Çiçektozu niçin acı olur?

abiler bazı tahminlerim vara ama bir kaç gün evel pollen tuzaklarını kurdum ve sağolsunlar topladılar

lakin 1 ay evel toplana pollen tatlıdı şimdise acı temmuz ayınıki acaba bu aydan dolayımı yoksa

kurutmadamı bir hata oldu ve acı pollen aynı faydası varmı tatlı pollen gibi???

“Pollen” keşke şunu kullandığımız şekilde yazsaydınız.

Aslında daha kolayı var türkçesi “ÇİÇEK TOZU”

Depends on pasture and foraging sources.

Teyfik, önce isimden başlasak…
Adının doğru yazımı Tevfik.

Sonrasına bakarız. Çiçektozunun tadı alındığı kaynağa göre değişiyor. Ankara şartlarında da acılaşmanın eli kulağında.

Çiçektozunu değerli yapan, içerdiği protein, mineral vb. olduğuna göre bence acı olan da yararlı.

İsmini hatırlamadığım bir kaynakta yapısında acılık olan bitkilerin daha şifalı olduğunu okumuştum.
Bizler ise her yediğimizin lokum gibi tatlı olmasını bekliyoruz. :frowning:

abiler teşekkur ederim cevaplar ve öneriler için adım boyle ne yapalım 30 seneden beri sizi ama nasıl

istersiniz yazın sorun değil herkese saygılarla

Ağabeyim Çiçektozu nu ayrı ayrı mı yazacağız?Bitişik yazılmış Kenan bey tarafından.

Şu ana kadar tadında acılık görmedim.

esselamualeykum ben bu siteye yeni üye oldum bu siteyıkuranlardan allah razı olsun polen baharın başında acı oluyormayıstan temmuzun ortalarına kadar tatlı ondan sonra acılanıyor mevsimsel çiçekleklerle alakalı bu benim görüşüm benim bir de sorum var bu çiçek tozunu üretiyoruz güzel bunun pazarı nasıl nasıl alıyorlar kaça alıyorlar bu konuda yardım istiyorumbenim 40 kovanım var 30 kovanından polen alıyorum 50 kg rama yakın çiçek tozu yani polen aldım üretmek güzel bunu paraya çevirip hakkımızı alabilirsek buda daha güzel olacak inşallah saygılarımla

Gülmem lazım…

Ben de Bilecik tarafına poleni buradan gönderiyorum… :slight_smile:

Aras Kargo ekibi pazu yaptı…

Polen acılığı…

Aslında bunu dayımın yanında söylemek zor.

Polende tat aranmaz der kestirir atar.

Ama yabani yoncadan gelen kahverengi bitter polenleri en sona saklar.

Polen tadı çiçeğin kaynağına göre değişiyor…

Hava baharlaştıkça tatlı, yazlaştıkça acı…

kestane polenini tek gecerim cok tatlı helva helva ha bahardada tatlı polen var ama karıştığı icin acılanıyor dayım haklı
polende acılık aranmaz bala karıştırılıp yenir

sen yine gül halil kardeşim satıyoruz hamd olsun 50tl den havada gidiyor o konuda sıkıntımız yok biz perakende 100 tl den veriyoruz biz bu paraya toptan satabilirmiyizin hesabını yapıyoruz sadece.

Çiçektozu, toptan ve 50 tl. veya 100 tl. :slight_smile:

İyi para … :slight_smile: ::slight_smile:

Hakkımızı alabilirsek…

Nedir hakkı sizce polenin?

Veya hayatınızda para vererek kaç kg. polen aldınız?

Bu fiyatlara göre biz sebil dağıtıyormuşuz.:smiley:

bende balda otuz cicek tozuda otuz tl ucuz modundaki müşterilere özel sen pahalı ver deyince iyimiş fiyat gitsin böyle diyorlar

Aha pazar :slight_smile:

Kestane ıhlamur karışımı bu senenin üretimi çiçektozu kg 30 tl :-\

Bazı kişiler 8 saat çalışır 700tl alıyor bazı kişileler yine 8 saat çalışıyor 1000 tl alıyor bazıları 8 saat çalışıyor 3000 tl alıyor bazıları 8 saat çalışıyor 5000tl alıyor yadda daha fazla alıyor hepsi 8 saat çalışma sonucunda alıyor soruyorum size adeletli bir paylaşımmı hepsi 8 saat çalışıyor ama değişik miktarda paralar alıyorlar kimisi az yorularak kimiside çok yorularak alıyor ama faklı miktada alıyorlar neye göre hesaplamamız gerek adil bir dahıtımmı ? saygılarımla

İsmail bey

Yorularak çalışma sonucunda bakılarak yapılan yorum yanlış olur diye düşünüyorum

çünkü her işin kendine göre zorlukları vardır .

En üst kademeden yönetimden başlayarak aşağıya doğru iner, bu inişte yorulma durumuna bakılmaksızın

kazanılan parada o ölçüde düşer.

2000tl fazla para alanda yetmediğini söylerken, 739 tl alan askeri ücretli nasıl geçinsin

haklısınız ama; her su aka aka yolunu kendi yapar

Adil dağıtımın yapılabilmesi için fazla para kazanılan kişiyle yer değiştirmek gereklidir

bunun amacı kolay nasıl para kazanıyor bizimde görmemizden geçer fakat

hiç bir paranın kolay kazanılmadığını yer değiştirdikten sonra anlarız…

ismayil bey naka ekmek oka köfte kimse ilkokul mezununa 5 bin tl maaş vermez kimsede ünüversite mezununu
yediyüz tlye calıştıramaz ha istisnalar kayideyi bozmaz