Arının şurup tüketimi konusunda Halil beyin açıklamaları bu işin temel taşı, şurubu almayan arıya başka formüllerde hazırlanan şurup verdiğinizde alıyorsa bu tamamen tesadüf eseridir.
Arı beslemede sıvı olarak verilen şeker şurubunun ekşimesi dez avantaj gözüktüğü için, arıcılarımız biraz da farklılık yaratma adına arayış içersine giriyor.
Yemek tarifi yapar gibi de tarif yapıyorlar, suyu ateşe koy, içersine şekeri boca et bir taşım kaynat, içersine bir çay kaşığı krem tartar kat işlem tamamdır ( bu tarif kesinlikle uydurduğum bir tarif, kimse bu işe uygun diye denemeye kalkmasın).
Arılara teşvik veya stok beslemesi için verdiğimiz şeker şurubunun sadece karışım oranını ayarlamamız yeterli.
Hiç birimiz Murat beyin dediği gibi yüklü miktarda şurup vermiyoruz.
Her işte maaliyet en önemli faktör, tabi ki sağlıklı olması şartıyla.
Fondan şekerini bir kaç senedir kullanıyorum, sanırım kullanan arkadaşlar da var.
Bu sene ilk defa aynı firmanın arı yemi olarak satışa sunduğu sıvı olanı da birlik yöneticilerinin tavsiyesiyle kullanmaya başladım.
Şu an sadece ana arı kutularında kullanıyorum, arılar tarafından severek tüketiliyor.
Kıvamı (yoğunluğu) oldukça fazla yani bizim koyu şerbetimizden daha koyu.
Şu anda birlikten 25 kg’lik tenekeyi 55 TL’ye alıyoruz.
Kilosu 2,2 TL’ye geliyor ve uzun süre ekşimeden kalabiliyor.
Amacım firma reklamı yapmak değil, buradan firmalara çağırı yapmak.
Müşteri ağını genişletmek istiyorlarsa kaliteden ödün vermeden daha uygun fiyatlarla herkese ulaşabiliyor olmaları gerekir.
O zaman kimse şurup yapma zahmetine katlanmıyacak, onlar da sektörde müşteri ağını genişletmiş olurlar.
Sonunda her iki taraf ta bu işten karlı çıkar.