Bulunduğumuz ya da haber aldığımız bölgelerin durumlarını paylaşalım

slm burada havalar yamurlu arıların hebsi kovandan cıkamıyorlar bazen hava acıyo cıkınca hava 2saat sonra yakmur yayıyo arıların bir bölümü dısarta kalıyo

ankara haymanadan polen gelişi çok dün 11.00 civarı ilk ogulu aldım 2 tanede bölme yaptım bugün hava genelde kapalı geçti bu günümüze şükür ediyorum. Bol mahsüller herkeze.

bandırmada polen gelişi bitti gibi cok azaldı bal geliyor cok olmasada yeterli selamlar

Dayımın tam evinin karşısındaki akasyaların durumu ise bu halde ama arı bugün ancak uçabildi…

http://img805.imageshack.us/img805/751/img8707.jpg

Aslında gümbür gümbür bal gelmesi gerekirken, yavruya zor yetiyor.

Konya da sürekli yağmurlardan dolayı kattaki arılar oğula meyil başladı. çiçek bol merada ama uygun hava yok.

Ankara akyurt 2 gündür kapalı bu gün açılmaya başladı polen akımı güzel ama yağışlardan oğula meyl başlayacak kuluçkalıklara polen blokesi yapıyor kısmetse yarın arılıktayız

Kayseride hala yağışlar bitmedi bir gün yi oluyor birgün rüzgarlı.

sivasda aynı durumda sabahları biraz güneşli öğleden sonra yağışlı.

Malatyada hersey yolunda tam 2 oğul yakalatım bugün

Zonguldakta havalar bi kaç gün açtı. Polen gelişi var bolca. Bu günlerde biraz kapalı ama güneş azcık kendini gösterince arılar hemen çalışmaya başlıyor. Kovanların nerdeyse hepsndei yoğun yavru uçuşu gözlemleniyor.

herkese hayırlı geceler dilerim
havalar burada da serin ve yağışlı
umarım akasya ve çaltının açmasına düzelir
şimdilik beklemeye devam
hayırlısı artık

biz güneşi gördük bugün:)genelde güneşli,bazen az bulutlu hava vardı.
uşak-banaz

malatyadada şu anda arı işi güzel gidiyor inşallah böyle devam eder.
:slight_smile:

Mesaj yazarken nerede olduğunuzu belirtiniz.

'‘Bizim burada’

Diye başlıyorsunuz nerden bilecez sizin orası neresi ?

Belirtenlere teşekkürler.

Bende yazayım bari Yalova durumlarını.

Yalova 1 haftadır duraksadı.

Petek şişirmeler durdu.Aşırı bir polen yada bal akımı yok demekki.

Arıların genel durumu 10 yavrulu 15 çerçeve halinde.

Kata gelemeyenlere bir iyilik düşünüyoruz ilerki günlerde.

Tekirdağ Marmara Ereğlisinde kanola balı hasadını yaptım.Sezon geç kalmasına rağmen arı toparladı,darısı arıcı arkadaşlarımın başına.

Ankara Çamlıdere de babamdan aldığımız haberlere göre arılar 10 çerçeveyi tamamlamışlar.

Hatta 4-5 gün hava kapalı gidince bazıları meme yapmışlar.

Mustafa hocam negüzel haber Allah bereketini arttırsın. İnşaallah kestane ve ayçiçeğindende bol bereketli hasat yaparsınız.

Zonguldakta işler yoluna girmeye başladı.

Güneşli günleri görmeye başladık.

Çok sağolasın Hüseyin bey darısı başınıza Allah inşallah hepimize bol ürün nasip eder.

Gümüşhane’de genellikle yağmur var.Arılar ihtiyaçları olan balı karşılayamıyorlar. Mecburen haftada bir de olsa şerbet veriyoruz. Flora çok güzel ama arılar yağmurdan çalışamıyorlar. Hatta bazı kolniler erkek larvalarını söküp atıyorlar. Kriz yönetimi gibi bir şey… Herkese bereketli sezon diliyorum.