Müthiş…
Doğru… 500 000 dönüm yani 500.000.000 metrekare. Bekir Abi sen yengeden mezurayı alıp bir daha ölç bence. ![]()
Kademe varsa…
İklim bile değişir bu mesafede… ![]()
Müthiş…
Doğru… 500 000 dönüm yani 500.000.000 metrekare. Bekir Abi sen yengeden mezurayı alıp bir daha ölç bence. ![]()
Kademe varsa…
İklim bile değişir bu mesafede… ![]()
Abi neresi ki orası hiç ağaç yok. :![]()
500.000 dönüm…
Normal aslında ama bölgesel fark burada da ortaya çıkıyor…
Bizim oralar birazcık ova formundadır…
Köylerde 2-3 bin dönüm yeri olan aileler vardır…
Normal yani…
Nasıl bizler 300-500 kovanım olsun diyorsak, çok para kazandıkları yıl ne var ne yok herşeylerini tarlaya yatırırlar…
selamlar durduk yerde başımıza iş acıcaz mehmet abinin gazına geldim senin arılara yetmez deyince beşyüz … bin…dönüm ayırmadan telaşeyle yazınca hadi ben bara bara söylüyorum ilkokul mezunuyum diye sizdemi anlamadınız beşyüzbin dönüm ayciceği allah korusun bütün forum dökülecek buraya yer bul diye bizim arılara yer kalmaz alimallahen iyisi yanlışlık icin özür diliyorum bin dönüm de gitsin
“500 000 dönüm”
Galiba anlatım hatası var.
Bulunduğum yerde bütün köyün toplam ayçiçeği ekim alanı 2000 dönümü buradaki deyimiyle 2000 dekarı geçmez.
Tam olarak toplam değeri bilmiyorum ama bir soruşturayım.
ferit bey bizim buraları bilirmisin geren diye bir bögemiz ağac yoktur bizim tarlalarda tek tük cıkar
murat hocam anlatım hatasıki bukadar olur hay seni okutan hocaya derler ama benim hocam cok iyi bir insan ne kabati var hocanın kabahat benim nineme kandile gidicektim aceleyle yazmışım kusura bakmayın bizim köyün tüm arzisi on beş bin dönüm zaten cok olsa beş bin dönüm cicek vardır neyse rakamlarlan fazla oğraşmıyayım ikincinin özrü olmaz selamlar
Öğretmenine de sana da laf yok Bekir Bey.
Tebessüm ettik sadece. Hangimiz zaman zaman hata yapmıyoruz ki?
500.000 dönüm olması için 20km eninde 25km boyunda bir alana ihtiyaç var.
500 - 1000 dönüm deyince taşlar oturdu
20 x 25 km. vardır ova…
Arı gider mi bilmem… ![]()
Hımmm. ???
Aslında profilinize baktım Balıkesir diyo ama hayret ege ağaçlıktır!
Bizim buralar (Aydın) baya ağaçlıktır.
Bekir Bey
Sizin oralarda pek ağaç görünmüyor.
Bizde ise ağaç, böğürtlen, sülsülük, iğde bol miktarda var.
Ayrıca elmaların arasına 2 dönüme yakın (dağınık olarak) dağ kekiği ektim.
Çevrede zaten bu tip dağ çiçekleri var.
tek olumsuz yanımız geceleri soğuk oluyor.
Ha bu ara birazda ayçiçeği ektim, bakalım durum nasıl olacak… ![]()
bizim buralar tarım arazisi sadece sınır derler bide iki tarlayı brbirinden ayıran annık derler bazı yerde sınırlar böler arazileri ağac genelde dere boylarında vardır dağımız yok bir kara bayır var taş ocakları var arıcılar icin verimli deyil kapıdağımız var arılar orda şimdi kestane ıhlamur bol bizim bursı ege bölgesine girmez marmara bölgesi olarak gecer selamlar
Bekir Arkadaşım ,
Bir alemsin sen…
Haydi ayçiçeğini (gündöndü bazı yerlerde cımışka) fotoğraflamışsın,hemen yakınında rüzgar tiribünleri var onları neden fotoğraflamadın?
İlgilenenlere not:Bekir arkadaşımın bulunduğu yer Bandırma-Gönen-Biga istikametinde sahil şeridinde ağaç yoktur.Ağaç olsada mahsule gölgelik etmesin diye kesilir.Ağaçlar sahilden uzaklaştıkça çoğalır Gönen-Biga arası ormanlıktır.Bekir arkadaşımın olduğu yer zeytinlik ileriye doğru gündöndü ve çeltikliktir.
Şu anda Bekir abim, misafirlerini gezdiriyordur… ![]()
Zafer (Yalovalı Arıcı) ve ekibi orada olmaları lazım…
4 saat önce beni aradılar Ada Bahçe çiftlikten…
Hangi kutuda ana var alalım diye?
Kutusuyla alın dedim…
Bakalım ne kadar hasar aldık? ;D
Şu anda Bekir abim, misafirlerini gezdiriyordur…
Zafer (Yalovalı Arıcı) ve ekibi orada olmaları lazım…
4 saat önce beni aradılar Ada Bahçe çiftlikten…
Hangi kutuda ana var alalım diye?
Kutusuyla alın dedim…
Bakalım ne kadar hasar aldık? ;D
benim bildiğim kadarıyla bir tane aldık dediler fazla zaiyat yok dayın cok ilgilenmiş doyurup yollamış yemek bile yemediler gerci ben de cok yüksürmedim ya gec kaldılar zafere iki yer gösterdim ikisinide beyendi secimi ceşmeden yana kullandı şimdi yoldalar saat ydi gibi cıktılar
Bekir Arkadaşım ,
Bir alemsin sen…
Haydi ayçiçeğini (gündöndü bazı yerlerde cımışka) fotoğraflamışsın,hemen yakınında rüzgar tiribünleri var onları neden fotoğraflamadın?
İlgilenenlere not:Bekir arkadaşımın bulunduğu yer Bandırma-Gönen-Biga istikametinde sahil şeridinde ağaç yoktur.Ağaç olsada mahsule gölgelik etmesin diye kesilir.Ağaçlar sahilden uzaklaştıkça çoğalır Gönen-Biga arası ormanlıktır.Bekir arkadaşımın olduğu yer zeytinlik ileriye doğru gündöndü ve çeltikliktir.
iyi akşamlar ahmet hocam rüzgar direklerini cekip göndersem arıcılar gelmez buraya biz balı nerden yicez bidaha selamlar
Ayçiçekler Yalova arısı görecek desene…
Bende hemen yanlarına 20 tane 3 katlı indireyim…
Onlar ayçiçekten toplasın, benimkilerde onların kovanlardan…
Kovan başı 1 teneke bal garantisi olan yerleri gösterdin değil mi? ![]()
Kenan abi, bizde tam karşılarına koyalım…
Sende hazırla 3 katlı 20 koloni…
Ben bakarım arıya…
Bandırma nasılsa memleket…
Ağustos ortasında zaten Erdek’teyiz, süzeriz uygun zamanda… ![]()
selamlar bugün bursa yalavadan yalavalı arıcı zafer ve üc arkadaşı hem ziyaret hem ticaret olsun diye geldiler hoş sohpet biraz muhabetten sonra azda olsa dedikodu kenan beyden halil beyden arı koyulacak yerleri gezdik fotoları zafer cekti cepten benim makine günüm deyildi kızımdaydı makine zaten onun arda veriyor bizede zafer atar bizim araziyi kendi gözünle gördü neresini gösterdiysem beyendi belkide beyenmek zorunda kaldı akşama belli olur benim icin iyi oldu forumda bir iki kişiylen daha tanışmak nasib oldu yanlız gec kalıkları icin yeteri kadar vaktim yoktu kusura bakmasınlar selamlar
Ayçiçekler Yalova arısı görecek desene…
Bende hemen yanlarına 20 tane 3 katlı indireyim…
Onlar ayçiçekten toplasın, benimkilerde onların kovanlardan…
zaten ikidebir halil beyin yeri neresi kenan beyin yeri neresi deyip soruyor karar vermekte baya zorlandı tabi yer güzel olunca