Bulunduğumuz ya da haber aldığımız bölgelerin durumlarını paylaşalım

arkadaşlar arılarınızın bulunduğu yerlerin rakımınıda yazarsak okuyanlara bir fikir verebilir diye düşünüyorum. sivas ta 1250 rakımda benim arılarda kabartma halen yok nektar çok az geliyo arıya yetecek kadar bile değil polen gelişi fena değil, ancak kayseri pınarbaşı da 1560 rakımlı yerde ağabeyimin arılarında mükemmel nektar gelişi var harika petek kabartıyorlarmış vede peteklere kemer yapmaya başlamışlar,

deli olacam ya bu sivas ta ne zaman başlıcak, hayırlısı inşallah yaradan verirse olur inşallah

arkadaşlar, polen yok-nektar yok, kabartma yok yazıları her taraftan geliyor, normal mi bu? yoksa bu sene oğula mı çalışacağız… her sene böyle mi oluyor, düzelir mi?

merhabalar herkese bol bereketli bir yıl diliyorum sakaryada bolen ve nektar akımı süper yağmur yağmasa her şey harika olacak böyle giderse kestane ve deli balı koyacak yer bulamayacağız allahım her şeyin hayırlısını versin inşallah

mersin fındıkpınarı yaylası rakım 1300 metre

polen gelişi cok güzel rengarenk geliyor nektar akışı ise henuz ağır ama geliyor 1 petek bir hafta içnde kabartıldı

Gürle köyü Orhangazi/Bursa
Polen gelişi azaldı,nektar gelişi başladı,peteklerde ağarma güzel,fakat hedef kestane ve ıhlamur.
Pazartesi ve salı günü kısa süreli ve etkili yağış oldukça iyi geldi.

Erzurum narman ilçesi sülüklü köyü, rakım 1850 pölen gelişi güzel nektar yok denecek kadar az ,dolu gelen arılar herhalde su yuklu,nektar yerine şerbet veriyoruz ,tek tek ballıkları atmaya başladık ,teknolojinin imkanlarından faydalanıyoruz artık, arılıkdan selamlar.

Bu sene istanbul Mart, Nisan ve Mayıs başında nektar yönünden oldukça kısır geçti. Ballıbabalar çok olmasına rağmen, kötü hava şartları nedeniyle bu çiçekten yararlanamadı. Dört gözle hardal çiçeğinin açılmasını bekledik ama onun da sadece polene faydası oldu hiç nektar gelmedi.

Mayısın ilk haftasına kadar sürekli şerbetleyerek arıların aç kalmasını engelledik. 10 Mayıstan sonra Akasya imdadımıza yetişti, 3-4 günde arı petekleri beyazlattı gıda problemini çözdü. Kuvvetli arılar sağılacak kadar bal stoku yaptı.

Eskişehir…

http://img205.imageshack.us/img205/6455/img1551t.jpg

Ballıbabalar zirvede olsa gerek ki öğle saatlerinde hiç uçmayan arı akşam üzeri çıldırdı…

http://img248.imageshack.us/img248/3626/img1630e.jpg

Akasya açmasına daha var ki tek tük göstermeye başladı başaklarını…

Polen minimum…

Peteklerde polen blokeleri kolonilerde farklılık olmasına rağmen mevcut.

Kabartma 3-5 gündür durdu ki Pazar günü lodosun etkisi hala sürüyor.

Sanırım bu akşamüstü nihayet atlattılar sendromu…

Özelden geldi ama paylaşmadan edemeyeceğim…

Ahmet abi ben her yere kafanızı sokmayın diyorum ama dinlemiyorlar…

Konyada bu yıl kötü geçti. yarın Toroslara 1950 rakıma gidiyorum.

Tunceli Merkez.Rakım 960, 13 Mayıs ta şerbet vermeyi kestim. Nektar 2 günden beri çok güzel gelmeye başladı Petek örmeleride nektara paralel gelişiyor

Yağmur yağdı her sorun ortadan kalktı polen ve nektar akışı normale döndü .Ağaçlarda balsara böcekleri görülmeye başladı inşallah sıkıntılı günleri aşıyoruz…

Şile polen var kabartma var nektar çok az olsada var herkeze bol ve bereketli sezonlar.

Ankara-Kızılcahamam;

hava kapalı, yağdı yağacak (18 derece) içini açığ bakmadım, girişten anlaşıldığı kadarı ile polen gelişi iyi, kırmızı geliyor bacakları, diğer gelenler de ağırlaşmış geliyor, içlerinde ki su değilse nektar da iyi şimdilik.

beykoz örnekköy arıların calışması iyi polen az nektar akasyadan geliyor acaba yağmur nektar gelişini kesermi hayırlı günler

YALOVA
rakım 30(yalovanın 5 tir benim olduğum yer 30 )
arılıktaki son durum arılar çoğu katta kata çıkamayanlar bölünerek anaları değiştirildi
nektar ve polen durumu iyi akasyaların son günleri üçgül ve yoncalar sıkça ziyaret ediliyor karaçalı dediğimiz dikenden de yardım var mayıs ayı kuraklığı bu sene olmadı
petek örme koloniden koloniye değişkenlik gösteriyor güçlü arılar sorunsuzca 2/3 günde tamamını kabartıyor biraz zayıf kalanlar hem geç kabartıyor bazıları verilen ham peteği olduğu kesip geri veriyor:)
yörenin asıl nektar akımına azami 15 gün kaldı kestane püskülleri bayağı uzadı ıhlamur çiçekleri tomurcuk aşamasında

5-6 gündür batıdan esen rüzgar arının belini büktü.havalar bulutlu olmasına yağmur bir türlü yağmıyor.şehir merkezine geldimi iki yandaki dağlar çekip alıyor.yaklaşık bir aydır yağmur yok.otlar sarardı.ama olan çiçeklerde nektar var ama hava şartları olumsuz seyrettiği için faaliyet çok zayıf.

Eskişehir civarı…

Cumartesi saat 17:00 kadar aralıklarla yağmur yağdı akşamüstü arı kısa sürede uçtu ve az polenli döndü.

Pazar ise saat 16:00 kadar daha yoğun yağmur yağdı ve arı akşamüstü uçtu.

Arılıkta otlar içinde yürürken bile ayakkabılar çamuru topluyor acaip işledi. Şehir merkezinde bu kadar yoğun yağış olmamış. Bölgesel diyelim.

Su ihtiyacı had safhada olmalı ki kovan kapakları üzerinden yoğun su aldılar güneş açınca…

Bu yağmurlar 2 günlük uçuşu kesti ama doğayı 1 ay idare eder lodos esmezse…

Eğer bu 2 gün arı uçsaydı bir hayli stok basardı ki ballıbabalar zirvede…

Arı içeride çıldırıyordu. Kapı önünde kıpraşa kıpraşa akşamı yaptı arı…

Akasyada açmaya başladı…

Benim bulunduğum bölge:

Akasyalar çiçeklerini geçeli 10 gün oldu.
Kanola mayıs ayı başında bitti.
çok az yabani hardal kaldı.
Arılar mor renkli kengel dikeni gidiyor onların da yarısı kurudu.
Arılar üçgüllere konuyor.
Petek kabartma yavaşladı kıtlık dönemi başlamak üzere önümüzdeki bir ay içinde ayçiçeği açımına kadar bir tek aklı başında karaçalı kaldı onlarda çok az.

Şimdi tam kek verme zamanı başlamak üzere de deyebiliriz.

Bu yıl uygun hava olmadığından ayçiçeği ekimi 2 - 3 hafta daha geç oldu şimdi üçüncü sıra yapraklarını çıkarıyorlar, bakalım temmuz başında bize yararlı olabileceklermi? yoksa 2009 yılı gibi biraz geçmi olacak.

Ankara-Kızılcahamam (Rakım 950; Sıcaklık 19)

hava kapalı, arasıra da serpiştiriyor. 3 gündür yağmur yağdığından arılar bugün dışarı attılar çok sıcak da olmasa… polenden gelenler kırmızı bacaklılar, bazıları Halil Bey’in arıları gibi kafasında da getiriyorlar. polen iyi gibi. kabartma geçen haftaya nazaran hızlandı; akasyalar geçen hafta açmıştı, bu hafta şambabalar boygösterdi, hardallar açmış yavaştan. rüzgar almayan yerlede kır yoncası açmış.