artık ben de aranızdayım :))

mrb…aslen istanbulluyum… Bursa, iznik e yeni taşındık.burda 3 yıldır ciftligimiz var. Gecen yıl esım 4 kovan arı aldı.
Arıcı bir arkadasınla ortak bu işe basladılar.ozamanlar ben arılarla uzaktan veya yakından dahi
alakadar değildim. Eşimin arıcı arkadası.15 gunde bilemedin ayda bir gelir ilgilenirdi.
Hasat zamanı geldiginde bizim arılar 8 kovanla ve kendine bile yetmeyecek kadar az bir balla
sezonu kapattılar.bal alamayınca hevesi kacan bizimkiler kış beslemeside yapmadı. ilkbaharda
8 kovan arıdan malesef sadece 1 kovan kaldıgını gorunce, bir hayvansever olarak esımın ve arkadasının
masraflarını odeyerek bu ısı devraldım. Suanda 7 kovan arım var :). Ancak bu ıs ıcın en onemli sey, hayvan sevgisinden
sonra bilgi sahibi olmak. Bu ısı severek yapıyorum,bunun yanında dogruda yapmak istiyorum. Yardımlarınıza ihtiyacım var.simdiden cok tsk ederim.

Aramıza hoş geldiniz.

Bu işi doğru yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz :slight_smile:

hoş geldiniz hayırlı olsun aslında fiyat düşürüp alsaydınız daha iyi olurdu nasılsa becerememiş beyler
doğru yerdesin formu oku bilmediğin takıldığın yerleri sor bu azimle başarırsın kolay gelsin

Aramıza hoş geldiniz :slight_smile:
Hayvan sevgisi önemli her işi severek yapmak, o işten alnının akıyla çıkmaktır…

Önce hoş geldin arı sevgisi bam başka o kovanın kapak açılıp kokusunu almayınca rahatsız hissediyorum kendimi bir hastalık bence arıyla uğraşmak

Düne kadar arıcılıkla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir doğasever için iyi bir saptama…
Biraz daha ayrıntılı olsun dersek; ‘‘sonbaharda beslemediler, varroa mücadelesi yapmadılar, kovanların havalandırma düzenekleri yetersiz idi’’ diyebilir miyiz?

Foruma hoşgeldiniz.

Hoşgeldiniz hayırlı olsun.

Hayvanları ve doğayı seviyorsunuz… Doğru yerdesiniz… Bu forumda günden güne bilginizle beraber arıya bağınızın dahada artacağından eminim… Aramıza hoşgeldiniz…

hoş geldiniz.

tam doğru adrestesin aramıza hoş geldin yazılanları okuyup kendini geliştir istediğini sor burda herkes sorularını cevaplar özellikler tecrübeli abilerimiz…

İsminizi yazmamışsınız, ama burada bulunan özellikle de amatör olarak arı ile ilgilenen pek çok arkadaşın durumuna benzer düşüncelerinizi güzel yansıtmışsınız.
İnsan hayatta herşeyi para, ya da çıkar olarak görmemeli şüphesiz. Bazı uğraşlar insanı bedenen yorsa da tam bir terapi etkisi yapabiliyor.
Doğayı ve hayvanları seviyorsanız, mutlaka bu işi de becerirsiniz.

Teknik Arıcılık Bilgi paylaşım Forumu Ailesine hoş geldiniz.Doğru adrestesiniz.Ancak bu arı sevgisi başka hayvan sevgisine kesinlikle benzemiyor.
Benim hayvanlara karşı bir ilgim yoktur.Evde kesinlikle hayvan falan beslemeyiz.Yani örneğin kedi medi görmek istemem evde.Ama bu ARI sevgisi bambaşka.Ben bu sevgiden olsa gerek çiçeklerde çalışan arıların başını okşuyorum.Şaka söylemiyorum haa.
Neyse tedavisi olmayan bu hastalığı bulaştırdığınız için şanslısınız.Hayırlı olsun. :slight_smile:

Hoş geldiniz.
Siz de buradan bilgi olarak payınıza düşeni bulursunuz.

Şünü bir netleştirsek; kovan sayınız 1 mi, 7 mi?

cok tsk ederım. Forumu elımden geldıgınce sık takıp etmeye calısıyorum. Yazın cıftlıkte kalıyoruz ,burada elektrık yok. Bılgısayara gıremıyorum, ancak cepten gırebılıyorum, forumla alakalı bırazda acemılıgım oldugu ıcın cvp larınızı yenı gordum. Gec cvp verdıgım ıcın cok ozur dılıyorum. Elımden geldıgınce yenı konuları takıp edıyorum. Arılıgımla ılgılı aklımda sorular var.cvp bulamadıgım taktırde konu acmak ıstıyorum, yardımlarınız ıcın sımdıden cok tsk ederım :).

hos bulduk tskler :slight_smile:

hosbulduk :slight_smile: hayvan sevgısı ve doga sevgısı benım ıcın bır tutku. Uzun zamandır ıstanbul da sokak hayvanlarına yardım edıyordum. Ocak ayında bursa ıznık e tasındım. Dag koylerındede ayrıca cıftlıgımız var. Arıcılık benım ıcın yenı bır tutku oldu. Cok keyıflı. Ancak cok ısırıyorlar :smiley:

hosbulduk. :slight_smile: bu sıcak karsılama ıcın sıze ve dıger arkadaslara cok tsk ederım bende. Baharda 1 kovanla basladıgım arıcılıga suan 7 kovanla devam edıyorum. Nasıl 7 kovan oldu dersenız :wink: etraftakı yaban arıların verdıgı ogullar kendılıgınden gelıp kovanlara gırdı, acemı sansı dedıklerıde boyle bırsey sanırım :smiley:

Civardaki yaban arısı diye bahsettiğiniz arılar sanırım doğadaki bal arıları. Eğer öyleyse arılığınız geçit bölgesi üzerinde olmalı sanırım civarda başka arıcıda yok. Çevreye boş sigara kolileri içerisine 1 er adet kabarmış çerçeve verip ağaç dallarına aastıktan sonra bahar aylarında hergün melisa esansı sürerseniz arılı kovan sayınız dahada artacaktır.

evet aynen soyledıgınız gıbı, ılkbaharda kovanları acacakları zaman bende yanlarında gıttım, arıların 1 damla balı kalmamıstı, hepsı aclıktan ölmustu. Bazı arıların petek gozlerıne gırdıklerını gordum, bu cok dıkkatımı cektı. Arastırdım ve ıcımı cok burkan bır sey ogrendım. Yaslı arılar yıyecek azaldıgında genc nesıl hayatta kalabılsın dıye ıntehar edıyorlarmıs. Peteklere kafalarını sokup havasız kalıyorlarmıs. Bu ıcımı cok burktu. Bınlerce arının ölumune sebeb olmak , dusunun hepsı can tasıyordu, bunun gunahını nasıl odersınız dedım esıme. O gun ısı ben devraldım. Suan 7 kovan arım var. Mayıs 30 a kadar besleme yaptım. 1 ay oncesıne kadar bal yoktu. Yaptıkları balıda yıyorlardı. Son 1 ayda masallah peteklerı doldurmaya basladılar.sırlanmıslardan 6 cıta bal aldım, tabı kuvvetlı kovanlarımdan. Tam olarak bır kovandan ne kadar bal alıcam bımıyorum. Aslında hıc bırsey bılmıyorum. Yanlıs bırsey yapmak ıstemıyorum. Forumda bunla ılgılıde konu acmak ıstıyorum, destek olanlara sımdıden tsk edıyorum. Hosbulduk

cok tsk ederım hos bulduk. Bende aranızda olmaktan cok mutluyum :slight_smile: