Arıcılık kursları:

:slight_smile:

Dilerim Allah daima güldürsün…

İlimiz Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcımız Sn.Yusuf DEMİRCİ ; forumumuzu yakından takip eden bir arıcıdır aynı zamanda…Umulur ki; bu yazıları da görecek ve böylesi bir organizasyonda büyük destekleri olacaktır…

Selahattin Bey; eğer bir Düzce ziyareti de olursa -ki inşallah olur- muhakkak sizin de onurlandırmanızı isteriz…

seher hnm madem düzcedesin bize şu meşhuuur yıgılca arısıyla ilgili bilgi verirmisin bahseldigi gibi güzelmi

Karniyol X 3

x3 derken ::slight_smile:

yani 3 katlar babındamı :slight_smile:

x3 veya, 3+1 gibi denilen 3 katlı ballıklı kovanları o kadar gözünüzde büyütmeyin.

Denildiği gibi olsaydı kimse bırakmazdı.
Ama verimli olabilir, çünkü adı duyuluyor.

Yapılan araştırmalara göre; hani bildiğimiz verimli kovandaki arı için sayı var.
O sayıya sıkı dolu bir ballıklı arı veya az yayılmış dolumlu iki kat ballıklı kovanda ulaşılmış olduğudur.
Bu sayının üzerine çıkan kovandaki arı sayısında verimin düştüğüdür.

Eğer üç ballık dolu ise verimin az olacağıdır.

Sn.YAMAN
Yığılca ırkının bu bölgede veriminin fazla olduğu aşikar.
Bununla ilgili DAGEM in yürüttüğü projeler henüz tamamlanmış değil.
“Yığılca Bal Arısı Ekotipi ve Ticari Ana Arı Üretimi Yapan İşletmelerden Alınan Ana Arılarla Oluşturulan Kolonilerin Bazı Davranış, Koloni Gelişimi ve Verim Özelliklerinin Batı Karadeniz Bölgesi Koşullarında Karşılaştırılması” projesinin neticesi açıklandığında paylaşırız Allah’ın izniyle.

yarın arıcılık kursum başlıyor umarım faydalı olur.Yozgat-boğazlıyan da…
yarın ilkgün heyecanlıyım valla!!!

Hayırlısı olsun.İnşallah bu heyecanını kaybetmezsin.

Hayırlı olsun Hakan abi

derslerde hangi konular üzerinde durulacak

paylaşımlarını bekliyorum…

Hayırlı olsun… İnşallah faydalı bir kurs olur…

Bende şuan kursa devam ediyorum ögretilenler genel yüzeyselbilgiler.

Ben kursta anlatılanların katbe kat fazlasını forumdan ögrenmiştim.

Hakan bey hayırlı olsun oradaki arıcılarla tanışmak fikir almak sizin açınızdan iyi olacaktır.

kızltepede de aromatik bitkiler ve arıcılık kursu açılacak bu hafta başvurular var inşalllah en kısa sürede de kurs açılacak yakınlarda bulunan arkadaşlara duyrulur başvuru ilçe tarımda yapılıyor

Sayın Meşvan, aromatik bitkileri resimleriyle burada paylaşırsanız bizlerde paylaşmış oluruz sayenizde. :wink:

Nane

énane"
Ondan benim bahçede istemediğin kadar… 8)

bugün kursumuzun 2.günüydü…
önyargılı olmak istemem ama maalesef bu siteden öğrendiğimden fazlasını bulamayacağım gibi geldi.
sanki ben arıcılık öğrenimimi tersten yapıyorum gibi…
bu işin üniversitesi arıcılık gen tr,
lise arıları aldığım arkadaş,
ilkokulu ise şimdiki gittiğim kurs gibi geldi bana…
gerçi ben daha üniversite hazırlıktayım :slight_smile: :slight_smile:

ama hiç yoktan yine faydası vardır en azından çevre arıcılar ile tanışıyorum.
18 iş günü kaldı kursumuz,günde 4 saatten toplam 80 saatlik…

kursta neler öğrendiğime gelince;
burada uzun uzun yazmayacağım kısa kısa…

arıların 6 gözü olduğunu öğrendim.
arı ırklarından karniyol ırkı ile italyan ırkın farklı ırk olduğunu öğrendim,
ana memeleri yandan delinmiş ise ilk çıkan ana arı tarafından o memelerin bozulduğunu öğrendim.
bu dediğim anasını kaybetmiş kovanlar için geçerliymiş oğul zamanı değil yani…

bal hasadı yapılırken saç kurutma gibi hava üfleyen bir alet varmış.ballıkta, çerçeveler arasındaki arılara tutularak kovan önüne dökülmesi sağlanıyor.ballığı yan çeviriyorsunuz tabi…
bunu orda bi arıcı yapıyormuş o anlattı.
şimdilik bu kadar…