Dikkat çekilmesi gereken bir diğer nokta ise, balmumunun eridikten sonra yanıcı hale geldiği ve çok yüksek sıcaklıkta uzun süre tutulursa bozulabileceği.
Krem ve benzeri amaçla eritilecek balmumu, mutlaka çift çeperli kapta veya sıcak suya oturtulmuş bir diğer kabın içine konularak eritilmeli ve bu işlem mutlaka ev dışında yapılmalı.
Kullanılacak mum da mümkün olduğu kadar dalaklardan derlenmeli.
Gönderilen İleti:3adet karniyol ana ari satin aldim.15nisanda3kovan anadolu arisini ikiye boldum17nisandaanaları kovanlara verdim.kekyeri kapalı.yüsükleri kestim.19 nisanda kek yerlerini açtım.yüsük kestim.21nisanda analar kafeslerinden cıktı.24nisanda yumurta kontrolü yaptım.karniyol analari 25-30 kadar isci ari kovanin herhangi bir yerinde hapis ederek gezmesine izin vermiyorlar.analarin ucude kovanlarinda boyle yumurta yoktu.tekrar meme kestim.27nisanda yumurta kontrolü yaptım.yumurta yoktu.anaların 2tanesini göremedim.1tanesi arilar hapsetmis.azduman verdim ana gezmeye basladi arilar pesinde azsonra yine etrafini sarip hapis ettiler gezmesine izin vermiyorlar bugün kovanın önünde yerde 1anaarıyı ölü olarak buldum,diğer kovanda anaarı hapis fakat yumurta yok.analar kovanlara verileli bugün 12gün oldu.2ana ölü,1ana hapis NEDEN BOYLE OLDU BILEN BIRI ANLATSIN.CEVAP:1-ANADOLU ARISI KARNIYOL ANALARI KABUL ETMEDI(Irk sorunu)2-ana arilar ciftlesmemis olabilir3-farkli bir durum var(bilen biri anlatsin)
Geçen sene petekleri arılar düzgün kabartırken, bu sene hep yamuk yumuk kabarttırlar. Anlamadım gitti, peteklerde mi birşey var? Arıda mı? Yoksa bende mi?
Ham petek düzgün takılmamış olabileceği gibi, önceki yıllardan kalan peteklerdeki şişmeler düzgün traşlanmadıysa yeni petek de o kalıba uygun kabartılır.