Bulunduğumuz ya da haber aldığımız bölgelerin durumlarını paylaşalım

Hemde çok kalabalıktık sonrada o Menemenli dayının arılarının üstündeki suyun oradada mangalı yaptık arılar bal yapmazsa yapmasınlar tatili yaptık :slight_smile:
kurşunluda sağım yapıpta gidersiniz herhalde ama sanki daha birhafta ongün buraları bizi kaldırır. Paşayiğit’e gidiyoruz busene Babaeskide pek çiçek yokmuş. Köydeki gezdirmediğimiz arılar da güzel, sabahtan petek bile verdim.

Arıyı Göbel civarına yani yakınımıza götüreceğiz…

Günübirlik gider alırım balları… Evde süzer, ertesi gün akşam süzülmüşleri verir dönerim…

Ayçiçekler 2-3 gün içinde açmaya başlayacak Göbel civarında…

Ama dediğim gibi gidesi yok insanın bugünü görünce…

Ayrıca Göbel civarında o mavi diken merada çok yine bu yıl…

Geçerken özellikle baktım… :wink:

Bu gün öğleden sonra arılara baktık.
Dışarıdan bakınca arılar çok güzel çalışıyor geldi bana,
Kestane kokusu da var arılıkta, ıhlamurla karışık
ama kovanı açınca içeride fazla bir stok yok.
olan da sırlı değil.
Civardakilerle konuştuk, bu sabah basra vardı, dediler.

Sanırım bal yeni gelmeye başladı, o yüzden kovanda pek belli olmuyor.
Gelecek haftasonuna kadar bekleyeceğiz, ayçiçeği hazır olursa biz de yenişehire gideriz artık

hadi hayırlısı sen ya cicekten ya tikenden vurucaksın işallah gitme son dakkaya kadar bekle bir gece haber ver sabah arılar ayciceğinde olur halilbeyden al akılı halil beye ver bizikide iş yani sen iyisini bilirsin selamlar haber işi gecerli

Balsıra konusu dikkat çekici şekilde vardı…

Kestane yapraklarında damla damla parlaklıklar vardı…

Stok ve sırlama beklememek lazım gibime geliyor ki arı sinirden geberiyordu 10 gündür. Bugün rahatlamıştı…

Bekir abi, henüz seferberlik ilan edecek durum yok… Ekip henüz burada arı taşımaktan bıkmamış. Ben geldim gerçi, bıkarlar…

Aslında Trakyaya gitmeden de yakınlarda ayçiçekler vara ama alışkanlık galiba. hem yakınları pek bilmiyoruz bırakıp gelsek gözümüz arkada kalır mı bilinmez???
bugün kahvenin önünde 5kamyon vardı daha yukarıyada çıkmış birkaç tane kaçış büyük vesselam.

Bergamalılar gittiler haftaiçi…

İzmirlilerde çerçeve dolduruyordu kuluçkalıklara sallanmasın diye…

7 çerçeveyi 10 çerçeveye tamamlıyorlar…

Durduk sorduk…

Arının karnı tok ama bize birşey vermiyor diyor İzmirli…

Kaçacağız diyor…

7 çerçeve bal verirse, bizimkiler direk tenekeye toplar…

Arıcılık bakış açısı değişmeli…

mehmet abi kanımızda var biz mustafa kemal atatürkün torunlarıyız allah ondan razı olsun mekanı cennet olsun
bize bıraktıklarının yarısını cocuklarımıza bıraka bilsek bile başarı sayarım kendi adıma mücadele ruhu ordan geliyor bende üzülmüyorum kestane olmasa cicek olur cicek olmassa pamuk olur oda olmadı püren olur oda olmadı
sekiz arıylan kışı cıktım şimdi onyedi oldu böleriz bir on kovandaha al sana yirmiyedi oldu daha ne olsun sekiz arı iki yılda otuz oluyor birliğede üye oluruz allah bereket versin diyorum selamlar

3 eksik kaldı demek…

3 ana arıyı da ben halledivereyim bari…

olmadı şimdi hesap zaten ontane senden bölme yaparken alıcamız analar dahil ücte sen verirsen tam otuz oluyor bölmelerde ben ilk sıdayım unutma ben onüctane kovan alayım sen şenzokta biryat nasılsa canın sıkılır birgün selamlar

http://img32.imageshack.us/img32/2442/dsc07059g.jpg

Selamlar

Bizlerde Akpınar köyündeki Arkadaşların arılarını süzdük.

Dokuz koloniden 8 Teneke bal aldık.

İnşallah yarın gece Tandır köyüne götüreceğiz.

Maşallah.

Çok sevindim, gördüklerimden…

Ne de olsa benim öğrencilerim… :smiley:

selamlar abi petekler cok güzel maşallah bereketli bir yıl allah yemeye nasib etsin işallah

9 temmuz 2011 Mustafakemalpaşa,
Kovanlardan koku geliyordu tamam dedim hastalık belirtisi,benden bu kadar arıcı olur.Yakından kokladık soğan kokusu…
Sorduk ettik çevrede epey soğan ekilmiş bu yıl,tohumlarını almak için.Arı soğan çiçeğinden almış balı,ileriye doğru gittim Bostandere Köyü civarına.
Yol kenarında ay çiçekleri ekilmiş daha önce görmemiştim,ölçtüm arılara olan uzaklığı yoldan 4,8 km.Kuş uçuşu 3,5-4 olur.Kışlık balını alır herhalde arılar.Hocalarımdan bir de öğrenmek istediğim,küçük kovanlar yaptırdım 2 tane.Ana arı yaptırmak istiyorum,diyelim ana arı yaptılar bu saatten sonra çiftleşirler mi? Selamlar.

Soğan balı…

Nasıl olur acaba?

Ana arı işi…

Rahatlıkla çiftleşir.

soğan balının iyi olmadığını duydum desem ahmet hocam darılır en iyisi ahmet hocam yesin bize söyler lezzetini

Bal acı olacak, boğazı yakacak diyorlar ya ;D

Maaşallah.

Bizim birlik başkanının neden arılarını Eskişehir’e kaçırdığı belli oldu.

Sizin başkan geç kaldı…

Ben, sizi davet ettiğimde gelecektiniz.