Önder Bostancı’nın dediği gibi malzeme satan yerler aynı gün mü üretip satıyor. Sirkülasyon olduğu için belki sürekli satıyorlar ama uzun süre rafta duran petekleri veriyorlar bizde ayın ortam ve temiz bir rafta saklayabiliriz.
Halil bey, temel petekleri bu kutuya daldırıp sonra kovana veriyorsanız , sanırım bizim şerbet püskürtkme işini bir hayli yoğun uygulamamız gerekiyor. Detaylar nasıl da fark yaratıyormuş !
Gencer Bey,Neden böyle bir kanaate vardiginizi dogrusu anlayamiyorum.Saglikli bir Koloni görünen Surupu bulduktan sonra,Kasanin hepsi Hampetek olsa Kabartilmasi ne kadar zaman alirki.
Selamlar.
Koloni nüfusu dengeliyse, tıpkı baharda olduğu gibi kendisine yeterli genişlemeyi ve stok alanını sağlamak için örüm yapar, merak etmeyin.
Elde başka koloni varsa, onların az kabarttıklarını bu koloniye de aktarabilirsiniz.
Fotoğraftaki kutunun çok fazla kolonisi olan arıcıların, ham petek verecekleri kovanlara hazırlık aşamasında kullanmak için yaptırıldığını düşünüyorum. Böyle bir kutuya batırılan bir ham petek ile benim fıs fıs pompa ile yaptığım şerbet püskürtme uygulamasının yetersiz olacağını ve daha fazla şerbet püskürtmem gerektiğini düşünüyorum. Sizce bu hatalı bir çıkarım mı ?
Kaldı ki tek kovanım, sadece kitabi bilgim ve artı değer yaratmak gibi bir hedefim var. Öğreneceğiz inşallah. Saygılar ???
Merhabalar
Geçen yıl aldığım temel petek lere 3 tane oğul sarmadı
Kendine yeni petek ördü.
Kata çıkmakta nazlandı lar.
Kovandaki saf mum kokusunu temel petek lerdede alabilmek mümkün müdür.
Arkadaslar benim arilarda da petek kabartma sorunu var.Gecen seneden kalma az kabarmis petekler var arilara veriyorum kabartmiyorlar.Su anda kovanlarda 9 ve 10 cita.Kovanida sıkıstırdım arilarin cerceve bastigi kadar.Acaba petekler gecen seneden oldugu icin mi kabartulmiyor.