bana göre bu forumdaki en büyük eksiklik

Bilginin elde edilmesinin pek çok yolu var.
Forum uygulaması bir yönüyle 112 ACİL SERVİS görevi yapıyor.
Yakın çevrenizde kaç arıcı var, bir problemle karşılaştığınızda kaç tanesine soru sorabiliyorsunuz, kaç tanesi sizi başından savıyor ya da ciddiye alıyor, cevap veriyor?
Tuttuğum günlüklere bakıyorum, 2004 yılında tutulduğum bu hastalıkla ilgili sorduğum sorulara verilen cevapların kimileri bilgiden yoksun, kimileri dalga geçer gibi…
Bu forumdan kütüphane hizmeti beklemek biraz fazla olur. Daha çok (tabirimi mazur görün) arıcıların bir araya toplandığı, dertleştikleri yaptıkları uygulamaları anlattıkları bir çay bahçesi, sohbet odası olarak düşünün. Sorduğunuz soruya gün içinde birden fazla cevap alabiliyorsanız bence forum amacına ulaşmış oluyor.
Forum istatistiklerine göre günlük izlenme miktarı da bini geçtiğine göre insanlar burada aradıklarını buluyor olmalı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

sAYIN murat bey;eğer bu yazıyı benim yazdıklarıma karşılık yazdı iseniz, size çok teessüf ederim. vede aynen iade ederim. acemiyiz merak ettiklerimizi soralım aklımız ve bilgimiz yettiği kadar fikrimizi söyliyelim hem bilgileniriz hemde dostluklar kurarız diye düşünürken yazdığınız yazıya bakın ayıptır

Arkadaşlar öncelikle şunu belirtmekte yarar var… forumda ki izleninim… amatör ruhlu arıcıların çoğunlukta olduğu…ve güzelliğide burada… site yöneticileride bu işi ellerinden geldiğince amatörce götürmeye çalışıyorlar… sorduğumuz sorulara illaki cevep vermek zorunda olmamalarına rağmen …yabamcı kaynaklardan bile araştırıp cevap vermeye çalıştıklarını gördüm… (sağolsunlar…) bilimsel bir site olmamasına rağmen işin bilim tarafı gözardı edilmeden …fikirler sunuluyor … sorular soruluyor… yorumlar yazılıyor…tabiki bazen sertleşme ve kıvılcımlanmalar olacak… ama küsecek alınganlık gösterilecek…durum olmamalı… yüzlerce arkadaşımız… yazıyor… yüzlerce arkadaşımız ortaya atılan düşünce ve fikirlerden istifade ediyor… doğru bildiklerimizi öneriyor… ve dogru bildiğimiz yanlışlarımızıda… düzeltiyoruz… benim gibi…daha işin başında çaylaklara önerim… önce arıcılık ile ilgili bir kitap alalım… ordan öğrenelim… takıldığımız konularda forumda bulunan arama butonunu kullanarak takıldığımız konuları öncelikle ordan taratalım… hala yeterli cevabı alamamışsak… sorumuzu soralım… mutlaka görüş bildiren arkadaşımız olacaktır…

bu şekilde davranırsak… siteye emeği geçen arkadaşlarımızın da yükünü hafifletmiş oluruz…emeği gecen bütün arkadaşlarımı tekrar kutlarım… iyiki varız…iyiki varsınız… gayretimiz doğru çakılmaya çalışan bir civiyi bile, eğmek yerine çakmak olsun…her doğru çakılan bir çivi ülkemize hizmet demektir…

sayın arıcı dostlar, (bana göre bu forumdaki en büyük eksiklik)
Biz acemilerin, okuma alışkanlğımızın olmadığından olsa gerek, formu okumadan,sorunumuzla tıpa tıp, uyuşan konuların
olmasına rağmen,
Konuyu aramak yerine, sormayı tercih ediyoruz(olurya belki yıldızımız ) artar ;D
Ben kendim 6 yıldır arı ile uğraşmaktayım son birkaç ay öncesine kadar yani ,
Siz arıcı dostların arasına katılana kadar birşey bilmediğimin farkına vardım

Yeni katılan, hatta arı almak istiyorum ,
kovan nasıl olsun,
ırkı ne olsun
hangi ay almalıyım,
Bunlara yanıt alarak arıcılığa adım atanlar, benden benim, gibilerden 5 adım önde başlamış oluyor
arıcılığa başlanır adım adım,basamak, basamak ilerlenir

Arıcılığı çabuk öğreneyim ,basamakları ikişer üçer geçeyim dersek!
bu bizim en büyük hatamız olur
çabuk öğrenilen ,çok çabuk unutulur

foruma emeği geçen ,maddi ,manevi,
bilgilerini bizden esirgemeyen ,herkese teşekkür ederim
iyiki varsınız

Allah sizlerden razı olsun.

selamlar
arıcılığı öğrenmenin bir yoluda arılarla bolca vakit geçirmektir onlar insanı eğitirler öğretirler tabi bunun yanında çeşitli kaynaklardan da bilgi edinmeli

Alınganlığınız zirve yapmış durumda…

Murat abiyi belki de hepimizden iyi tanıyorum.

Kendi yazdıklarıma bile kefil olamam ama onun yazdıklarının da iade edilmesine tolerans gösteremem.

Evet haklısınız attığım “bana göre bu forumdaki en büyük eksiklik” başlık gerçekten uygun olmamış diyeceğinize hala alınganlık mesajları ve okuyanları da üzen mesajlar atıyorsunuz.

Yaşınız ve konumunuz gereği saygı duyulması gereken bir durumda iken bizleri gerçekten üzüyorsunuz.

Şu ana kadar yazmış olduğunuz tüm iletileri bir yere kopyalayınız ve okuyunuz.

Bunları da bilgisayarınıza kaydediniz.

3 yıl sonra tekrar açıp okuyunuz.

Yönetmelikten bahsedecek misiniz, link vermelere hayret bişi diyecek misiniz?

Burası Türkiye ve bildiğimiz klasik işlemler…

Bizler bu döngüyü kırmaya çalışan ve dönüşüm-değişim yaratmaya çalışan insanlar topluluğu olmaya çalışıyoruz.

Bize hak verdiğinizde inşallah biz burada oluruz. O kadar eminim ki hak vereceğinize ama emin olmadığım bir şey ise bizim burada olup/olmayacağımız.

Çok yeni bir forum üyeniz olarak bu tür tartışmalardan üzüntü duyduğumu dile getirmek istedim. Sevgi 

ve saygılarımla…

üzüntü duyacak bir durum olduğunu düşünmüyorum ben, sonuçta herkes belli bir fikri paylaşmak zorunda değil farklı düşünceler üreterek bir yerlere varabiliriz ancak.

önemli olan düşündüğümüz şeyin içinde art niyet olmaması gerisi nasılsa sonuca bağlanır. insanlar kırılabilir gücenebilir darılabilir küsebilir hepsi olabilir. neticede hepimiz olgun insanlarız yanlış yaptığımızda birisi sen yanlış yaptın dediğinde gücenecek lüksümüz yok sevdamız arıcılık olduktan sonra gerisi teferruat.

kouşmaktansa konuşmamak daha büyük sorunlar çıkarır düşüncesindeyim.

Son mesaj 21 Nisanda sayın Murat ÇAKIR Bey tarafından girilmiş.Konuları incelesemde,bu konuya bu gece baktım.Gayet güzel açıklamalarda bulunuldu.88de emekli oldum.Köyde doğmadım,büyümedim.Eşimin köyünden yer aldım.Çok sıkıntı çektim,yılmadım.Araştırdım,sordum,soruşturdum.Çorak,kistli,az suyla bahçe oluşturdum.Ev yaptım.Çocuklar arasında misafir kursiyer olarak bilgisayar kursuna gittim.Yeterli bilgi alamadım.Işık aldım.Kendimi yetiştirdim.Site açtım.Arı aldım.Danışacak kimse yok.Sadece kitaplar.
Dikili ağacı olmıyanlar gelip gidip bol akıl verdiler.Deneme yanılmayla çok şükür hedefime ulaştım.Köyde hareket başladı.Diyeceğim şuki emekli aman hareketsiz kalmasın.70 e dayandım kıvanç duyarak aranızdayım.Hala bir şeyler öğreniyorum.
Karşılıklı saygı ve sevgi içinde fikirlerin ortaya atılması en güzel yönü.Başta foruma emeğini esirgemeyenler olmak üzere,tüm kardeşlerime en içten dileklerimi sunar,şimdiden bayramınızı kutlarım.Esen kalın.

Azmin zaferi…İşte bu olsa gerek. Bir emekli için en güzel uğraşıyı seçmişsiniz. Allah uzun ve sıhhatli ömürler versin. Sizinde bayramınız şimdiden kutlu olsun…

Domaniçmi?Küçuk oğlum Burdurda acemi eğitimindeyken ziyaret etmiştik.Dönüşte o taraftan döndük.Her taraf çam.Kar vardı,pınardan suyunu içtik.Ordan İnegöl Bursa.Yamaçlarda kovanlar vardı.Teşekkürler Kemal Bey.Cümlemize inşallah.

derdin bey yanlış anlamayın burda üstünüze alınacak bişeyyok murat abe burda dogruları söylemiş burda her yazılanlardan bişey cıkaracak olursak busitede hakaret eksikolmaz derdin abe burda sonuşta birhizmet sunulmuş bizim bunlara karşı saygılı olmamız gerektigini düşünüyorum

Hatkobi abim… Sitenizden bahçenizin resminide görünce imrendim… Biz daha emekli olamadık… emeklilikten sonraki benimde hayalim… diyim onun için yavaştan arıcılığa başladım şimdilik biradere baktırıyorum… Memlekette memur… Cuma dan telefon ediyor. Abi köye arıların yanına gidiyorum diye …Onada acaip merak sardı…Çevremde emekli olacaklara ve emeklilere de diyorum gidin anadoluya bir ağaç dikseniz size kardır diyorum … Kahvehanelerde pinekleyip …Ondan sonrada maaş yetmiyor diye ağlaşıyoruz…Bilhassa imkanı ve anadoluda toprağı olanların… şehirlerden göçü köylere çevirmesi lazım…Örnek davranışınızı kutlarım… Sizinde Bayramınız mübarek olsun…

En büyük eksiğimiz, sayın Hatkobi dedemiz,

hayırdır inşallah forumdan bu kadar ayrı kalamazdı :frowning:

Bilgisayarında virüs sebebiyle bir ara uzak kalacağını Sms ile bildirmişlerdi.

Şu anda sıkıntı sanırım çözülmüş olmalı ki yazıyordu az önce.

:)…

Sağ olun.Dede ayakta merak etmeyin.Döviz karşılığı bir korsan antivirüs dadandı.İkide bir çiiiiiik deyip ortaya çıkıyor.Geri vitese aldım bilgisayarı.Ne sırnaşık asalak bunlar.Varroadan beter.Torunlara iyi bakın ha.

Es-es ekibi Hatkobi dedenin virüs işi çözülmedi galiba. PC’sine bir format atıverin.

Sayın Çakır;
Çağrınıza teşekkür ederim.Önce güzel yurduma iyi bir format atılsın,ötesi kolay.Sabahtan beri VINN faal,Goggle OFF.Bir yağmur,rüzgar telefon önce cızırtı tavada,sonra yanık kokusu.Haber verildi hala gelinecek.
Şehirden 4-5 köylümüz köyde ev yaptırdılar.Ağaçlandırmaya verdiğim gaz 13 yıl sonra tuttu.Şimdilik iyi.Yalnız devairi aliye köylere önem vermiyor bence.Özel çabalarla idare ediliyor.Bir tek tesselim,ağaç olmıyan,suyu az ve çorak yerde alnımın akı ile Allah rızası için ağaç yetiştirmek ve bilinçli çalışılırsa başarı sağlanacağını kanıtlamak.Külfetsiz,mihnetsiz,zahmetsiz başarı bize göre değil.Çok şükür.
Hepinizi seviyorum.Merak etmeyin.
" Her ne yap yap izzet-i nefsinle yaşa;
İki el bir baş içindir.N.TEVFİK."

bu forumdaki eksikliklerden biride cevap hakkının kısıtlanması konunun sudan sebeplerle kilitlenmesi forum yöneticilerinin keyfiyetçi olduğunu düşünüyorum bu forumda arıcıların ufkunu açması için fikirleri zorlucakmısınız yoksa engellemeye devam mı ediceksiniz.