüm.Hiç bir işimde sakatlık olmaz.Bu yüzden söylüyorum ki,arıcılıkda 100\100 diye bir şey vardır.

sen bildiğin gibi yap ben yüzde yüz yok diyorum ona göre davranıyorum

kavga etmeyin resim yükleyemiyorum ama kalemin adı schneıder 270 her renk var fiyatta 6 lira bekir abi boya kafayı sal hiç dokunan olmuyo umursayanda anaya

İsmail Bey ne kadar iddialı konuşuyorsunuz böyle.
Sanki bütün şartları siz yaratıyorsunuz haşa. :frowning: :frowning: :frowning:

bak şimdi ben şınayder kullanıyorum hemde birkac yıldan beri buyıl kendime 18 adet ana boyadım saldım
ama nasıl oldu ciftleşmeden gelen arı yavru attımı boyarım ben yani üc beş cerceve
şimdi gecen bir arkadaşın arılarına gittik bakmaya beş tane arısı var en fena soyunu actı sekiz cerceve usta boyasana şunu dedi
aldım boyadım yarım dakika elimde tuttum saldım bir saldırı bir taruz zor aldım anayı ellerinden başka cerceveye verdim yine aynı
aldım kutuylan verdim iki gün sonra baktım ana duruyor saldım sorun cıkmadı ama ikikere iki dört etmedi

Ana arı işaretleme kalemi kullanma süresi ne kadardı?
Ve kullandıktan sonra ucu donma yapıyor mu?

Deneme amaçlı biraz antreman yapmayı düşünüyorum da. :frowning: :-\

Beş yıl geçtikten sonra (altıncı yıl) kullandım.

Teşekkürler Cahit Abi.
O zaman arılığımda önüme gelen arıyı boyayabilirim. :smiley:

İsterseniz erkeklerden başlayın…
Sokmazlar; hasar verirseniz fazla üzülmezsiniz. :cry: :-* :-\ :-X :-[ :stuck_out_tongue: ::slight_smile: ??? 8) :o :frowning: >:( ;D :smiley: :wink: :slight_smile:

Ana arı boyarken;ana arıyı uçurup kaçırmış ve ana arıyı kestirmiş olan biri olarak iki kere dikkat etmek gerekiyor.Arıiığın en iyi kovanının anasını boyadıktan sonra tüpe almama rağmen öldürdüler, hala aklım almıyor.

Rüştü Bey tam cesaretimi toparlamışken bu tür haberler geri adım atmama sebep oluyor. :cry:
Baharda mı boyasam acaba? :frowning:

Hocam ben boyama işine yedekteki analara güverenerek giriştim.
Siz bu işi rahatlıkla yaparsınız.Bana göre anayı tutma aparatı olursa olursa iyi ve kolay olur.Elimizin kokusu anaya sindiğinden anayı öldürüyorlar.