Eee nasıl yakalıyorduk beleş oğulu
Okadar okudum
Konu başında
Beleş oğul yalama yazıyor amaaa
Kovan ağızına boş ana memesi koyup bekleniyormuş ben öyle okudum
Beleş oğul yakalamak ve de bu başlık etik değil aynı zamanda foruma yakışmıyor.
Arılığın olur etrafına tuzaklar kurarsın hakkındır.
Asıl sorun burası.
Birisi istemeden de olsa konu içinde bir soru buluyor ve soruyor, konu alıp başını gidiyor.
Bazen öyle etkili ve gerekli konu oluyor ama başka başlık altında olduğundan bulabilmek için çok uğraşman gerekiyor.
En iyisi başlığa göre yorum yazmak olmalı.
Mustafa abi
Konu başlığı açılmış tamam olmuş
Ama sonrası yapılan yorumlar almış başını gitmiş bir yerlere
Benim anlatmak istediğim konu başlığı ve sonrası iletiler
Murat hocam siz daha iyi bilirsiniz
yanlışsam düzeltiniz böyle iletilerde moderatör lere görev düşmezmi [emoji2]
Ben görevimi yapmıyorum gibi olmuş.
Birisinin hiç olmayacak ve yerine yakışmayan yorumunu silersin neden benim yorumum silindi deyip sızlanmaya başlar, alınganlık gösterir.
Yerine göre yorum da sileriz, uyarırız, yazım hatasını düzeltiriz.
Formun işlerliği için bir şeylerin üzerini örteriz.
Biraz da yorum yazanlar da haddi aşmamalı, herkes kendini düzene sokmalı, sürekli moderatör yapmalı diye beklememeli.
bana bazen oğul gelir.
bu sene üç tane geldi.
arılıkda yedekte boş kovan her zaman oluyor. içine kullanmak üzere hazırlanmış temel petekleri koyuyorum.
ihtiyaç olunca içinden alıp kovanlara veriyorum.
bu şekilde olan kovanlarıma üç tane oğul geldi. biri buydu.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/09/93d6a3a4342aa76045b1fb9ccc755756.jpg
akşam mesai bitiminde arılığa gittiğimde bu şekilde buldum.
ballı petek verip varroa ilaçlamasını yapmıştım. geçen gün baktığımda bir sıkıntı görmedim. kışı şimdilik atlatmış.
Hamza Arılığı olanlar için doğal bir durum giderde gelirde. ![]()
Aslında doğal oğul yollarına kurulan oğul tuzaklarınıda doğru buluyorum,ziyan olmasındansa değerlendirilmesi normaldir.
Tek problem Arılığı olmadığı halde başkasının Arılığının yanına tuzak kuranlardır.
Beleşçi onlardır.
Kış daha yeni başlıyor hamza bey,
Bundan sonra yavru olduğu için risk daha çok…
Daha kocakarı soğuk ları. Aprilin beşi…
Martın kazması küreği var
İnşallah kazasız belasız atlatırız.
Hakan o müthiş soğuklardan çıkıp bir iki tur genç yavru çıkaran nufusunu arttıran Arılardan bahsediyoruz kazma kürek soğukları vız gelir
onlara yeter ki stoğu olsun.
mustafa abi doğru söylüyorsun. başkasının arılığının yanına tuzak kurmak hiç hoş bişey değil.
bu sene gelen üç oğuldan birisi benim arılığımın arkasındaki komşu arılıktan geldi benim boş kovana girdi. kovana girerken gördüm.
petek verdim, şerbet verdim, kovana yerleştirdim.
komşu arılıktaki abiyi aradım. senin ordan oğul geldi boş kovan getir gel al dedim.
abide " hamza o senin kısmetinmiş kovana girmiş senin olsun" dedi.
bu şekilde kaçan oğulları sahibine vermek üzere sahip çıkarsak bir koloninin yaşamasına sebep oluruz.
başkasının arılığına özellkle tuzak kuranlara söylenen bir isim var ama neyse…
hakan bey doğru söylüyorsun. daha soğuklar var.
geçen gün kontrolde baktım. avuç içi kadar bir alanda ilk tur yavrular çıkmaya başlamış yeni yavru atmış.
stok sorunu yoktu. kekleri de vardı. uçuş olduğu günlerde amitraz duman da verdim. ihtiyacı olanları biraz daha sıkıştırdım.
bu haftada hava sıcak gözüküyor. bir yada iki kerede şerbetliği doldurarak şerbet verirsem herhalde sıkıntı olmaz.
inşallah kimsede sıkıntı olmaz.
her işi vaktinde günü gününe yapmak gerekiyor. erken sıvı beslemesi ana arıyı uyararak olması gerekenden çok yumurta atmasına neden oluyor. dolayısıyla sayılı kışların gelmesiyle arı salkıma geçtiğinde açıkta kalan yumurta ve larvalar sizlere ömür. her şeyi vaktinde yapmak aşırıya kaçmamak gerekiyor.
Koyun çobanlarıyla iyi geçinin. Onlar oğul görünce hiç umursamıyorlar. Ama aranız iyi olursa oğulları size bildirir. 3-4 sene önce 4 oğul haber verdiler, üçü alt dallarda, biriside kaya içindeydi.
Babamda koyun güderken bir oğul bulduydu ama kışı çıkaramadı.Herhalde muğla arısıymıs bol stok olduğu halde kış ortasında öldü.
Oğullardan kışı çıkaran neden az olur?
Yaşlı ana arılı arı ailesi ilk oğula çıkar…
Arısı çoktur ama ana arısı yaşlıdır artık ömrünü tamamlamak üzeredir.
Çok olan arı sayısı aldatıcıdır arkası gelmez.
Belki ikinci oğul çıkar ana arısı genç ama arı sayısı az olan arı ailesidir.
Kendi iç düzenini kurmakta zorluk çeker, ancak yardımla ayakta kalır.
Birincisi ana kışın öldüğünden kışı çıkamaz.
İkincisi yeterli arı sayısı olmadığından kışı çıkamaz.
Yani yakaladığınız oğula güvenerek arım var demek yanlıştır.
Abi bu sene aynısı başıma geldi.Tecrübe diye buna derim.
benimde bir ogul stoku iydi nüfusta iydi ama sarı arı komple kovanı kesmiş.arılar ikiye bölünmüş.içerde bir iki sarı arı ölüsü buldum.ayrıca kovan yanları içi önü binlerce arı ikiye bölünmüş buldum…sarı arı nerden anladıysa zayıflığını o oğula saldırmış.
Keşifçi sarı arının tok karına çıkmasına izin verilmiş demekki.
Baskasinin rizikina calmaya hangi hakla sahipsiniz allah korusun cocugunuzdan dahil cikar allah kul hakkina gelme diyor
LG-D693TR cihazımdan gönderildi