merhaba arkadaşlar ben şuan mersindeyim kayseri merkez den iyi haberler aldım petek örme ve polen gelişi konusunda … yarın yüklüyorum arıları gittikten sonrada durumu iletirim
ankara bölgesindede nektar yok polyen yok valla halimiz harap bu sene uzun yıllardır arıcılık yapan abilerimizin bu yıla ait yorumlarını bekliyoruz.
kastamonu şenpazarda polen bol nektar yavaş yavaş geliyor 15 20 içinde artmasını bekliyoruz
Merhabalar Konya da polen yok, petek örme yok. elişim zayıf.
Balıkesir -ivrindi
13-14 çıtalı arılar
1 ham peteği 1haftada zor kabartıyorlar
polen iyi ama nektar çok yavaş
5mayıs tarihine geldik ama
hala şerbete devam ediyom
hayırlısı bakalım
saygılar
konyada polen gelişi 1 haftaya kadar iyiydi yağmurlardan durdu biraz…bugün gayet güzel…15 gün öncesine kekle besleme ile geldim…şerbet ile devam ediyorum haftada 1,5 petek kabartabiliyorlar… ama sağılmış peteklerle koloni normal seyrinde devam ediyor…
Eskişehir…
Şehir merkezi ve yakın çevresi…
Polen akımı mükemmele yakın.
2 gündür nektar akımı arının ihtiyacından az fazla geliyor. Az da olsa kabarttıkları petek kemerlerinde ışıldamalar mevcut.
Petek kabartma hızı, güçlü kolonilerde istenen düzeyde…
Bu ayar iyi bakalım şimdilik…
Biz hazırladık arımızı, bundan sonrası yaradana kalmış…
niğde polen gayet güzel. Allah a şükür.nektar ancak karınlarını doyuruyor.bugün biraz nektarda hareket vardı.20 kovan arı almıştım.biri bugün oğula fırladı.6 tane hm petek verdim.kendi kovanından ballı 4 çıtası vardı.onlarıda verdim.bakalım ham peteklerde faaliyet nasıl olacak.o zaman belli olur.nektar nasıl.
Kocaeli hereke bölgesindeyim iki adet iki katlı kovanım full arılı üst katlarda 4-5 kapalı yavrulu çerçeveler var akasya nektarı gelmeye devam ediyor polen gelişi sürüyor. Benim burada benim sorum olacak üst kattan yavru çıkışı olunca yerine bal mı koyarlar yine ana yavrumu atar?makinam olmadığı için petekli alıyorum neyapmam gerek? :-\
bildigim kadarıyla duruma göre deyişiyor eger bal akışı varsa ana arı yumurta atmadan bal koyarlar yoksada yumurtaya devam tabi yogun bal akışı varsa
gebzede iki günfen beri nektar akımı başladı
polen biraz düştü petek kabartma istenilen düzeye geldi
Manisa/Salihli-Allahdiyen Yaylası,
1 Aydır Polen ve Nektar akımı mükemmel.
Kovanlara kat atma işlemlerimiz hızla devam ediyor.
Arılarımızın hırçınlıkları ve saldırganlıkları kalmadı.
Neredeyse,arıları cebimize koyup eve yatıya getireceğiz ![]()
Saygılar
Şeref Ulaş/Salihli
bu konuyu açtığıma çok mutlu oldun ne güzel bir çok yerle karşılaştırma yapabiliyoruz. kayseri soğuk gidiyor polen iyi ama nektar az. petek örme hala istenen düzeyde değil
Eskişehir…
Polen çeşitlendi ve devam ediyor.
Nektar akışı stoklamaya başlayacak düzeyde.
Petek kabartma istenilen düzeyde…
Bu ayar iyi.
Bakalım ne kadar sürecek?
Ballıbaba’dan geliyor nektarın yoğunluğu ve hem arılar hem de kovan girişleri kıpkırmızı…
Niğde.
bir haftadır polen toplamaya başladım.polen renk renk geliyor.nektar bir haftadır biraz olsun gelmeye başladı.gözlere koymaya başlamış.petek örme karakovanlarda aşırı olmamakla beraber var.akasya yeni açmaya başlıyor.bir hafta 10 güne kadar efek yonca ve şabla çiçekleri açar.niğde merkezde asıl nektar bundan sonra belli olacak.yayladaki nektar yoğunluğu temmuz 5 gibi başlıyor.
AYVALIK
Nektar yok polen çok az sıcak bol petek kabartma ne gezer ,
Ayvalıklı arıcıların tamamı yüksek yerlere göç etti.(bende dahil)
s.aleyküm. ADIYAMAN
arkadaşlar adıyamanın bazı yörelerinde bal akışı tamamen durdu arılar zayıf kolonileri yağmaya başladı ama benim bulunduğum yerde yani besni de bal akışı mükemmel derecede normal şartlara göre 10 gün sonra 2-3 günlük kesinti olmasını bekliyorum. polen zaten sıkıntı olmaz diye biliyorum şu aylarda herkese hayırlı hasatlar…
MANİSA nektar yok polen yok petek kabartma yok yok yok yok!!!
arının birisinin anasının 2.yılı, sıkışmadı da, yani oğul vermesi için sebep yok gibi. yeni verdiğim çıtalardan birini kabartırken ana memesi yaparak kabartmış. dışarıdan da birşey gelmiyor, bu sene oğula çalışacağız herhalde… Ankara
mersin
bal akımı ve polen akımı durmuş durumda bahardan yaza hızlı bir geçiş var