deli dumrul kardeş ankarada bal akımı nasıl başladımı.
Dün genel bir bakım ve petek ihtiyacı vardı. akşam üzeri 6 gibi petekleri vereyim dedim yarısı elimde kaldı. gün günü tutmuyor nedense. hayırlısı olsun karaçalı imdata yetişti, kestanenin ıhlamurun açacağı yok galiba…
Bugün Eskişehir’de çok güzel akım vardı…
Arı petek kabartma konusunda çok başarılı…
Ancak haftasonu bozan hava, arının da aklını karıştırmıştı…
2-3 kolonide memeler gördük…
Temizledik, kendileri bilir.
Ya ıhlamura giderler ya da bozkırda kalırlar.
iki gündür Sivas’da güneşe hasret kaldık.
Ankara’da da yağmur en büyük sıkıntı…
Peyzaj muhteşem, her yer Marmara gibi yemyeşil ama arılar çıldırdı. Bugün sabah 7 civarında çiseleyen yağmura rağmen tarlacılar kovandan fırlayıp çıkıyordu. Kemerler sırlanmaya başladı. Polen azalmıştı ama yeniden yoğunlaşacağını umuyorum.
Ali sefa abim bal akımı çok güzelde hava kapalı mevsim geçiyo tam zamanı şimdi iğdeler çiçek açmak üzere hardal çi,çekte,fiğ çiçekte , üçgül çiçekte, kekik geliyo 10 güne kadar geven geliyor ama hava kapalı zemin hazırlamaya çalışıyoz abi
Ankara Kazan’da iğdeler açalı bir haftayı geçti.,
3 tane sağlam arının biri 1. yarım ballığı doldurdu sırlamaya başladı 2. yarım ballığıda dolduruyor.
Diğer ikisinde de 2 şer yarım ballığı sırlama olmamasına rağmen yavaş yavaş dolduruyorlar.
İki tane bölme almıştım biri şıkıştı yarım ballık kat attım arı sardı kabartmaya başladı.
Bu günlerdeki yağmur ortamı tazeleyeceğini umuyorum.
kastamonu şenpazarda durum vahim polen durdu nektar akışı yokdesek yeri buyıl balyok bizde hava şartlarından
Zonguldakta 3 gün yağışla ara veren petek kabartma işi dün tekrar başladı.
Edirne - Saros körfezi…
Kara çalıdan gayet güzel nektar akımı geliyor…
Kanola ve akasyadan alamadığı nektarı karaçalıda yakaladı.
1 hafta önce verdiğim kekler bitmek üzere…
Petek kabartma hızı tatminkar.
Şimdilik yüzümüz gülüyor ama 1 hafta sonra çalı da geçecek…
Ayçiçeğine kadar başka akım da yok… gerisi kısmet…
Hilmi, ne keki bu yahu?
Uşak’ı sel götürüyor.Hergün yağmur yağıyor.Metorolijiye göre pazar gününden itibaren yaz başlıyor ;D
Yalova durumu…
Arıcılık kariyerim boyunca böyle bir sezon olmadı.
16 hazirandayız hala kestane açmadı.
20 güne yakındır arılar kovan içinde pinekleyip duruyorlar.
20 gün önce konan ham petekler öylece duruyor kabartılmadan
İyi başlayan bir sezondu
Arılar bahar dönemini çok güzel geçirdiler
Taaki bahar çiçekleri bitene kadar.
Mayıs ortasında duraklama döneminde giren arılar Haziran başında gerilemeye başladılar.
Haziran ortasındayız hala bir kıpırdama yok.
Yağmur duası yapardık eskiden şimdi yağmasın artık diye ediyoruz ![]()
Keşke yükleyip getirseydin Es-Es’e…
Bizim 3 çerçevelik bölmeler bile 2’şer tane petek kabarttılar. Bala gidecek ağabeylerine kabarmış petek ördüler.
Bende 6 yıldır aynı köyde baharda duruyorum, böyle güzel bir yıl görmedim.
İnanılmaz gelişiyor arı…
Tamam bitti artık çerçeve bağlamam dedikten sonra sanayiden 120 tane çerçeve aldım.
Dün itibarıyla onlardan da kaldı 12 tane…
Kesin yetmeyecek…
Bizim ekibinkilere dalayım diyeceğim, onlarda habire çerçeve aranıyor. ![]()
Vadiden çıkarken 2 çerçeve böldüklerimiz kata çıkmaya başladılar.
Yok bir de bala yetişselerdi.
Bugün hava bozdu ya, Allaaaaahhh ne meme dikerler bala gidenler.
Sayın Zafer bey bizim buralar da(Kdz.Ereğli) aynı, henüz arıların nektar alabileceği bir şey yok. Kestane daha
açmadı, böğürtlenler tek tük açmaya başladı. Arılar 15 gündür bırakın ilerlemeyi sanki sayıları azaldı, bir tuhaflık
var kovanlar da. Arılar duvarla da geziniyor bteklere helede ham peteklere hiç itibar göstermiyor. Bakalım ne olur.
Hayırlısı inşallah. Sezonun girmesini dört gözle bekliyoruz.
Zonguldak bulutlu bu günlerde.
Petek kabartma tam hızlanmışken sekteye uğradı.
Hava açıkken 2 günde bir yaptığımız arılık ziyaretlerinde 30 ham petek verirken bazen petek bağlama, çıta telleme işlerine yetişemezken. ( 20 kolonide )
4-5 gündür işler duraksadı.
Yine yağmur görünüyor 2-3 gün.
Kestane açmak üzere. Sürgüler kalınlaştı,bir kaç güne açacak gibi.
Kamil Bey’in dediği gibi. Ham peteklere itibar yok, duvarlar arı dolu.
Abi bildiğimiz kek işte . Pudra şekeri + bal karışımı ;D
Taşıma su ile değirmen döndürmeye çalışıyoruz bu sene…
Bizde vadi vardı da biz mi gitmedik.
Kestane vardı da biz mi götürmedik ![]()
Arıcılık size güzel abi :![]()
Sayın Bilen böyle devam ederse biz de Hilmi bey gibi kek verecez herhalde. 2 gün önce ilave katlı koloniye
yaptığım kontrol esnasında yavru durumunun tavan yaptığını, fakat çerçevelerin kupkuru olduğunu gördüm.
Neredeyse arı açlık stresine girecekti. Elimin altında yarım kilo kek vardı onu hemen verdim oyalansın diye. Durum
şu an da bizim burda bıçak sırtı gibi! Kestanelerin ve havanın açması için dua ediyoruz. Nasip inşallah.
İzmir K.paşa’dada durum hiç iç açıcı değil bu sezon arılar doğru dürürst hiç gelişemedi izmir merkez güneşli k.paşada kapalı yağışlı anaların çiftleşip yumurtalamaları gecikmeli oldu, DİKKAT edilecek önemli konulardan en önemlisi hazır ana alıp kullananlar, çünkü analar doğru dürüst çiftleşmedikleri için gelecek yıl kovanlarda dengesizlik yaşıyabilirler. ???
Kırşehir
Polen gelişi durmak üzere.Akım devam ediyorsada geçen ayki durumu şimdi gözlemleyemedim.Oğula giden 15 çıtalı bir kovandan çıtanın tamamına yakını sırlanmış bir çıta çektim(daha şeffaf ve akıcı balı var).Larva dahi kalmamış kovanda memeleri ikinci kez bozdum. Gezen anaların ikisini öldürdüm birini bıraktım.
Oğullar güzel çalışıyor çıtaları kabartma ve yumurtlama iyi. geçen ay güzel akım olmasının sebeplerinden yem bitkisi olan fiğ şimdi kurudu.
Yağmur güzel yağdı.Floraya etkilerini kovanlarda görürüz inşallah.