Bu konuda sadece gülerim. ;D
İzmir arıcılar birliğini buradan kınıyorum.Önümüzde olağanüstü kongre var.Genel kurulda onları bu yaptığına pişman edeceğim.Bir de utanmadan Bal dolum tesisi yapıldı onu yönetecekler.Genel kurulda onlarla görüşeceğim.
Mehmet Abi, siz 55 liraya Bursa Birlik’ten mi alıyorsunuz?
Doğrudur, BAYBİR tanzim satış yerinden alıyorum.
BAYBİR daha insaflıymış o zaman ![]()
Birliğinize katkı yapmışsınız işte ne güzel… 8)
Birlikten teneke şurubu alırken fiyatını sorgulamak aklımın ucundan bile geçmedi.Çünkü birlikte fahiş fiyat ile satmak hiç akıllıca olmaz.Sonuçta biri uyanır ve hesap sorar.Bu gün akşam üstü 2.başkan büroma geldi ve kendisinin fiyatlardan haberi olmadığını bu nedenle yönetim adına özür diledi.Fiyat farklarının da alım yapan bütün arıcılara iade edileceğini söyledi.Kogrede hesap sormaktan vazgeçmediğimi ayrıca belirttim.
Fiyatlardan 2. başkanın haberi yok.
Bu daha da vahim.
Yanlış hesap Bağdat’tan dönermiş, bu da forumdan dönmüş oldu ![]()
İnternet kullanıp,forum üyesi olmak gerçekten avantajlı.Arıcılıkla ilgili her konuda fransız kalmıyoruz:-)Mübalağa etmiyorum.Arıcılık yaptığım yerde organik asit ile varrao mücadelesi yapan arıcı olduğunu sanmıyorum.İnşallah Mehmet Beyin gönderdiği oksalik asit sayesinde bir kaç arıcı organik asit ile mücadeleye başlıyoruz.Bilgiyi paylaşmak çok güzel bir şey.Teşekkür ediyorum.Hepinize.
Bu eylül ayında ablamın damadı 1 teneke hazır şurup almıştı,konya şekerin tenekesi 52 tl den. Hemde bir bakkaldan aldı.
;D
Ben de ilk çıktığında iki teneke almıştım. Birini kamyonetin kasasından düşürdüm. İkincisi kulübede üstüne oturmaya yarıyor
![]()
Oturmak için tenekeyi kullan ama içini arılara güvenle verebilirsin.
Arılar severek tüketiyor.
Evet çok sevmişler ki birtanesi açlıktan sönmüştü, galiba yağmalamışlardı.
;D
En iyi şurup suyu kaynat,altını kapat üstüne şekeri ekle karıştırıp erit bu kadar basit. Tabii 1/1 veya 2/1 olarak.
Yoğunluğu 1/1 e mi yakın 2/1 ’ e mi ?
Ben de ilk çıktığında iki teneke almıştım. Birini kamyonetin kasasından düşürdüm. İkincisi kulübede üstüne oturmaya yarıyor
![]()
Sedat’ın aldığı tenekelere hala güvenmiyorum. >:(
O paraya koltuk alırdık. ![]()
Mehmet abi, ana arı kutularındaki arıları kast ediyor. ![]()
Toz şekeri eritecek zamanınız yokmu arkadaşlar
arıcıların bu kadar tembel olduğunu bilmiyordum
Benim zamanım kısıtlı olduğu için, mart ayının sonlarına kadar Konya şeker fabrikasının % pancar şekerinden yapılan şurubu (azar-azar) kullanıyorum çok pratik oluyor. (tenekesi; 18lt, 23kg 42TL (şeffaf)). Havalar ısındıkça, arıların aşırı tüketime geçtiği zaman 1/1 şurubu kendim yapmaya başlıyorum.