dün yılın ilk balını tattım süper deli bal olacak gibi bizim burasında kastamonu senpazar rakım 35
buraya gelen cevaplar kesildi, göz değmesin diye kimse yapmıyor galiba, eğer öyleyse iiii,
Keşke öyle olsaydı. Çorum’da nazlı petek kabartma sürecinde henüz bir değişme yok.Kabarmış peteklerimizde bitmek üzere. kara kara düşünüyoruz.Hayırlısı Allh’dan.
mersin fındıkpınarı 1300 rakım
nektar gelişi artmaya başladı arılar cok calışıyor ve oldukca sakin onları hiç bu şekilde görmemiştim kuvvetli kovanlarda kapağı kaldırınca bal kokusu hafiften hissediliyor her taraf kır yoncası ve üçgül
fakat benim asıl nektar beklediğim sığırkuyruğu o henuz yeşil cicekleri tomurcuk şeklinde bakalım o zamana kadar inşaallah petek kabartmalar bitmiş olur
niğde harap;
geçen haftadan buyana 10 metre öteden kovanlardan bal kokusu geliyor du.
ama maalesef daha önce depoladıkları balları bile tükettiler.
şu an gelen bal sadece kendilerini doyuruyor.
ama iyi olan tek tarafı yumurta yoğunlaşması biraz arttı.zayıf arılara havanın iyi sıcak olmasıyla birlikte bol yumurta atmasını sağlıyabiliyoruz.
petek kabartma hemen hemen yok.bal sezonuna tam bir ay kaldı.ama merkezdeki bu durum yayladaki durumu haber verir vaziyette görünüyor.inşaallah bal olurda aldığımız arının masrafını kurtarırız.
herkese hayırlı günler dilerim
bulunduğum yer Balıkesir-ivrindi
havalar son günleri yağışlı ve serin
çaltıda yağmudan nasibini aldı
havalar bi türlü ısınmadı
kadrolar iyi ama havalar serin ve yağışlı
umarım bu yağmurlar ileriye dönük artısı olur
artık mavi dikeni bekleyeceğiz
oda olmasa son durak çam
kısmt bekleyip görecez
sayılar
selamlar bu ara internete fazla takılamıyorum konu biraz geçmiş olsada yeni fark ettim
benim bulunduğum yer samsun çarşamba busene akasyalardan arılar çok güzel nektar taşırken çiçeklerin yarısında çok şidetli lodos esti arılar dışarı bile zor çıktılar çıkanıda ruzgar sağa sola savurdu akasyalardaki çiçekleri salkımıyla birlikte döktü lodos böyle şiddetli olarak 3 gün esti çalışan arılar aniden durdu şimdi ise böğürtlen çiçekleri ve üçgüller var ondan sonra ver eli enseye
arkadaşlar binboğalara çıktım rakım 2100 kayseri sarız bölgesi her arı yaklaşık 1 kg petek ördü hala devam ediyor durum yağışlı ama arı dinlemiyor
çok güzel olacak galiba keven iyi giderse
10-12 gün önce yaylaya çıktık.3-4 gün mükemmel çalıştı.yarı yarıya stok oldu.şimdi ise saldırıya geçti.petek örme finiş.bu senede hava aldık gibi görünüyor.kara geven açtı biti bitecek.yükseklerde umut.keçi geveni en büyük umudumuz ama buunduğum yerde ne kadar var bilmiyorum.netice niğde geneli harap.
bende pazartesi 1800 rakımlı bir yaylaya cıktım arılarım son 1,5 aydır 1200 rakımdaydı
ancak havalar iyi gitmedi malum 10 günde bir petek zor kabardı
şimdi 2 günlük gelişmelerinde cok güzel polen topluyorlar sığırkuyrugu acmak üzere henuz acmadı ama bulunduğum yerdeki asıl nektar kaynagı kekik onunda daha 1 ayı var açmasına bakalım kısmet o zamana kadar kadroda 80 bini buluruz inşaallah
Petek kabartma yok. Bal hiç yok.İlavelerimiz bomboş.
Erdal hocam, arılı çerçeve sayısı kaç, o ilaveleri boş olanların…
Ankara-Kızılcahamam; 21 haziran civarı kabartmayı bıraktılar; dağda-bahçede gezerken çiçeklere bakıyorum üstlerinde bir sürü arı, oğul verir gibi her taraftan arı vızıltıları, sevinerek kovana gidiyorum kendilerinin ve benim kışlık balım hazır da satmaya yok;
Evet sayın Kangalağası; aynı bölge içerisindeyiz.
Bizim de Çankırı merkezde hemen hemen kapartma yok denecek kadar az, son yağan yağmurlar çiçekleri iyice mahvetti yine de az miktarda bal geliyor.
İstanbul Sarıyer bölgesindeki arılarımız kestanede iyi çalıştılar, bal birikimi gayet iyiydi. Yağmurlar 3 gün daha müsade etseydi, son yılların kestane balı verim rekorunu kırmış olurduk.
Arka arkaya yağan aşırı yağmurlar kestaneyi ve ıhlamuru anında bitirdi.
Geçtiğimiz haftasonu hasat etmeye karar verdik fakat 2 kovan açınca ertelemek zorunda kaldık.
Yağmurların hemen sonrasında müthiş bir yağmacılık eğilimi vardı. Kapağı açar açmaz abartısız binlerce arı hücüma geçiyordu.
Hasat için arının dışarıdan biraz birşey bulabildiği zamanları kolluyoruz.
Genelde kestane ve orman gülü yoğun bölgelerde arıcılık yapan arkadaşlarımız durumlarından çok memnunlar.
malesef konya karapınarda arkadaşları menmun etmedi…bazen piyango gibi vuruyordu diyollar kendi tabirleriyle…ama busene amorti cıktı diyorlar herkese saygılar.
Hava ani değişiyor.Şimdilik günlük güneşlik.Günün belirli saatlerinde arılar kovana dönük kanat çırpıyorlar.Çok hoş bir uğultu ile.Amigoları kimki,başlatıyor bitirtiyor?Hayırlısı olsun.
yalova kestane balı üreticileri gezginci olanlar yani ayçiçeğine gidecek olanlar bal hasadına başladılar haziran 20 sine kadar bu kadar balı ne yapacağız muhabbetleri yaparken 20 sinden sonra başlayan 3/4 gün sürekli hala ara ara devam eden yağmurlar hesapları tersine çevirdi kovan başı ortalama en az 20 kg kestane balı beklerken birden 10 kilo alsak yeter denmeye başlandı sağım yapan arıcılar durumdan hiç memnun değiller 3/5 kilo kovan başı alıyoruz diyorlar biz yerli arıcılar daha hasat yapmadık
izmir ;D mükemmel bana göre, kekik ve hayıt şuan tavan yapmış durumda dün sabah koyduğum petekler bu akşam kabartılmış ve bal konmuştu ve bu arı sadece 4 çerçeve.
Merhaba,
bahsettiğiniz durum İzmirin hangi bölgesi için?
Selamlar