halil abi insanın akrabası bile yeri gelir senin iyiliğin için iki çift laf söylemez? sen otur o kadar yazı,resim ekle dirsek çürüt vay senden allah razı olsun şu arıyla uğraşanlar sana ne kadar teşekkür etse azdır şurada iki senedir tanıyorum sanal ortamda gerçi forumda tanışmak nasip oldu kim bilir kaç kişinin kaç kolonisi kurtuldu sayenizde tüm okuyanlar adına teşekkür ederim.
Abim eline emeğine sağlık,
Ne söylesem az gelir.
Çok çok teşekkür ediyorum.
İyi kötü birşeyler paylaştık…
İşin açıkçası bazı övgülerde ayar bile kaçmış ama…
Bu paylaşım sonrası akademik çalışmaları vermek konusunu anlayamadım…
Halil bey emeğinize sağlık güzel bir çalışma olmuş.
Eylül ayında başlayarak bir hafta ara ile iki tur Perizin. Daha sonra yine birer hafta ara ile üç tur
Rulavit-va uygulaması yaptım. Geçen hafta kovanlardaki polen çekmecelerini aldığında manzara
şöyleydi. Çekmece içine düşen ölü varroa sayısı 30 ile 150 arasında değişiyor.
Bu durumu diğer arıcı arkadaşlarla paylaştığımda;
‘‘senin arılarında çok varroa varmış’’ dediler. Peki sizde durum nasıl dedim. Biz kovanlara baktık
arılar üzerinde hiç varroa görmedik dediler.
Yatığınız bu güzel çalışmanın çıktısını alıp onların hepsine birer kopya olarak dağıtmak istiyorum.
Sayın Gürsel Ceylan:
Arıcılar gözlerinle arının sırtında varroa görmezlerse yok derler ama ne kadar aldatıcıdır.
Zaten varroa sırtındaysa o arının işi bitmiştir, vah ki ne vah…
Varroa bir dönem hayatını karın alt halkalarında geçirir, biz bunu göremeyiz.
Kovanda hiç varroa yok demek yanlış bir anlatım.
Bu yorumu yazarken aklıma komik bir şey geldi.
Bazı yerlere girerken güvenlik amaçlı arabaların altına ayna sokup bakıyorlar.
O arıcılar da öyle yapsınlar.
Murat hocam,
bu arkadaşlar varroa’yı pek ciddiye almıyorlar gibi geliyor bana. Adam be iki tane şerit taktım
bir aydır kovanda duruyor diyor. Yanlış yapıyorsun diyorum, ben kaç yıldır böyle yapıyorum
hiç bir sıkıntı yaşamadım diyor.
Artık ikaz etmemeye karar verdim. Hislerim beni yanıltmazsa onlarla baharda görüşecem.
Gürsel bey iki senedir aynısını yapıyorsa bu sene görür siz uyarınızı yapmışsınız
siz arılara bakarken o da arı arar .
satılık arı bulabilirse
![]()
Bu noktada varroa mücadelesi (benim fikrim)
Sadece kışın oksalitle ortak mücadele başarılı olur.
Diğer mücadeleler keyfi (herkez aynı anda bal sağmıyor mücadeleye gene devam.)
Eğer varroa nın en az olduğu kış aylarında mücadeleyi ihmal etmezsek
Bu illeti arılarımız bitmeden yok ederiz.
Zafer bey bunu siz yapacanız ben yapacam veya bunu duyan üç beş arkadaş yapacaz gerikalanı oksalikte neymiş deyen cinsten biz nekadar yapsakta olmuyor tek care bu işi devlet yoluyla zorla yaptıracaklar yapan arıcı olacak yapamayan elinden alınsın beya yazık günah ya ![]()
Seni de arıcılar başkanı seçeriz alırsın hepsini
Sonra ölmesinler diye bakarsın hepsine
Öldürmezsin herhalde onca arıyı ![]()
Başkanlara havale ederseniz bu konuyu, havanızı alırsınız…
Gördük kongrede hallerini… (Ulennn bu arada Başkanlara giydiriyoruz ama Ballıbaba kesin haşlayacak beni…)
Ben başkan maşkan olmam yaa işimmi yok ben kendime yetemiyom
halilbey o başkanlar bizim başkan ballı babanın ayakkabısının ökcesi olamaz
Zaten biliyorlar da bulaşmıyorlar kendisine…
Cumartesi arıları kontrol ederken arının üzerinde varroa gördüm. Kek türündeki ilacı koymuştum fazla varroa yok diye önemsememiştim, dün elimde olan varroset duman yaptım, altı çerçeveli arıdan kovan önüne ondan fazla varroa düşmüş. Bu sayı nasıl yorumlanmalı.
Kovan önünden sayım yapılmaz.
yha gece rüyama girerse korkarım bu böcükten ben…
Halil abi, Bilecik’teki sunuma göre daha da geliştirmişsin galiba. (Yoksa ben mi iyi dinlememişim :)) Eline, emeğine sağlık.
Bilecik ile aynı olmalı…
Ben anlatamamışım derdimi konuşurken demek…