İlaçlama Makinası ile şurup verilebilir mi?

Selamun Aleykum

Cumartesi günü araba ile zirai aletler satan bir dükkanın önünden geçerken bu ilaçlama pompası dikkatimi çekti.

http://img852.imageshack.us/img852/586/kaant60b.jpg

Acaba bu ilaçlama makinesi ile şurup verilebilir mi. İçimiz de hiç deneyen veya bir bilgisi olan var mı? Teşekkürler

Bu arada ilk defa foruma resim yükledim başarılı oldum galiba!!! :wink: :wink:

Amacım fırmanın reklamını falan yapmak değil bilginzi olsun !!!

Recai hocam, kaç tane oldu koloni?

Abim 26 tane oldu 20 tanede polen tuzaklı almıştım nasip olursa bu senesonu itibariyle 50 koloni hedefliyorum

malum 20 tane boş kovan var…

50 koloni besleme için gereksiz yatırım…

O zaman fiyatına bir bakayım !!! :slight_smile:

fiyatı 560 lira firmanın kendi sitesinde yazmıyor ama başka bir siteden öğrendim…

Bence güzel bir düşünce.

Arılığın ortasına konulacak.Hortum uzun nasılsa her kovana ulaşır.Ama hortum içinde sıvı kalmamalı.Sonuna kadar pompalamalı.

Birde elektirikli olsaydı…

Elektriği her zaman nerede bulacaksın ben siteden inceledim elektriklisi de var…

Benim arılıkta her zaman elektirik var…

Düşünce güzel belki ama bir sorun var:

Arılar makine sesini sevmezler.
Aslında arılar ses duymazlar ama yerden alacağı titreşim onları huysuz yapar.
Bu titreşimden dolayı dış işlere de az çıkarlarmış.

Uzun bir hortumla arıların az işiteceği kadar uzağa veya yükseğe konularak yapılabilirmi?

cok tazzikli hertarafı şurup yaparsınız yağma olmasın sonra

Bu paraya 14 tane sırt pompası alınır 15 kg buda 210 kg lık hacim demektir

Murat abi siteden bakabilirsin 30 - 50 mt hortum alınabilir yazıyor…

Ben makinanın özellikleri ni bilmiyorum rölante’de ilaçlama yapılır herhalde Pompanın üzerindeki motardan su

motoru var bende rölantede bile sulama yapıyor bu da yapar herhalde tabancalı olduğu için bi sıkıntı olmaz her

halde

200 litrelik bir fıcı arıların üst tarafına bir tane evde, şurubu evdeki fıcıda yapıyorum arıların üst tarafındakine basıyorum sonra hortumla tüm arılara servis yapıyorum…

Nerede bizde öyle eğimli arılık.

Bizim arılıkta bir yere topu koysan yerinden oynamaz.

Sizinki gibi arkasınla ön arasında 10 metre kot farkı yok.

Biz taşımalı şerbetçilik yapıyoruz.

Sayın hocam, sizde biraz yükseğe koyarsınız fıçıyı olmaz mı?..

Baktınız olmadı buyurun başımın üzerinde yeriniz var…

Bu makinanın benzerini ilaçlamada kullanıyoruz. Yüksek basınçlı atmaya ayarlı olduğu için, bana da şerbet verme kontrolü zor olur gibi geliyor. Ayrıca pompa deponun içindeki sıvıyı sıfırlamıyor. Küflendirmemek için her kullanımda temizlemek gerek.

Bir de lastikler dolgu olduğu için dolu depoyu el arabası gibi bahçede gezdirmek mümkün olmuyor, hemen saplanıyor.

Çin malı birçok motor çok ucuza satılıyor. Bu makine de çok ucuz. Ne kadar dayanır, bozulunca tamiri ucuz ve kolaymıdır hepsi muamma.

Bana çok kullanışlı olur gibi gelmiyor. Kovanlardan 1 karış yükseğe yapılacak platforma konan varilden, hortumla dağıtılabilir.

Duyanda, arıları 365 gün şurupla besliyorsunuz zannedecek. :smiley:

Oldu olacak araya bir sayaç, ucuna da benzin tanbancası, hangi koloni, km’de kadar tüketiyor onu da hesaplarsınız.:smiley:

Arı dediğin ekmeğini taştan çıkaracak, bu havalarda, şu güne kadar kovan başı 1 kg’mı geçmedim.

Yarın kısmetse hava açıyor, çalışıp toplasınlar