Bulunduğumuz ya da haber aldığımız bölgelerin durumlarını paylaşalım

Kestane geç açarsa, arılara 3’üncü katları atmak gerekecek… :smiley:

Bilinen papatyadan yararlanıyorlar mı bilmiyorum, hiç dikkat etmedim doğrusu. Yalnız boyu yaklaşık 70 - 80 cm olan, çiçekleri bir dal üzerinde birleşik olarak 7 - 8 adedi bir arada irice açan, papatyaya çok benzeyen bir bitki var. Tohumları karahindiba gibi uçuşarak dağılıyor. Yaklaşık iki yıl önce Bolu’da orman kenarından sökerek getirmiştim. Şimdi çok yayıldı. Bundan yararlanıyorlar mı onu da bilmiyorum. Bolu çevresinden bilenler varsa hem adını hem yararını öğreniriz.

Atalım, bu güzel bişey değil mi :slight_smile:

ben perşembe günü 5 tanesine ikinci ballığı koydum iki gün sonra kırmızı kafa petekleri sarmak bir yana ikisinide kabartmış ikitane daha ekledim birisi bir peteği sarmış üc ilaveyi geri alıcam bir numara yok onlarda şimdi acmış olsaydı kestane sekiz arıdan altısını oğul vermeden kestaneye atardım oda benim icin yüzde yetmiş başarı olurdu ki başarı bance koloni yönetiminin ama başarının sahibi cok olur biline selamlar

Sayın Camgöz ;

Oğul riski devam ediyor mu halen. Kestane açmadı daha burdada. Koloniler 20 çerçevede sıkışmaya başladılar. 2. ballıkları koymaya devam mı etmeliyiz?

Çorumda 16 arımız var 1 haziran itibari ile çok şükür 14 düne ilave attım .
bunlar dolarsa 2. ilaveyi doldurmuş sayarız :smiley:

sayın merci oğul işi bitmez hele arın kuvetli birde nektar gelmiyorsa vay halime şimdi biraz nektar geliyor da sıkıntı yok selamlar

Bursa Mudanyanın köyü…
ikigündür bir duraksama var akasya yeni geçti ama karaçalı yetişti. bal akımı yavaşlayınca anada rahat rahat yavru atmış. biryandan katları koyuyorum bir yandan da bölme yapıyorum. 26nisanda böldüğümüz 9kovanın arıları neredeyse 8-9 çıtaya ulaştılar yalovaya kestane yolculuğuna hazırlar. acilen petek hazırlamam lazım. hayırlı bereketler…

Ankara Çamlıderede bolca üçgül var.
Üçgül olduğu sene bal çok oluyor oralarda.
Çoğu arı 2.ballıkları kabartmaya başlamışlar.
Ankara kazan da ise çerçeveler hemen hemen dolmaya yakın olmuş.
Gayet güzel nektar akımı devam ediyor.

sivas merkezde havalar 3-4 gündür açtı arılarım 15 ile 17 çerçeve civarındalar henüz akasyalarda bir hareket yok ancak durum iyi görünüyor arılar kendi ihtiyaçlarından hariç bir miktar bal arttırmaya ballıklara koymaya başlamış, allah hayırlısını versin inşallah tüm arıcı arkadaşlarıma verimli bir yıl diliyorum

15-17 çerçeve arıda ballık olur, ballıklar olmaz. :slight_smile:

Bandırma nın dogusunda karacalı lar acmaya başladı bal akımı güzel fakat ogulu engellemek cok zor bu yıl.

Bandırma’nın doğusu?

Neresi?

bandırma nın 20 km karacabey tarafı kara dag etegi.

Trakya - Saros Körfezi… 8)
Kanola ve akasyadan rüzgar ve yağmur yüzünden hiç faydalanamadık desek yeridir.
Nektar gelmediğinden yaklaşık 2 haftadır yerimizde sayıyoruz.
Petek kabarttırabilmek şöyle dursun ; neredeyse analar yumurtayı kesecek durumda…
Bugün 2 çuval kek daha yaptırdım…
Geçen yıl bu zamanlar bahar balı süzerken şimdi hem kek hem de şerbet besliyoruz…
Bakalım ayçiçeğinde ne olacak… Bal alamayacaksak sayıyı çoğaltmak daha mantıklı geliyor bana.
En azından gelecek yıla yatırım yapmış olurum…
Nasıl olsa seruma bağlı yaşıyoruz ::slight_smile:

Mersin yaylasında da durum aynı 1 haftada bir petek ancak yarısı kabardı. Arılar güzel gidiyordu ama bir anda nektarda bir boşluk oluştu İnşaallah bundan sonra düzelir

http://www.yukleresim.com/images/04231259885527085327.jpg
Yukleresim.com
Gaziantepde otlar henüz sararmaya başlamadı şimdilk bal akışı devam ediyor polen gelişi çok azaldı

http://www.yukleresim.com/images/21931048665862522573.jpg
Yukleresim.com
geçen yıl böyleydi bu yıl maşallah 07.06.2011 tarihi ile görüntü böyle çok şükür

http://www.yukleresim.com/images/03504657014199632202_thumb.jpg
Yukleresim.com

birden fazla arı olur onların ballığındada bal birikmeye başlarsa ballıklar olmazmı halil abi :slight_smile:

Giresun yagmurlu

Yüksekleri yağmur sis …

Ankara halen yağmurlu arı dışarı çıkamıyor ani yağmurlar tarlacılara dönüş izni vermiyor gibi oğuldan kurtardığım koloniler yeniden hazırlığa başlarsa bu sefer mangalı alıp doğru halil abinin yanına giderim orda hesaplı bi kuzu bulsak anca yetişir hepsine :smiley: