Acele etmemek lazım…
22.04.2011 Bursa hava güneşli ve rüzgarsız.
ANKARA BU GÜN 16-18 DERECE SEYRETTİ GENEL KONROLÜ YAPTIM KOLONİNİN BİRİNDE ANA KAYBI OLMUŞ VE MEME ATMIŞ 10 GÜN HAVA SOĞUK GİTTİ AÇAMADIM ARIYI FIRSAT BİLMİŞER MEMEYE DOKUNMADIM HAVALAR BÖLE GİDERSE ÇİFTLEŞMEYE ÇIKAR HERAL NEDERSİNİZ
AYDINDAN GELEN BEŞ KOLONİNİN BİRİNDE AKTARIRKEN MEME GÖRMÜŞTÜM BİR GÜN SONRA AÇTIM MEMEYİ BULAMADIM KOVAN 10 ÇERÇEVE ARI SICAK BÖLGEDEN SOĞUK BÖLGEYE GELDİĞİNDEN ACABA MEMEYİ KESMİŞ OLABİLİRMİ
Elazığ
19 nisanda 1 koloni arı arı aldım 21.04 te şöyle uzaktan bir göz attım arı gircık yapıyordu fakan bu gün olduğu gibi değil
bu sabah 8 gibi kovan önünde bulunan vişne ağacında akın akın arı çalışıyordu kovan girişi oldukça doluydu
demekki aldığım arı güçlü ben daha acıp bakmadım hayırlısıyla pazara İnşallh
Öncelikle Caps Lock tuşunun yerini klavyede bir arayınız…
Sonra…
Şubat ayında ana arılar çiftleşiyor da Nisan sonunda mı çiftleşemeyecek?
Ana memesi dikmiş kolonide meme temizlenmiştir.
Olabilir bazen bu tür şaşırmalar…
22.04 cuma Bursa-Mudanyanın köyü, hava güneşli fakat çok rüzgar var buna rağmen arılar 4e kadar çok güzel uçuşlar sergilediler. Havaların soğumasından ve şerbetide kesmiş olmamdan dolayı ergin arıları dışarı atmışlar. hemen 20lt şerbet yapıp kovanların içindeki kabarmış peteklerin üzerine dökerekten verdim. yarın tekrar kalan arılara hem kontrol edeceğim ve hemde şerbet takviyesi vereceğim. keşke kanolaya gitseydim de bukadar beslemek zorunda kalmazdık hayırlısı.
halil abi teşekkür ederim ayrıca caps lock uyarın içinde
:-\
Samsun / Çarşamba ovasındayız. 15 gündür sürekli sisli, yağışlı ve kıştan kalma soğuk hava var. 5 Mart’ta kraliçesi ölen kovanın anası çıkmış ve 20 Nisan tarihinde yumurtaya gelmişti. Kabarmış çerçevelerim bitti ve 8 çerçeve full yavru dolu. Mübarekler yağmur, çise gidip gidip geliyorlar. Allah Zeval Vermesin Cümlesine (Amin).
Yalova Arıcılar birliğindeyiz.
Yüzü gülen arıcı yok birlik binasında.Sebebi arıların genelde aşırı zayıf olmaları.Bir çoğunun arı mevcudu 4/6 çıta arası.6 çıta arısı olan mutlu.Ama fazla yok öyle mutlulardan.2/3 çerçeve arı ortalamasında olanların sayısı az değil.50 gün kaldı bal akımına.Akıma 8/9 çıta arı yetiştirmek çoğunun amacı.
EVEEET SIRA BENDE:)
ARKADAŞLAR BENİM TOPLAM 5 ARIM VAR.2 TANESİ 10 ÇITADA, 1 TANESİ 5, 1 TANESİ 8 ÇITADA,SON BİR TANESİ HALA 1 ÇITADA??
1 ÇITA OLAN ARIMIN SONBAHARDAKİ SAYISIDA 2 ÇITA İDİ ZATEN AMA SONBAHARDA KONTROL ETTİĞİMDE ANA ARISINI GÖREMEMİŞTİM.İLKBAHARDA Varsa Anasına İlkbaharda bakarım dedim kendi kendime…İlkbaharda Baktığımda BİR ADET ANA ARI Görüntüsüne bürünmüş Anaarı var.AMA GERÇEKMİ yalancı anamı anlayamadım Vallahİ…YUMURTA ATMIŞMI DİE BAKTIM ATMIŞ…AMA ÇOK SEYREK.NAPCAM BEN …
Güçlü Arılarımdan Yumurtalı bir peteği zayıf olana takviyemi etsem naapsam?..BELKİ ANASI YALANCIYSA BİLE GERÇEĞİNİ YAPARLAR ?
ACİLEN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM…YOZGAT/ AYDINCIK
afyon.< çay<
sabah leyin kış gerigeldi sandım gündogan ve sisli ögleye dogru hava acıldı
herkkese selamlar.
Elazığ
1-2 haftadır hava bulutlu ve sağnak yağışlı
Arılar açlıktan ölmeseler iyi
3 günde bir ançak su bardağı ile 1,5 /1,5 er ölçek şerbet verebiliyorum
Allah sonunu hayra çevirsin …
Arkadaşlar ne söyleyebilirim ki bahar için, nisan da Karadeniz Ordu da sadece 3 gün hava iyi oldu arılarda açlık problemi var. Allah hayırlısını nasip etsin. İyi günler
30 nisan Yalova
Havalar hala istikrarsız.Güneşi unuttuk artık.Çocuklarımız bile soruyor artık güneş neden gözükmüyor diye.
Yalova’nında her yeri aynı değil.
Güney kesimindeki köylerde olanların arıları bir nebze iyi durumda.1 hafta içinde katlanır arılar.
Doğu kısmında olanlar hala umutsuz.3/4 çerçeve yavrulu çerçeve sayısındalar.
Yoğun besleme yapan kazanır.Arısına 3/5 kilo şekeri esirgeyen kaybedecek.
çorumdada durum aynı havalar soguk yagmur var ,
arılar hala 4/5 çerçevedeler ne zaman kuluçkalıgı doldurucak ne zaman ilave atıcaz belli degil
bahar gelmeden yaz gelicek gibi ne diyelim hayırlısı Allahtan
Osmaniyede şimdi nerdeyse sel seli götürecek.
Eskişehirde hava dengesizliği beni çarptı; köyü bıraktım şehire döndüm.
Mehmet amcam geçmiş olsun
Teşekkür ederim Şen kardeşim;
Çorumdan çok geçtik. Nasıl güzel olmuştur. Kendinize bakın. Selamlar.