Bulunduğumuz ya da haber aldığımız bölgelerin durumlarını paylaşalım

Karakovanda memeler kapandıktan sonra memeleri kesip kesip alırsınız…

Sonra karakovanda tekrar tüm çerçevelerde meme kontrolü yapıp, ilk yumurtlayan Hürremciklerden takıverirsiniz.

O da doğru, kutuların varlığını bir anda unutuyorum. :smiley:

Tekirdağ Marmara Ereğlisi süper.

7 adet dün böldüğüm koloniye tüp içerisine sadece ana arıyı koyarak bir tarafına kek sıkıştırarak diğer tarafının kapağı kapalı olarak hazır ana verdim. Bir sonraki kontrolü ne zaman yapsam iyi olur?

Yarın anayı çıkarırlar, Perşembe yumurtlar.

nevşehirde mevsim normale bindi elmalar cicek actı. 26 nisanda hazır ana ile böldügüm 10 kovanda analar yumurtlamaya baslamıs.arı sayımıızı 24 cıkarmıs olduk. petek örme işlemi süper.temelpetek gin sahabi ismail abi dün buardaydi sagolsun cok faydalı bilgiler verdi.sohbet esnasında zamanın nasıl gectıgını anlamdık.

Slm herkese Giresun da havalar sürekli yağışlı arada duruyor tabi hava bugün açtı akşamdan müthiş ayaz var yarın arılar full çalışır sanırım geçen pazartesi varova temizliği yaptık yarın kısmet olursa bi varova temizliği daha yapacağız.zıpkıncı formunda bıktım nefesinize sağlık bol kanlı avlar diye diye burdada herkese bol bal ve sıhhetler dilerim…
Saygılar…[/i][/font][/color]

Varroa mücadelesi için biraz geç değil mi?

Operasyon yapıldı.

İki tane kapalı yavrulu çıtaya, üstten çıtalı kovandan emanet anayı alıp 5 çıta da arı silkeleyip ayırdık.

Bulunduğu kovan 16 çıtanın 12 tanesi yavrulu, sıkışık vaziyette meme dikmeden devam ediyordu, epey rahatlattım.

Hayırlısıyla sonucu bekliyoruz, emanetin başına bir hal gelmeden şu anayı da al ki rahatlıyayım. :smiley:

Büyük kovana mı alındı?

Şimdi şöyle artık elimizde o kadar çok çeşit kovan-kutu opsiyonu var ki, açıkça belirtmek lazım… :smiley:

Orhangazi’lerde yumurtlama tamamen gerçekleşti… Yumurtlama bekleyen yok… Birçoğu kolonilere sürüldü 5 çerçevelik strafor ruşetlerde. Bazıları Mustafakemalpaşa’daki götürdüğüm bölmelerde…

Hem bende hem de ekiplerde takip altında…

3 tanesi de çiftleştirme kutularında beklemede… Neden?

Çıkacak işçi arıları görmek istiyoruz.

Gençlere ve becerebilen akranlara kolaylıklar dilerim. Benden paso.

Büyük kovanda iki ballı çıta arasında iki yavrulu çıta.

En dışlarında da iki taraflı bölme tahtası (şurupluk).

Hemen yanında geçen sene bölerek oluşturduğum koloniden, kutulara iki çerçeve arı almış, bir çıta yavrulu parçalamıştım.

Sıkışık durumdaydı, dün açtığımda 9 çıta yavru ve bir sürü arı sütü doldurulmuş meme hazırlığıyla karşılaştım.

Alt kata iki örülü, bir temel petek girdim, üst kata 3 çıta arılı çektim, sıkşıklığı ancak giderdim.

Çok sürmez gecikirsem dalakları asar. :smiley:

Çılgın gibi yumurta atıyorlar, hızına yetişmek mümkün değil. :smiley:

Çorumda hala havalar soguk ,
dün geceki soguktan cevizler hep yanmış , kontrole gitmiştim kovanları açamadım.

Bizde Zonguldakta sıkışan 10 kolonimize katları attık. Bu hafta içi 5 kovana daha acil kat atmamız gerekiyor sıkıştılar (7-8 yavrulu çıta, toplam 10 çıta). Havalar bir açık bir yağmurlu gitse de hava sıkcaklıkları normale döndü. Hava açık olduğu zamanlar kovanların önlerinde muazzam yavru uçuşu gözlemliyoruz...

slm abi geç ama babam bu işi 20 senedir yapıyor başka işten güçten fırsat bulamadığı ıcın geç kaldık bu hafta bı temızlık daha yaptık ama arıların durumu perişan kayıp 6 ya ulastı neyse hayırlısı teknık arıcılığı öğreticem pedere inşllah sayenizde…

Beykoz da herşey yolunda

http://img860.imageshack.us/img860/5315/dsc00963y.jpg

Tosya’da arılar bal yapmak için hazır. Ama 19 -20 mayıs boş geçti. Havaların ısınması lazım. Yağmurlu, kapalı ve hafifde soğuk sayılabilecek bu havalarda arılar oğulada bozulabilir. Fazla şerbet vermemek lazım. Ancak aç olan arılar varsada şerbetlemeli. Hayırlısı. İbrahim Hakkı Hz. ne demiş. Mevla görelim neyler…Neylerse güzel eyler…

Ankara kazandaki üç arıya 12 mayısta yarım ballık kat attık.
Tabi otamatikmen şurubu kestik.
Eksik malzemeden dolayı hemde 10’ar kabarmamış petek verdik.
Dünkü kontrolde ballıkların üst taraflarını kabartıp ıslamaya başlamışlar.

adıyamanda durumlar ii gitmiyor

Giresunda 5 gündür havalr güzei kestaneye kadar böle havalar acarsa arılar süper olur benim arılar hazırlanır ama havlar geç açtığı için çoğu arı kestaneye hazırlanamaz…