DİKEN ÜSTÜNDEYİZ!

Abi senin hırsızda da hiç akıl yokmuş :smiley: :smiley:

Değerli arıcılarımız; 23.03.2015 tarihinde Bolu Merkeze kayıtlı bir arıcımızın 25 adet arısı arılığından plakaları kovanlara çakılı halde çalınmıştır. Çevre il ve ilçelerde arı alım satım uygulamalarında şüpheli gördüğünüz şahısları lütfen en kısa sürede kolluk kuvvetlerine ve birliğimize 0554 297 23 20 nolu telefondan bildirmenizi rica ederiz. Bu bağlamda arıcımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.
BOLU İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ

İki yıl önce de bir arıcının 25 kovan arısı çalınmıştı, sanırım çalanlar aynı ekip.

İki hafta once kovanlarimin icini biri kurcalamis. Biri bir avuctu ama saldirmis galiba ki ustunu, üstun koru kapatip kacmislar. Sanki bal aramislar gibi geldi bana ya da yokladilar. Gitmesem soguktan ölürdü o kovan. zaten azicikti yine de kisi cikardi masallah. :slight_smile:

Bir kac tavsiyem olacak arkadaslara.

İlk bahar bakimİ yaparken kovanİn alt kismina uygun Bir yerine delik acsinlar. Dip tahtasi kismindan on taraftan sag veyahut sol kisimdan. Acilip kapanabilir sekilde . Sadece tasima esnasinda arici kapatsin. Onun didinda o delik hep acik kalsin. Hirsizin tahmin edemeyecegi bir delik.

Bakalm o hirsiz kac metre goturebilecek o ariyi

25 arıyı hangi araç alabiliyor?

Muhtemelen kamyon ya da kamyonet.

Her iki arılık da yol kenarı.

Son olayda, arılığın etrafını çeviren telleri keserek girmişler.

Arılıklar meskun mahal dışında.

Ve seçerek kaldırmışlar kovanları.

Bu tür hırsızlık olaylarını mutlaka kolluk güçlerine bildirin.selamlar.

Gerekli yerlere bildirimler yapıldı.

Yukarıdaki olayın üzerinden bir hafta sonra Bolu merkeze bağlı başka bir köyde yine hırsızlık olayı meydana geldi.

Arılığın etrafındaki teller kesilerek girilip, 25 kovan çalınmıştır.

Bugünlerde çoğaldı hırsızlık.

http://www.memleketimbolu.com/haber/bir-haftada-50-ari-kovani-calindi

Memlekette benim de 8 kovanim calinmisti.
gecmis olsun!

en guzeli guvenlik kamerasi taktirmak 700 tl ye taktirdim birde internet taktim telefonuma aninda ileti geliyor

Sistem hakkında ayrıntı alabilirmiyiz.

Selamlar

qayrintisi bir kaydedici cihaz bir 500 cgb harddiks 3 kamera ve birde net baglattinmi tamam bunuda telefona baglantikurdunmu telefondan ariligini izleyebiliyorsun

Osman Abı arılıkta elektrık ısı nasıl oluyor kamaeralar ıcın elektrık lazım degılmı

Dün arılığa gitmemiştim, biraz önce gittiğimde 1 kovan arımı çalmışlar. Çaldıkları arı eski kovandaydı. 1 tane de yeni boş kovanımı çalmışlar.
Arılığın girişine yakın olan kovanlardan ilk sıradakini yürütmüşler,

Ne diyeyim Allah ıslah etsin.

Çift Kabin 4*4 jip türü Araçlara 8 kovan sığıyor :wink:

Kamyonet kısmı kapalı Kabin olduğundan kolaylıkla yürütüyorlar…

Bölgende bu tip araç sahibi Arıcı varsa takip edebilirsin…

Ilkbaharda kat atılmadan önceki dönem hırsızlar görev BAŞINDA maalesef…

Bende 8 kameralı güvenlik sistemi sipariş ettim. Akü ve güneş panelli sistem kurmak Lazım artık…

Bahsettigim olay yaklasik 14 -15 yil once olmustu. 35 kovandan yola daha yakin olan 8 taneyi bir gece yukleyip goturmuslerdi. Cok aradik ama bir sonuc cikmamisti.

2 sene evvel babamin arisinin yanindan korugunu, alet edevatini bir calmis. Teselli ariyi goturmemis.
malesef sanirim yaygin bir sorun bu.

Arkadaslar bu sadece Türkiyede olan bir sikinti degil.mesela Almanya dada Ari+Ana Ari+Bal caliniyor.
insanlar isin günahini sevabini düsnmeyince yapilacak cok fazla birsey kalmiyor maalesef.
Selamlar.

Allah islah etsin.

Bu hırsızlar insanı huzursuz ediyor 7/24 insanlar arılarımız çalınmasın diye zamanını arılıktamı geçirecek bir çözüm takip sistemi bir şeyler olmalı [emoji329] [emoji328] [emoji378] [emoji379] [emoji380]

Herkesin arısı Allah a emanet . Hep korkuyoruz