Merhaba Değerli Arıcı Arkadaşlarım,
Ben Çorum’luyum. Çorum leblebisiyle meşhur olmakla birlikte , tarihi saat kulaesi ve sahabe mezarlarının bulunması ayrıca Hitit’lerin bu şehirde önemli kalıntılarının ve başkentlerinin bulunması ilk akla gelen farklılıklarındadır. Çorum flora yapısının , arıcılık için çok uygun olmadığını düşünmekteyim. Ürün olarakta il ortalaması 15 kg. civarındadır.Bizde arıcılık çok kazançlı olmamakla birlikte çok keyiflidir.
Sanayisi gelişmiş olan şehrimizde toprak sanayi,ilimiz eko nomisinin itici gücü olmuştur. Bunla birlikte bizim de duyduğumuzda hayret ettiğimiz envai çeşit fabrika bulunmaktadır. Fermuar fabrikasından salyangoz fabrikasına kadar çok geniş bir yelpazede Çoruml’u sanayıcilerimiz memleket ekonomisine katkı vermektedirler.
Arıcılık,bilgi ve prtiğin bir arada olmasıyla birlikte başarıyla yürütülür.
Bizler bu forma niçin üye olduk? Sizi bilmem ama benim niyetimi söyleyeyim:Bildiklerimi anlatmak, bilmediklerimi öğrenmek için. Bir çok konu başlığı açtım. Arkadaşlar hemen hepsinde tatminkar cevaplar verdiler. Onlara yürekten teşekkür ediyorum.
Arkadaşlar bilgi paylaşıldıkça artar. "İnsanların en hayırlısı başkalarına faydalı olandır"buyuruyor peygamberimiz. Şahsen benim kişilik olarakta yapım bu yöndedir. İşimde budur. Eğitimciyim.
Sizlerden ricam: Açılan konulara cevap verelim. Bilmediklerimiz varsa soralım.Hani atalarımız derler ya bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıptır diye. Biz burada bilmediklerimizi öğrenmekle bilgimizi kazanca tahvil ediyoruz.Hiç olmazsa ekonomik kayıplardan kurtuluyoruz.
Ben burada yöneltilen her soruya biliyorsam mutlaka cevap vereceğim. Sizlerde lütfen bildiklerinizi kimseden esirgemeyi lütfen.
selam ve saygılarımla…
Erdal odabaş
Maşallah hocam,
yazılacak nevarsa dört satırda özetlemişsin.Fiğler çiçek açmak üzere arılarını bizim o taraflara getirmeyecek misin?Bekliyoruz.Kendini fazla özletme.
Sizlerde lütfen bildiklerinizi kimseden esirgemeyi lütfen.
Sayın Erdal Odabaşı: Çorum leblebisi ile meşhurdur sözüm yok ama aslında şöyle olabilirdi leblebinin son işlemini ve pazarlamasını yaparlar.
Yarı işlenmiş olarak Tavşanlı dan alıp. son kavurmayı yapıp paketlerlerdi şimdi değişmiş demek ki.
Diğer sanayi kuruluşlarına deyeceğim yok.
Saygılar.
Arıcı dostum Murat Bey,Ben leblebicilik yapmıyorum.
Çorumluların leblebiyi nasıl yaptıklarını da bilmiyorum :)Her ne yapıyorlarsa çok güzel yapıyorlar ve tüm Türkiye’ye, Çorum leblebisi ismiyle meşhur çerezi takdim ediyorlar. Bu güzelliği de dost düşman herkese tasdik ettiriyorlar.Bu işi başkaları Çorum’lular kadar güzel yapmış olsaydı leblebi denince onların ismi akla gelirdi. Siz bunun aksini mi düşünüyorsunuz?
selam ve saygılarımla…
Sayın Erdal Odabaşı:
Ben bu konuyu bilgilendirme amacıyla yazmıştım. arıcılık sitelerinde konuşulabilecek ikinci derece konuları konuşmak benim için pek çekici gelmiyor.
Ama yinede söylemek gereğini duyuyorum Ankara nın batısında Çorum leblebisinin adı okunmaz Ege Bölgesinin bir çok ilçesinde leblebi üretilir, bunlardan Tavşanlı en ünlüsüdür.
Hepside Denizlide üretilen nohutu kullanırlar.
Saygılar.
Murat Bey,
Hangi konuda olursa olsun, Erdal ODABAŞ’ı bilgilendiren, yaşı , makam ve mevkii her ne olursa olsun saygıların en büyüğünü hak eder.
Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.
Selam ve saygılarımla…
Eskişehir’de bulunan Murat Akın hocamla bu akşamüstü güzel bir sohbet ettik arıcılık malzemeleri satan bir dükkanda…
Hocamın herkese selamı var…
aleyküm selam.getiren götüren sağolsun .bizden de murat hoca ya selamlar iletin. 8)
Egehan Dostum,
Çorum başlığı altında yazdığınıza göre Murat hocayla beni mi çekiştirdiniz? ![]()
Bizden de muhterem hocama yürek dolusu selamlar…
Murat hocamın yazılarını burada görünce, buraya yazıverdim.
Çekiştirmeme gerek yok ki. Çorum leblebiden ne anlar… ![]()
Bende şimdi geldim biraz Evliya Çelebilik oynadım.
Selam getiren, götüren, yazarak gönderen, yazıyı okuyup içinden selama katılan herkese bende de selam olsun hepiniz sağolun.
Herkese saygılar.
Abadıle hocam bende çorumluyum görüşelim sizden öğrenicek eminim çok şey vardır=) evet değişik konular açmişsiniz ve herbiri gerçekten çok faydalı oldu benim için ve bilgiyi almayı bilen herkes için
Çorum leblebisine gelince tavşanlılar hep konuştu zaten daha fazlasını hiç yapamadı bundan sonrada yapamıcaklardır kellemi koyyorum bu lafın arkasına çorum leblebisinin üretilmesinin ne kadar zor olduğunu bilseler bukadar karambole konuşmazlardı zaten hoş bunları bilseler kendiler üretirlerdi ama cazğırlık yapmayla biyere varılmıyor malesef
Heneyse abadıle hocam görüşelim ama arıcılık konusunda leblebi konusunda değil herkes işini yapsın=)
Saygılar
Elbette görüşelim. Merkez Çeşmeören Yibo’dayım. Arıalrım Çakır Köyü’nde.
slm lar erdal hocam sizlerle tanışmak isterim.bende corumluyum kırkdilim kanyonunda arıcılık yapıyorum.
Arıcı kul hemşehrim sesin soluğun çıkmıyor, varlığınızdan haberdar olmak isteriz.
selamlarımal…
öncelikle selamlar; sayın Erdal Odabaş hocam bende Yeni arıcıyım.2010 tarihinde 3 kovan arı aldım.bu arılardan 1 tanesi 3 oğul verdi.koloni sayım 6 oldu.Ancak oğuyl arılara akşam vakti şurup verdikten sonra arılar birden kovanın uçuş deliği ağzında birden kalabalıkaşıyo kovanın ön,arka.yan taraflarından kovana girmeye çalışıyolar.sanki aniden yağmacılık olmuş gibi oluyo.kovan içi ve ön tarafına bakıyorum arılarda birbirini kırma diye bişey de yok.bu durum 3 yeni oğulda oluyo bende bu duruma bi anlam veremedim.benim arılar çorumun ayarık bağlarında bulunuyo.bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.Hoşcakalın
Kıymetli arıcı beyleri; sizlerin yazılarınızdan ve yorumlarınızdan çok keyif alıyorum.
Sizlerin açmış olduğu ve açılan konulara, sorulan sorulara vermiş olduğunuz cevaplar sayesinde hem arıcılığı sevmeye hemde bilgi ve becerimi arttırmaya çalışıyorum.
Formda bizlere selam ileten ve iletilmesinde aracı olan herkese aleyküm selam der saygı ve selamlarımı sunarım.
Değerli hemşehrim Yeni arıcı,
Şerbeti birde arılar tamamen kovana çekidikten sonra verin.sanıyorum bu sefer bahsettiğiniz durum olmayacak. Mesala akşam saat sekizi geçerek verirseniz kesinlikle şikayet ettiğiniz durumla karşışamayacaksınız. Aksi bir durum olursa haberim olsun. fecebookta Arıcılık Bilgi paylaşım grubu’undayım. oradan daha çabuk ulaşma şansınız olur.
görüşmek üzere iyi akşamlar diliyorum…
Sn.Erdal Odabaş hocam tşk.ler saolun
Abi Cevabınızı biraz geç yazdım ama kusura bakmayın.Bazen iş güç gereği bazende başka meşguliyetlertrle bilgisayardan uzak kalabiliyoruz. Bu arada özelden ve genlden yazan bir çok arkadaşın sorusu cevapsız kalıyor.
İnşallah kusuruma bakmamışsınızdır.