Bu site sayesinde bir çok arkadaşımız arıcı oldu bende dahil hepinıze teşekkür ederim.
Sayın Metin-İleri,
Kusura bakmayın, biz bu forumu “uyanık esnafların” istedikleri gibi pazarlama yapması için kurduğumuzu unutmuşuz.
Kapıdan kapıya gezen pazarlamacıdan illallah. Bereket balcı yok. Gez araştır karşılaştır,ver kararı.
Siz hala bu forumda yazıyorsanız, siz keyfiyet görmemişsiniz.
Aynen katılıyorum.
Bırakalım durmadan gündemde kalmak için sürekli tartışma ortamı oluşturmak yazı yazsın.
Bedava reklam yapsın.
Sonuçta cebine girecek para önemli.
Yazılarındaki ima ları ile, konuyu başka taraflara çekmek, bir şekilde reklamını yapmayı hedefleyen kişi, veya kişilere cevap yazmamaya dikkat edelim
REKLAM tabelaları ufak kalsın
sayın murat çakır arıcıları ilgilendiren bir ürün veya fikir veya bir eksiklik bir oluşumu biz burada gündeme getirmicezde nerede alakası olamayan alanlardamı dillendiricez amacımız arıcılığa ve foruma katkı sağlamak kimseyle didişmek değil bazı yazılarımız kişilere farklı yorumlar katabilir. yönetici olarak, bunun dışında kendimden şüpheniz varsa bu forumdan üyeliğimi ve bütün yazılarımı silin. herkese saygılarımı iletirim.
Metin bey, bu forumda emeğini akıtan yüzlerce insan var ve emekleri okuyarak arılarını yöneten yüzlerce arıcı…
Dolayısı ile sonuçta bir ürün çıkıyor ortaya…
Bal - polen - propolis - arı - ana arı - arı sütü vb…
Bu ürünlerin alalım-satalım bölümünde yayınları yapılıyor.
Ancak bazı iletileri siliyoruz, siz göremezsiniz silinenleri…
Bu yayınları nedense buraya ter akıtanlar yapmıyor.
Bir de arıcılara yönelik kovan - malzeme ve teçhizat üretenler…
Onlarda ürünleri hakkında bilgilendirmeler yapıyorlar.
Eleştiriye de peşinen göğüs germeyi bilenler dimdik duruyor arkasında…
Polemiğe hiç girmezler onlar.
Siz de ürününüzü tanıttınız.
Hatta olması gerekenden çok fazla gündemde kaldı.
Gerçekten çok dikkat çekmiş olmalı ürününüz.
Hiç forumdan elbise ısmarlayan oldu mu?
Olduysa ne mutlu size, olmadıysa ARGE’ye devam.
Murat Çakır…
Forumun her türlü yükü onun sırtında. Bizler ise ona yardımcı olmaya çalışıyoruz hasbelkader ve size şunu söylemeliyim ki iyi tanırım kendisini, ondaki sabrın çeyreği bende olsa daha ne isterim ama siz Murat abi’nin sabrını bile zorlamışsınız…
Size daha önceki iletilerde bazı mesajlar verilmeye çalışıldı ama sanırım siz mesajı alamadınız. Bursa bölgesi arıcısı olduğunuz için tolerans limitiniz biraz açık, yoksa Murat Çakır silmeden üyeliğinizi biz silerdik…
Yok arkadaş ben ısrar ediyorum derseniz, kendi kendinize üyeliğinizi silebilirsiniz.
amacımız arıcılığa ve foruma katkı sağlamak kimseyle didişmek değil
Amaç arıcılığa katkı?
Foruma katkı 0 (sıfır), arıcı elbisesi reklamı dışında kaç tane yazınız var öğrenmek veya öğretmek adına.
Amacınız kimseyle didişmek değilse bu konuyu sakız gibi daha fazla uzatmazdınız.
bu forumdaki eksikliklerden biride cevap hakkının kısıtlanması konunun sudan sebeplerle kilitlenmesi forum yöneticilerinin keyfiyetçi olduğunu düşünüyorum bu forumda arıcıların ufkunu açması için fikirleri zorlucakmısınız yoksa engellemeye devam mı ediceksiniz.
Metin ileri bey yönetiçilerimizin işlerini kolaylaştırmak için bizlerinde gayreti gerekli.Oluşturduğunuz düşünçeleri bir fikre dönüştürmeden önçe özel iletiden yönetici arkadaşlarla paylaşabilir bir fikir oluşunça foruma sunabilirsiniz.
Sizin yapınızda müçadeleçi bir özellik görüyorum.Bunu bu foruma katkılarda bulunarak yapabilirsiniz.Kendi düşünçelerinize zaman ayırırken ilgili olan forum üyelerinin değerli zamanlarını dikkate almanızı istirham ederim.
sayın kenen gişan her bilineni tekrara tekrar anlatmanın mantığı yok ben şahsen bilinmeyenlerle yeniliklerle ilgilenirim kafamın takıldığı konu açtığım konunun sudan sebeple veya sebepsiz kilitlenmesidir olayın sakız gibi uzatılması bundandır anlayamadıysanız.
Şu ana kadar yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.
Ancak artık sadece okuyabileceksiniz.
Kusura bakmayınız.
2010 yılında konuyu açtığımda çok kişi muhalefet etmişti,ancakSayın Halil Bilenin koloni yönetimi başlıklı açıklamalarını gördükten sonra ne derecede haklı olduğum ortaya çıktı sanırım. defalarca okudum,çizimlerle birlikte doyurucu,süper. takıldıkca tekrar bakıyorum . teşekkürler. istenince oluyormuş.
İstenince oluyormuş.
İşte bende burasını anlamadım…
Vay anasına , bir sene sonra konuyu bulup “ben dediydim” demek :o
İstenince oluyormuş.
İşte bende burasını anlamadım…
Yani yapamayız diye yokuşa sürmeyin, biraz gayret ederseniz herşeyi yapabilirsiniz demek ![]()
Aranıza yeni katılan biri olarak bu yazıyı okuyunca üzüldüm. Konuya tam hakim değilim ama küfür, hakaret içermiyorsa neden kişileri engelliyorsunuz. Ben sizinle bir ürünü paylaşmak istiyordum; kendi kendime bak aralarına katıldın sanki mal pazarlıyormuş gibi birileri benim hakkımda düşünür diye adeta geri adım attım. Size tanıtmak istediğim ürün kovan altlıklarını sabitlenmesinde ve de ayrılmasında kullanılacak bir kilit idi neden bunu yazdınız diyeceksiniz. Sizin formunuzda bir başlık altında okudum çivilemekten falan bahsedildi bende sizlere gerek yok daha basit bir malzeme bende mevcut incelerseniz sevinirim gibi düşünmüştüm amacım benim satıp üç beş kuruş kazanmak değil çünkü o ürünü benim sattığım fiyata bulmanız adete imkansıza yakın. Amacım zor olan bir olayı basite indirgeyip siz arı üreticilerine yardımcı olmak. Sizlerin yazılarından bir şeyler öğreniyorum okumaya devam edeceğim ama yazıp yazmamakta inanın düşünüyorum saygılar.
Aranıza yeni katılan biri olarak bu yazıyı okuyunca üzüldüm. Konuya tam hakim değilim ama küfür, hakaret içermiyorsa neden kişileri engelliyorsunuz. Ben sizinle bir ürünü paylaşmak istiyordum; kendi kendime bak aralarına katıldın sanki mal pazarlıyormuş gibi birileri benim hakkımda düşünür diye adeta geri adım attım. Size tanıtmak istediğim ürün kovan altlıklarını sabitlenmesinde ve de ayrılmasında kullanılacak bir kilit idi neden bunu yazdınız diyeceksiniz. Sizin formunuzda bir başlık altında okudum çivilemekten falan bahsedildi bende sizlere gerek yok daha basit bir malzeme bende mevcut incelerseniz sevinirim gibi düşünmüştüm amacım benim satıp üç beş kuruş kazanmak değil çünkü o ürünü benim sattığım fiyata bulmanız adete imkansıza yakın. Amacım zor olan bir olayı basite indirgeyip siz arı üreticilerine yardımcı olmak. Sizlerin yazılarından bir şeyler öğreniyorum okumaya devam edeceğim ama yazıp yazmamakta inanın düşünüyorum saygılar.
Fuzulitabar Bey Merhaba
Yukarıdaki yazı başka bir konu başlığına cevabenmi yoksa buraya yanlışlıklamı yazıldı ?
İki gündür foruma girememiştim ben bir şeylerimi kaçırdım ?
Konu çok eski Ben bir bağlantı kuramadım.
Buraya bende bir öz elestiri yapmak istiyorum. burda benimde yanlis oldugunu gördügüm ben ve benim gibi yeni baslamis birsürü kisi var .biz sormak istedigimiz soruyu ya bulamiyoruz yada sormak icin cekiniyoruz .cünkü sürekli takip ediyorum bir senedir. bir kisi soru sordugu zaman .cogu kisi sordugun konu tartisildi koloni yönetimini.oku kapiyi kapatip geciliyor oysaki tekrar karsilikli sohbet gibi anlatilsa . daha uygun olurdu bu sekilde devam ettigi sürece ne biz soru sorabilecegiz nede okumaktan birsey anlayacagiz.forumda git gide pasiflesecek yani bizler üvey evlat gibi hissedecegiz kendimizi sadece okuyacagiz birsey anlamasakda .kimse yanlis anlamasin bu benim görüsümdü.