Arıcılığa Başlama Hikayelerimiz

Dedemkorkut abi ne kadar fermuar varsa açık bırakmışın ;D ;D ;D

Dedem korkut hikayesi gibi…

Herkesin arıcılık hikayesi çok güzel.

Sayın formenimizin ki ise apayrı bir hikaye,bir kaç sefer okumama rağmen tekrarlamakta fayda var.

Yusuf beyin arıcı eğitmeni olması gerekir,

Çok iyi takip,kıymet vermek ve başarı ile taclandırılımış bir arıcılık Yusuf beyin hikayesi.

2006’dan sonra benimle tanıştı, hayatı değişti. ;D

Onu frenleyebilen tek kişiydim.

Eskişehir ekibi şimdi salmış kendi haline…

Sivrihisar’da verdim gazı…

Aydın’da olmalarına rağmen hiç yavrusu yokmuş arılarının…

Dedim bende 2 çerçeve var.

Ritimli besleme yaptım dedim.

15 dakika sonra Aydın’a talimat veriyordu.

4 çuval şeker al…

Birol’da yaktın abi bizi gitti 250 daha diye mırıldanıyordu…

Bir gaz daha vereyim…

Trakya’ya gitmeyene arıcı denmez.

Uzun yıllar (8-10 yıl)arazimizin içersinde akrabamız arıcılık yapıyordu.Bizede senede hasat zamanı 1 çıta en çok 1.5 çıta bal verirdi.

Babam(rahmetli)hiç hayıflanmazdı.Ama hep isterdi 1 kovanımda benim olsun diye.Akrabamıza 3-4 yıl sonra 1 koloni arıyı bizim aldığımız

bir kovanın içersine koydular babam mutluydu.Ama o sene arı hasat zamanı gelmeden söndü demişler.O zaman bende ağızlarını yoklamıştım

hani ben koloni getirsem bakarmısınız diye ama nerde.Hayıflanmaları artmıştı.Babamın akrabalık bağlarının himayesinde seneler geçiyordu.

Sonra babam rahmetli oldu.ve bir arısı olmadan vefat etti.Çok üzülmüştüm.Akrabamız babam rahmetli olduktan sonra arazinize bakarım falan dedi

bana ama nafileydi.Kaldırttım arıları.Sonra aklımdan çıkmıştı bu iş.Sahibinden de malzeme ararken arı ilanı gördüm hemen neden olmasın dedim.

Sinop ta 3 adet koloni satılıktı ve hemen aldım.Kardeşim 1 hafta içersinde arıları nakletti bizim bahçeye vee arıcı olmaya çalışıyoruz işte bizim hikayemiz.

Sayın Yusuf Gürbüz’ün arıcılıkla tanışması çok öncelere gitmeli.
Kayınpederi çantacı dediğimiz bal satıcısı

2000 başlarıydı sanırım yeni arıcılığa başlamış evinin bahçesinde 3 veya 4 kovanı vardı.
Kış aylarında meşhur köpük kovanlarını yapmaya çalışıyordu, beni buldu birlikte eve gittik arılarını gördüm.

Bir gün Yalçın Tokerle yanına gitmiştik.
İnternet daha yeni yaygınlaşıyordu bize bir gösteri yaptı.

İnternette birisiyle görüştü arıcılık konusunda biraz sohbet etti.
Bize dedi ki: “bu arkadaşla yeni tanıştık, sesli görüşmek için mikrofon aldırdım.”

Bu arkadaş kimdi acaba?

Hemşehrim,
tedavi yöntemini yaz diyeceğim ama…
tıbbi olmayınca problem olabilir.Özelden yazar isen sevinirim.Foruma yazsan, eğer sakınca görülürse sayın yöneticileimiz silebilir.

Abi hemen yazıyorum özelden. Şikayetlerin devam ediyorsa dene bir istersen.

bi özelde bize yap bi zahmet

Sayin fantoma17, sana zahmet banada yazabilirmisin.

sıranı bekle daha bana gelmedi ben birim :slight_smile:

Evet sipariş listemize kayıtlar başladı.

1. Ahmet Arslan
  2. Bekir Arsan
  3. Fantoma17
  4. ? ? ? :wink: :wink: :wink:

sağolsun biz meraktan kurtulduk bence yaz sayfaya isteyen kullansın zorlama yok

Çok haklısın Bekir Abi. :-\

Bilenler bilmeyenlere yazsın.

Bizde öğrenelim :slight_smile:

Bizde bekliyoruz. lütfen

Anlaşıldı deneyin lütfen bizide bilgilendirin :slight_smile:

Anlaşıldı “deneyin sağlam kalırsanız bilgilendirin” gibi olmuş

:slight_smile: :slight_smile:
Şaka yollu

İstek üzerine sayfaya yazıyorum, ben kullandım tedavi oldum inşallah başka mide rahatsızlığı olanların da işine yarar.

Malzeme attarlarda veya baharatçılarda satılan kantaron çiçeği. Gece yatmadan en az 1-2 saat önce herhangi birşey yenmeyecek. Yatmadan hemen önce 1 su bardağı su kaynatılacak, içine bir tutam kantaron çiçeği atıp 1-2 kaynar geldikten sonra demlenmeye bırakılacak. Demlendikten sonra süzülerek bardağa konacak. Tatlandırmak için şeker atılabilir (Ben şeker atıyordum, bal hiç denemedim çünkü o sıralar arıcılığa ara vermiştim). Ilıştıktan sonra içilir, üstüne birşey yenip içilmez. Yatılıp uyunur.
2. veya 3. günden sonra iyileşme gözlenir ama tamamen iyileşmek için 1 hafta 10 gün kullanılması gerekir. Gerekirse 15 güne kadar devam edilebilir.

Sarı kantaron depresyon için kullanılabilecek oldukça etkili bir bitkidir.
Bunu kullanan birisi olarak söylüyorum.
Ancak tansiyonu biraz yükseltiyor.Hiper tansiyonu olanlar kullanmamalı. :-\