Ben çıtayı tellerken çıtanın yan taraflarına monte ettiğimiz kısa çıtaları bir maşa gibi tutup gerdire gerdire işlemi sonlandırıyorum, bu şekilde olması gerektiği kadar gerginlik sağlanıyor ve yanlardan kesme yapmıyor. Bu bana oldukça kolay ve pratik geldi.
yan kısa cıtaları karsıdan karsıya sıkıstıran bır alet resımlemıs halıl abı oncekı sayfada sonra tellerı sık bagla cıtayıda gerdırmeyı bırak sıpsıkı olsun …
Hüseyin bey çok basit bir şey, şunu da söylemeliyim bu anlattığım çoğu kimseye kullanışlı gelmeyebilir. çıtanın yan taraflarındaki kısa tahtaları (resimde 220 iberli kısmı) bir maşa gibi tutarak gerdireceğim teli, çektiğim tarafa doğru bir kaç kez (teli maşanın arasında sıkıştırarak sürtmek suretiyle) çekiyorum bu şekilde tel hem gergin hem de düzgün oluyor. Bu tahtalar yerine başka cisimler de kullanılabilir, bu tahtalar hepimizin elinin altında bulunduğu için böyle bir örnekleme yaptım.
Hatalı takılan yamuk yumuk ollan tellere tam yapışmayan ham petekleri kullanmak ne gibi sonuçlar Çıkarır
bu petekler eğer kullanılamıyacaksa eritme dışında ne yapılabilir
Şimdi anladım. Benimde sıkıntım telin yan tahtayı keserek oturması ge yeterli gerginliği saağlayamaması. Bu arada elimde delik delmek için bir matkabım olmasına rağmen bu işlem bana zor geliyor onun yerine 10 luk tel zımba ile deliğin olmasını istediğim noktaya tel çakıp sonra tornavida ile telleri söküyorum. Bazan sıkışık anlarda kurtarıcı çözüm oluyor.
Kuş gözü takılmış çerçeve yanak ağacı görmek isteyen arıcı vardı onun için yükledim.
Arıcı Ahmet’in dediği gibi biraz fazla işçilik gerekiyor.
Arısı az olan veya uzun kış gecelerinde yapılabilecek iş bulamayanların yapacağı bir işlem diyebiliriz.
murat bey teşekürler. ancak tel gerili olarak bir foto daha alabilirmiyiz. birde kuç gözü ölçüleri ve nerden temin ettiğinizi paylaşabilirmisiniz. saygılarımla.
Kusura bakma yazıya ‘ya’ diye başladığım için murat abi saygısızlık anlamında anladın sanırım ama biz Giresunlular ya kelimesini çok fazla kullandığımızdan farkına varamadım forumda yazarken…Sizin gibi bilgi dağıtan bir insana sadece dua ederiz saygısızlık asla yapmayız…Tekrardan özürdiliyorum ‘‘ya’’ dediğim için…
Bizim patentle işimiz olmaz. Anladığım kadarıyla faydalı bir model var ortada paylaşılırsa kullanırız amatörce. Hocamında adını zikrederiz sağda solda.