Arıcı Gözüyle Varroa

Bilecik’teti sunuma göre konu, görsel açıdan daha da zenginleştirilmiş. (En azından bana öyle geldi.) Bunu belirtmek istemiştim sadece.

Siz kesin çay içmeye gitmişsiniz bir ara… ::slight_smile:

Yok be abi bi yere ayrılmadık inan, ama gene de arada bir kopma olmuş demek ki bizde :slight_smile:

7 saatlik sunumda bazı şeylerin gözden kaçması normaldir.

7 saat sunum mu olur hiç…

30 dakika yeter.

Güzel bir varroa bankası oluşturmuş Halil bey.
Eeeee bizede çalmak düşer… ;D

Ne kadar övsek az , kaç yılın emeği vardır bu çalışmanın içinde :-X
Aklınıza ve bilginize sağlık …

arılarımızı kuvvetli ve yoğun çalıştırarak bir çok arı sorununu neredeyse sıfırladık veya usta arıcılarımız artık bunu sorun etmiyorlar.

ancak görüyorum ki varroadan çok zarar görüyoruz.
bu böcekciklerin bu kadar yaygınlaşması ve kovanlarımızı tehdit eder hale gelmesinde gözleri standart genişlikte basılan hazır peteklerin bir etkisi var mıdır.

Arkadaşlar bugün bir varoa ile mücadele çeşidi duydum yapanınız deneyeniniz varmı eczanelerde paranit sprey varmış içeriği hindistan cevizi yağı veya kanola yağıymış bit ilacıymış adam anlattı anlattı bende bilmediğim konuda konuşmadım bilenlerden yardım alalım yanlış yapmayalım herkese şimdiden teşekkürler selamlar.

:

:slight_smile:

Etkili olsa bile.

Ruhsatlı değil 1.

Yeterli değil 2.

Tütün
Çam yaprağı
Sarımsak
Pelin
Ada çayı
Kekik
Okaliptüs
Ardıç
Nane
Pireotu
Ceviz
Lavanta
Turunçgiller
Bitkiler, yaprakları, kabukları ve diğerleri…
En yüksek başarı oranı % 75 civarı…

Halil bey paylaşımınız çok değerli bilgileriçiriyor.az önce üçüncü kez okudum tamamını.
iki sorum olacak.yukarda yazdıklarınızı yakıpduman olarakmı vericez…birde diyelim abvarc koyduk,aynı gün yada başka birgün amitraz içerikli duman verebilirmiyiz…?ya da iki etken madde aynı anda nasılolur…teşekkür ederim…

Başarı oranı %75 altında olan hiçbir uygulamaya tek başına güvenmemek gerekir…

2 farklı etken madde…

Çok tartışılacak bir konu…

Bu konuda bir akademik çalışma sonucu varsa görmek isterim aslında.

Ben aynı anda 2 etken maddeyi zaman zaman kullanan biriyim ama birçok diğer şartı gözönüne alırım…

**Bu dönemde, Hasat sonrası varoa için kullanılacak en uygun ilaçlama yöntemi hangisidir?

En acımasızı…

Sorma hangisi diye.

Saygıdeğer üstat’ım; Hakan hocam utanmış soramamış," yazılarından öyle anlaşılıyor " ben sormak zorunda kaldım.
Hasadın hemen ardından en acımasız ilaçı vermek zorundayız, zira durum hiçde içaçıcı değil.
Lütfen bu acımasız ilacı arzedebilirmisiniz, saygılarımla, kolay gelsin.

Uygun dozda…

Flumetrin etken maddeli ruhsatlı ilaçlar…

Ya da…

Yüksek dozuna rağmen.

Yüksek ücretine rağmen.

APİVAR…

Teşekkür ederim Halil ABi.

Üstat, çok teşekkür ederim.
Hakan hocam kusura bakma.
Sizin üzerinizden kuban kestik ya neyse…!

Apivar sen çok yaşa.Formik asitim kargoya takılınca bende sinop a gitmişken bayvarol koyduğum ve hiçbir ilaç olmayan kovanlarıma

kargoda takılmadan elime ulaşan apivar taktım.

Ne takış.İlk günde 50 ye yakın varoa dökülmüştü polenliğe.

Ben daha önce hiç görmemiştim.Görünce ilk günden bu kadar şok oldum.

İlk gün için çok mu az mı ustalarım değerlendirirmisiniz ???

(3 ve 4 cü çıtalar arasına konulmuştur.

**Olur mu öyle şey Hasan Abi, ne kusuru.