Bulanikli abi umudunu kesme,simdi bu ariyi calanlarin kullandigi araci biliyorsun teker izinin sagli sollu fotografini cek,bu adamlar ucarak gitmiyorlarya kesinliklebir dukkanin bir galerinin kamerasina takilmistir gittigi yone dogru kamerasi olan yerlere rica edip bir bakin belki birseyler cikar…
Sezon başladı ya bir kovan arımız çalındı. Bu hırsızlığı yapan arıdan anlıyor özellikle kovanların içinde arı mevcudu en çok olan, polen tuzaklı kovanı seçmiş ve çalmış, Yer; Manisa-Ahmetli-Alahıdır köyü, Allaha havale ediyorum.
Üzüldüm, büyük geçmiş olsun…
Yine tekrarlamaz umarım…
Geçmiş olsun. Köyde dolaşsanız kovanı görme şansınız olabilir.
Geçmiş olsun.
Geçmişler olsun.
ALLAH belalarını versin İNŞALLAH…Sen o kadar uğraş çalış bu şerefsiz ve haysiyetsizler gelsin alsın…Haram Zıkkım olsun İNŞALLAH
Geçmiş olsun…
Maalesef Ari hirsizlari, ariyi bilen kimseler oluyor diye düsünüyorum.ayni dertten bende muztaribim en iyisini caliyorlar.
ama bence Kabahat senin belliki iyi arilarin var, yoksa kimse tenezzül etmezdi,
Köy de cok uzaga gidecegini sanmiyorum,
saglik olsun, ne diyelim.
geçen yıl Çumra da olan olay. İmamlık yapan bir arkadaş arılığını kontrole gittiğinde arılarından birkaç kovanın bir araca yüklendiğini görmüş, selam verip ne yapıyorsun demiş, adam ben bu arıları çalıyorum demiş. o na birileri arıyı ya çalacaksın yada bulacaksın demiş. Bu yolla elde ederse arı ölmez çoğalırmış. Arı sahibi imam arkadaş anlaşılan korkmuş olacak ki nasihat edip hırsızı bırakmış.
İnanılmaz bir HIRSIZLIK olayı.
;D >:(
Geçen yıl bir kovan arı çalındı.Her kes il kenarında bahçe sahibi olmaya çalışıyor.ağaçları da olunca gelen giden şuraya da bir kovan arı koy diyor.o da en kolay mal sahibi olma yolunu deniyor.çalıyor.15 cm var L demirler aldım şarzlı ile paletlere ve tahtayla birbirine vidalıyorum.kapaklara vidayı yarım sıktım kapak tam kapanmıyor. az daha geçsin katlarıda üzerlerine getireceğim.Otomobile katlı kovanı koyamazlar.
Benim arılar çok saldırgan galiba…
Ya da hırsız arıdan korkan birisi…
Arılı kovanlar yerinde duruyor, bir tane boş kovan yürütmüşler…
Canları sağ olsun…
Komutanım geçmiş olsun. Daha kötüsü olmaz inşallah.
Galiba hırsız sizi tanımıyor komutanım. Tanısa eminim kovanı geri getirir. ![]()
Mümün, benim hırsız biraz da aptal olsa gerek.
Yürüttüğü kovan, komple galvanizli saç ile kaplıydı,
Güneş vurunca uzaktan bile ışıl ışıl parlayanlardan,
Köyde bu kovanlardan benden başka kimse de yok, bunu köydeki arıcılar da çok iyi biliyor.
Yarın, öbür gün mutlaka birisi görecek, utancı yanına kar kalacak…
Geçmiş olsun da,
Bunu yapanlar bulunup gereken cezası verilmeli ki diğerleri ibret alıp yapmamalı!!!
Nasıl bişeydir bu anlamıyorum nasıl bir hayattır…
Aldı götürdü kendi ailesi yiyececk bu sene belki coğalıp torunlarına bile bu arı kalıp onlarada haram yedirecek hiç mi Allah kokusu yok bu insanlarda ?
Geçmiş olsun abilerim…
Zaten hırsız galvenizli saca aldanmış,onu kovan olarak kullanacağını zannetmiyorum.
Benim çalınan kovanlarım hep yağmurlu hava da çalındı.
bütün hayvanlar puslu havayı sever ;D