Yok abi dalak fakan astığı yok genelde sıkısık calistirmaya çalışmıyorum
yukardaki iletimi tekrarlıyorum,henüz dalak asacak durumda değil bu koloni,endişelenmenize gerek yok.
Anladim abi ben bir harlta falan mi yapiyorum diye dusunuyordum.tesekkurler abi
koloniler bu aylarda hızlı ilerleme gösterirler,eğer koloni hep aynı yerinde duruyorsa,ilerlemiyorsa detaylı kontrol etmenizi öneririrm.
yavru çürüğü olan koloniler hiç ilerlemezler bilakis gerilerler.
herhangi bir hastalık yoksa ana arı yumurta atımı normal ise, sıkıntı yok demektir.
Yok abi cok sukur hastalik falan yok anaarida yumurta atiyor gecen seneden kalma petekler ondan mi kabartmiyor diye dusunmustum
Her kese verimli bir yıl temenni ederek forumdaki ustalardan öğrendiğim bilgiyi sizin sorunuza cevab olarak kullanmak istiyorum. Temel petek vermezden evvel 1,5/1 oranında şerbet püskürtüp verilince daha hevesle alıyorlar ve karartmaya başlıyorlar. Ayrıca aynı oranda şerbetle destek vermek lazım.
Hava sıcaklıgi ve nektar gelme durumu önemli burada nektar yeterli gelmiyorsa ari
Petek kabartmayi durdurur.
Düzeltme:
1,5 şeker / 1 su.
Her şey uygun kabartmıyorlar diyorsanız.
Kovana giren besin dengesiyle tüketim uyumlu değildir.
Asıl önemlisi petekler kış boyunca nerede saklandı.
Balmumu kokuları emici ve saklayıcı özelliğe sahiptir.
Arılar kötü kokulu bir ortamda saklanan petekleri nazlı kabul eder veya hiç kabul etmezler.
Murat abi petekleri evin bodrumunda kovanlarin icinde sakladim.Bir de hepsini posetlemistim.Bir de murat abi petekler baya sertlesmis bilmiyorum ondan mi 5 gune bir 1e1 serbet veriyom
Eğer bir kolonide 5 çerçeveye basan arı varsa
siz bu koloniye 9 kabarmış çerçeve verdiyseniz
ne kadar beslerseniz besleyin,yarım çerçeveyi bile kabarttıramazsınız.
kabarttırmak için sıkıştırın arıyı,son çerçeve arı dolu olsun
verin bir ham,hemde elinizdekilerden,
besleyin 1,5/1 bir gecede kabartır.
1 yıl önceki petekler gevrek olur kırılıngandırlar.
Renkleri dumanlı gibi soluk bir renk almıştır.
Bu petekleri bağlamadan önce 5 dakika güneşe koyun yeni gibi olur.
Anladim abi cevaplariniz icin tesekkurler.Cok faydali bir site gercekten.
Galiba okumak yerine sormak daha mı kolay ne?