Merhaba Kadir kardeşim,
Senin de arılığını dikkatle takip ediyorum. Dediğim gibi kolonileri yeni aldım. Bu sene onlardan bal alamam diye düşünüyorum. 6 ile 10 çerçeve arasında değişiyorlar.
Geçen seneki kolonilerim resimde görünmüyor. Onları kapalı yavrulu çerçeve çekerek kata çıkardım ancak henüz çerçeveleri dolduramadılar. Kuluçkalıktaki çıtaların büyük bir kısmı kapalı yavru. Dolayısıyla 1-2 hafta içerisinde 15 çerçeveyi bulurlar diye tahmin ediyorum.
Eski kolonilerimi desteklemekte biraz geç kaldım ondan dolayı yeni yeni gelişiyorlar.
Güğüm meselesine gelince, normalde kovayla su koyuyordum ancak yosunlanma oluyordu. Bende güğüm + serum + zigzaglı tahta sistemini kullanmayı denedim. Yalnız tahta suyu emiyor o yüzden istediğim verimi alamadım. Su damlatma hızına bağlı olarak 1 güğüm tahmini 3-4 gün gidiyor. Genelde 2 günde bir gidip üstünü tamamlıyorum.
Uyarılarınız için teşekkür ederim. Lastiklerin üzerine 5x5 kalas uzatmayı düşünüyorum. Şimdilik güğümle idare ediyoruz. Arılık eve 1 km. Gidip gelmek sorun olmuyor. tatil zamanı büyük bir bidon lazım olacak.
Suluğu karşıya koymayı düşündüm ama yer uygun değildi. Bakalım artık yavaş yavaş eksiklikleri gidereceğiz.
erturul bey arılıgınız hayırlı olsun allah bereketini arttırsın bir tavsıye lastiklerin icine kum veya torak doldurun zamanla agarlık cogaldıgı zaman lastikler basma tapıyor