Bu yıl kovana benzeyen ne varsa içini dolduracağım kısmetse.
Kovanım biterse dayımın depodan sepetlere…
Bu yıl kovana benzeyen ne varsa içini dolduracağım kısmetse.
Kovanım biterse dayımın depodan sepetlere…
satılık arım yok diyon yani
Arı satılır mı be? ![]()
bende öyle diyorum daha sepet doldurup doğal petekli bal yiyeceğim
Adaköy çerkes mahallesi imamı arıları satıyor Bekir arkadaşım.Tayini başka bir yere çıktığı için arılar satılık demişti, 30 kovan.Ne durumda olduklarını bilmiyorum.(bedava reklamını yaptık imam arkadaşın)
hocam bende senin gibi kovan yok yetiyor bukadar emekli olmadan coğaltmak yok almakta yok
Ben bu yıl kovan sayısını 20’ye çıkarmayı düşünüyorum.Önümüzdeki günlerde bölme yapmayı düşünüyorum her ne kadar hazır ana arı olmasa da…
Bu yıl emekli olma durumu da var mecburiyetten, yeni çıkan kanuna göre Abbas yolcu… ![]()
Ada köy imami Adem hocanın tayinimi çıkmış ki
Rotasyon hocam. ![]()
Öyle bir durum varmış hocam, becayiş olacakmış ya da olmuş.
Ahmet bey,
Rotasyon haziran ayında başlayacak büyük ihtimal,
sizin hoca erken davranmış.
Halil bey bu mevsimde kaç çerçeve arı olan arıları bölüyorsunuz? Hazır ana olmadan bölme yapsak sıkıntı yaşar mıyız Sakarya koşullarında ? Yada şu anda 7 çerçeve olan arımızın Nisanda oğula gitmesi olasılığı nedir? Mesajı Halil beyin mesajına istinaden yazdım ancak bu yıl hızlı gelişmiş arısını bölen arkadaşlar varsa tecrübelerinden faydalanmak isterim…Teşekkürler…
iste bir capanoglu vardır ;D
10 çıtaya erişmiş bir koloniden 2 çıta çıkanlı açıklı kapalı yavrulu çıta çekip sağına ve soluna hazır ballı petekleri duvar yapıp bölme yapsam hazır ana ile olur mu?
Bir de 7 çıta kalan koloni kestane bal akımına yetişirmi?
Bu işlemleri 1 hafta sonra yapmayı planlıyorum.
Müdürler açıkta, imamlar becayişte.
Oh Oh Oh.
Selamlar
Kovanda çıtaların dizilimi sağdan sola ise bu dizilişi nasıl soldan sağa şekline dönüştürebilirim?
Halil Abi
Müdürler Haziranın 10’unda açığa alınacak.
Sonra tekrar görevlendirmeler yapılacak.
En sağdaki çerçeveye el demirini daya.
Sola doğru ittir gitsin. Tamam.
Bu kadar basit mi Halil Abi
7 çıta arılı 5 çıta yavru var.
Abi basma yaramıza …
Çok dertliyiz çoook…
Haziran da rotasyon varmış diyorlar